Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Dünya Çevre Günü
“Temiz Deniz, Temiz Çeşme” için Çeşme el ele “Temiz Deniz, Temiz Çeşme” için Çeşme el ele Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Temiz Deniz, Temiz Çeşme” etkinliğinde, “Önemli olan toplum bilincinin bu farkındalıkla özdeşleşmesi. Sahip olduğumuz değerlere gözümüz gibi bakmak en büyük sorumluluğumuz” diye konuştu.
Çevre Günü ve Atatürk Çevre Günü ve Atatürk KONUK YAZAR | Atatürk Araştırmacısı Ahmet Gürel, Cumhuriyet Ege için yazdı...
Geri dönüşümün önemi tiyatro ile anlatıldı Geri dönüşümün önemi tiyatro ile anlatıldı İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çocukları "Büyülü Kuş" isimli tiyatro oyunu ile buluşturdu. Geri dönüştürülmüş malzemelerle sahnelenen eğlenceli oyun büyük ilgi görürken, atıksız yaşamla ilgili de çok önemli mesajlar verdi.
Bartın ırmağına sahip çıkıyor Bartın ırmağına sahip çıkıyor Bartın'da ırmak ıslah projesi kapsamında 3500 yıllık tarihe sahip Bartın Irmağı havzasında beton duvar ve cam korkulukların yapımının durdurulması için imza kampanyası başlatan Bartın Irmağı İnisiyatifi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mimarlar Odası Bartın Temsilciği Başkanı Selda Çelikyay 'Beton duvar ve cam seddi ile Bartın halkının ırmakla bağının kesilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Başkan Denizli: Temiz bir çevre, hepimizin sorumluluğu Başkan Denizli: Temiz bir çevre, hepimizin sorumluluğu Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ilıca Halk Plajı ve Eşek Adası’nda düzenlenen kıyı temizliği etkinliğine katıldı. Başkan Denizli, “Sahillerimizi, denizlerimizi ve doğal alanlarımızı korumak, sadece bugün değil; her gün üzerimize düşen bir görevdir. Temiz bir çevre, hepimizin sorumluluğu. Birlikte çalışarak, daha temiz ve yaşanabilir bir gelecek için adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
Dünya Çevre Günü nedir? Dünya Çevre Günü ne zamandan beri kutlanıyor? Dünya Çevre Günü nedir? Dünya Çevre Günü ne zamandan beri kutlanıyor? Dünya Çevre Günü dünyanın birçok yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki, Dünya Çevre Günü nedir? Dünya Çevre Günü ne zamandan beri kutlanıyor?
İzmir’de deniz temizliği: Sepet de çıktı cep telefonu da İzmir’de deniz temizliği: Sepet de çıktı cep telefonu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği etkinlikler başladı. Körfez’in Cumhuriyet Meydanı kısmında dip temizliği yapıldı. Denizden çıkan cep telefonundan içecek kutularına, sepete ve trafik dubasına kadar çeşitli atıklar görenleri hayrete düşürdü.
Dünya Çevre Günü İzmir’de karikatürlerle kutlanacak Dünya Çevre Günü İzmir’de karikatürlerle kutlanacak İzmir’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında kenttin çeşitli noktalarında karikatür sergileri açılacak.
Dünya Çevre Günü’nde İzmir daha da temiz olacak Dünya Çevre Günü’nde İzmir daha da temiz olacak İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle farkındalık etkinlikleri düzenliyor. 3-7 Haziran tarihlerinde kentin çeşitli noktalarına yayılacak etkinlikler kapsamında atık pil toplama kampanyası, dalgıçlar eşliğinde deniz temizliği, çocuklara yönelik geziler, geri dönüşümün önemini anlatan atölyeler düzenlenecek.
Batur: Çocuklar daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor Batur: Çocuklar daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor Konak Belediye Başkanı Abdül Batur çevre kirliliğine ve iklim değişikliğine dikkat çekerek, “Çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşamayı hak ediyor. Biz de Konak’ta bunu sağlamak için büyük çaba sarf ediyor, çevre konusunda ilçemizde yaptığımız çalışmalara büyük önem veriyoruz” dedi.
İzmirliler çevre sorunlarına karşı farkındalık için yürüdü İzmirliler çevre sorunlarına karşı farkındalık için yürüdü İzmir’de 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında sivil toplum kuruluşları ve çevre dernekleri farkındalık yürüyüşü düzenledi. Çevre sorunlarına dikkat çekilen yürüyüştü iktidarın politikalarının çevre üzerindeki tahribatlara neden olduğu ifade edildi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde İTÜ'ye 'Neden?' tabelası 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde İTÜ'ye 'Neden?' tabelası İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, öğrenciler tarafından 'Neden?' yazılı ve QR kod bulunan tabelalar asıldı. İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Burada 'Neden' sorusu şu. Neden bu malzemeleri çok kullanıyoruz? İki tekrar geri dönüşüm için farklı amaçlar için kullanabilir miyiz? Herkes bu resmi gördüğünde farklı cevaplar bulabilir" dedi.
Dünya Çevre Günü ne zaman? Dünya Çevre Günü nasıl ortaya çıktı? Dünya Çevre Günü ne zaman? Dünya Çevre Günü nasıl ortaya çıktı?
Dünya Çevre Günü: Türkiye'de çevre sorunlarının çözümünü zorlaştıran 4 neden Dünya Çevre Günü: Türkiye'de çevre sorunlarının çözümünü zorlaştıran 4 neden 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde bilim insanları, iklim krizi ve çevreye etkileri konusunda güçlü uyarılarda bulunuyor. Dünyada bu etkilerin en yoğun hissedildiği bölgelerden Akdeniz havzasında yer alan Türkiye için uzun zamandır tehlike çanları çalıyor. Ancak bilim insanları, kronik hale gelen sorunların, çözümlere ulaşmayı geciktirdiği görüşünde. Engin Karaman'ın haberi.
Çevrecilerden 'tek kullanımlık plastik ürünler' yasaklansın çağrısı Çevrecilerden 'tek kullanımlık plastik ürünler' yasaklansın çağrısı 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bu yılki teması “Plastik kirliliğine son ver” oldu. Anne karnındaki fetüste, insan kanında ve akciğerlerde mikroplastiğe rastlandığı ortaya çıktı.
8 Haziran Dünya Okyanus Günü nedir, nasıl kutlanır? 8 Haziran Dünya Okyanus Günü nedir, nasıl kutlanır? 8 Haziran tarihinde kutlanan özel bir gün olan Dünya Okyanus Günü, denizel kökenli kirlilik, aşırı balıkçılık ve küresel ısınma kaynaklı sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. 8 Haziran Dünya Okyanus Günü nedir? Dünya Okyanus Günü nasıl kutlanır? Dünya Okyanus Günü özelliği nedir?
Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak doğanın tahribatının önüne geçmek, tabiatla ilişkimizi en duyarlı hale getirmek için medeniyetimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle adımlarımızı attık ve atmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.
Bozoğlu’ndan endişe verici uyarı: Bozoğlu’ndan endişe verici uyarı: ASKİ Genel Müdür Yardımcısı ve İDPAD Başkanı Baran Bozoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne ilişkin Cumhuriyet'e konuştu. Bozoğlu, "Neredeyse hiçbir derede elinizi yıkayacak kalitede su yok" dedi.

En Çok Okunanlar

Bakan Çiftçi: 'Teröristlerin kimlikleri tespit edilmiştir'
Bakan Çiftçi: 'Teröristlerin kimlikleri tespit edilmiştir' Son dakika haberi... İsrail Konsolosluğu önünde silah sesleri duyuldu!
Trump'tan 'İran'a saldırı' açıklaması!
Trump'tan 'İran'a saldırı' açıklaması! ABD Başkanı Donald Trump, İran ile herhangi bir anlaşmaya varılmaması durumunda Türkiye saati ile 03.00 sonrasında ülkeye yönelik yoğun hava saldırıları düzenlemeye yönelik hazırlıklarını teyit ederken, "Bugün müzakerelerde ilerleme olursa ve somut bir sonuç çıkarsa, bu durum değişebilir" dedi.
Yılmaz Özdil'in istifasında çok konuşulacak 'Akın Gürlek' iddiası
Yılmaz Özdil'in istifasında çok konuşulacak 'Akın Gürlek' iddiası Yılmaz Özdil'in hem Sözcü TV hem de Sözcü gazetesinden ayrılmasının perde arkasında konuşulanlar ortaya çıktı. İstifada, "Akın Gürlek'in tapuları" konusunda gazeteye atılan bir manşetin bulunduğu öne sürüldü.
İşte 10 maddelik şart listesi!
İşte 10 maddelik şart listesi! İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, "(ABD ile) İslamabad'da müzakereler yapılması kararlaştırılmıştır. En geç 15 gün içinde, müzakereler yoluyla İran'ın sahadaki zaferinin siyasi alanda da pekiştirilmesi hedeflenmektedir" açıklamasını yaptı. İran tarafının müzakerelere temel oluşturmak üzere hazırladığı 10 maddelik planda; Hürmüz Boğazı’nda güvenli geçişin garanti altına alınması, ABD güçlerinin bölgedeki üslerden çekilmesi, tüm yaptırımların kaldırılması, dondurulmuş İran varlıklarının serbest bırakılması ve tazminat ödenmesi gibi başlıklar yer aldı.
Trump'tan 'müzakere' açıklaması
Trump'tan 'müzakere' açıklaması Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD Başkanı Donald Trump'tan İran'a yönelik planlanan saldırıyı ertelemesi talebinde bulundu. Şerif aynı zamanda İran'a 'Hürmüz Boğazı'nda geçişleri 2 haftalığına açması talebini dile getirdi. ABD Başkanı Donald Trump "Şu anda hararetli müzakereler içindeyiz" dedi. İşte ayrıntılar...
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni operasyonda gözaltına alınan Simge Sağın, Melek Mosso ve İlkay Şencan adliyeye sevk edildi. İbrahim Çelikkol, Mustafa Ceceli, Deha Bilimlier, Ersay Üner, Asli Sipahi Hacısüleymanoğlu, Bengü Erden ise serbest bırakıldı. İşte ayrıntılar...
'Bütün bir uygarlık bu gece yok olacak'
'Bütün bir uygarlık bu gece yok olacak' ABD Başkanı Donald Trump, İran’a ilişkin yaptığı açıklamada “bu gece bir medeniyetin yok olabileceği” uyarısında bulunurken, yönetim değişimi iddiasını yineledi; yaşanacak gelişmelerin dünya tarihinin en kritik anlarından biri olabileceğini söyledi.
İstanbul’da öldürülen IŞİD’li hakkında ayrıntılar ortaya çıktı
İstanbul’da öldürülen IŞİD’li hakkında ayrıntılar ortaya çıktı İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önünde polislerle çatışmada öldürülen IŞİD’li Yunus Emre Sarban’ın 2018’de aile içi cinayetten 3 ay hapiste kaldığı ve 2021’de terör örgütü IŞİD üyeliğinden malvarlığına el konulduğu, 2024’te ise hakkında verilen tedbir kararının kaldırıldığı ortaya çıktı. Gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu, söz konusu olaya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sorduğu soruyu ve cevaplarını paylaştı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye