Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
7°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,80
Euro 51,65
Sterlin 58,94
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.184,50
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Dünya Ekonomik Forumu
Davos 2026 sona erdi! Davos 2026 sona erdi! Dünya Ekonomik Forumu’nun Davos Zirvesi, bu yıl küresel belirsizlikler, jeopolitik gerilimler ve teknolojik dönüşüm başlıklarıyla tamamlandı. Zirvede Donald Trump’ın açıklamaları ile yapay zekâ, küresel ekonomi ve sürdürülebilirlik tartışmaları öne çıktı.
Mahfi Eğilmez’den kritik Davos analizi Mahfi Eğilmez’den kritik Davos analizi İktisatçı Mahfi Eğilmez, Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Riskler Raporu’nu değerlendirerek jeoekonomik çatışmalar, dezenformasyon ve toplumsal kutuplaşmanın küresel istikrarı tehdit ettiğini vurguladı. Eğilmez’e göre bu riskler yalnızca ekonomik dengeleri değil, siyasal ve toplumsal yapıları da doğrudan etkiliyor. Rapor, küresel belirsizliklerin kalıcı hale geldiğine işaret ediyor.
Davos zirvesi sona erdi: Küresel belirsizlikler ve işbirliği öne çıktı! Davos zirvesi sona erdi: Küresel belirsizlikler ve işbirliği öne çıktı! Dünya Ekonomik Forumu'nun 55. Yıllık Toplantıları, "Akıllı Çağda İşbirliği" temasıyla Davos'ta sona erdi.
Togg T10F için ön talep süreci başlıyor Togg T10F için ön talep süreci başlıyor Togg’un yeni modeli T10F için nisan-mayıs aylarında ön talep süreci başlıyor. Avrupa pazarına açılmaya hazırlanan model, gelişmiş teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.
Dünya Ekonomik Forumu'ndan küresel piyasa raporu: '5,7 trilyon dolar kayba uğrayabilir' Dünya Ekonomik Forumu'ndan küresel piyasa raporu: '5,7 trilyon dolar kayba uğrayabilir' Dünya Ekonomik Forumu'nun yeni raporu, ülkelerin yaptırımlar veya sübvansiyonlar gibi farklı korumacı politikalarla küresel finansal sistemde parçalanmaya yol açtığına ve yaptırımların 2017'den beri yüzde 370 arttığına işaret ediyor.
Son kez tatma partisi yapıldı... Yapay ete yasak geliyor Son kez tatma partisi yapıldı... Yapay ete yasak geliyor ABD’nin Florida eyaletinde laboratuvar ortamında imal edilen yapay etin üretimini, satışını ve dağıtımını yasaklayan yasa bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.
BM'den borç krizi uyarısı BM'den borç krizi uyarısı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Achim Steiner, enflasyonist baskılar ve faizdeki artış nedeniyle gelişmekte olan birçok ülkenin büyük borç kriziyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Bitcon için çarpıcı tahmin! Zirve için tarih verildi Bitcon için çarpıcı tahmin! Zirve için tarih verildi SkyBridge Kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin için çarpıcı tahminde bulundu. Scaramucci, Bitcon'in fiyatının 2025 yılında 170 bin doları aşabileceğini söyledi.
Oxfam raporunda gelir adaletsizliği damga vurdu Oxfam raporunda gelir adaletsizliği damga vurdu Dünya genelinde son üç yıldır pandemi ve savaşlar nedeniyle emekçiler zor bir dönemden geçerken, dolar milyarderleri servetlerine servet katmaya devam etti. Yardım kuruluşu Oxfam'ın raporuna göre dolar milyarderleri son üç yılda servetlerini ikiye katladı. Listedeki ilk beş isim ise servetlerine saatte 14 milyon dolar ekliyor.
Davos'taki üst düzey başekonomistlerden 'küresel ekonomi' öngörüsü Davos'taki üst düzey başekonomistlerden 'küresel ekonomi' öngörüsü Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) yıllık toplantıları için Davos'ta bir araya gelen üst düzey ekonomistler, küresel ekonominin, jeopolitik çekişmeler, sıkı finansman koşulları ve belirsizliklerle 2024'te zayıflayacağını tahmin ediyor.
'Dezenformasyon' ilk sırada 'Dezenformasyon' ilk sırada Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), Küresel Riskler Raporu 2024’ün bulguları açıklandı. Raporda, dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme en büyük risk olarak gösterildi.
İzlanda'da kadınlar 'ücret adaletsizliğine' baş kaldırdı: 1 günlük grev kararı İzlanda'da kadınlar 'ücret adaletsizliğine' baş kaldırdı: 1 günlük grev kararı İzlanda'da aralarında Başbakan Katrin Jakobsdottir'in de bulunduğu on binlerce kadın, cinsiyete dayalı ücret adaletsizliğini protesto etmek için 48 yıl aradan sonra yarın ilk kez tam gün iş bırakacak.
Çoklu kariyer yapan kadınların oranı erkekleri geçti Çoklu kariyer yapan kadınların oranı erkekleri geçti Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’ndaki LinkedIn verileri, son dönemde kadınların liderlik rollerinde işe alımlarının durarak iş lideri kadınların oranının %32’ye kadar düştüğünü gösteriyor. Bu doğrultuda işyerlerinin kapsayıcı olmaları teşvik edilirken, kadınlar için çoklu kariyer fırsatları da tartışılıyor.
"Dünyada hayat pahalılığı bu yıl 'kriz' seviyesinde sürecek" "Dünyada hayat pahalılığı bu yıl 'kriz' seviyesinde sürecek" Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) araştırmasına katılan başekonomistler, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun bu yıl süreceğini öngörüyor.
Christine Lagarde Faiz artışlarında rotamızı korumalıyız Christine Lagarde Faiz artışlarında rotamızı korumalıyız Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde para politikası yapıcıların, enflasyonda zirve görülse de bir süre daha aynı rotada devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Davos zirvesi başladı Davos zirvesi başladı Dünya Ekonomik Forumu, "Parçalanmış Bir Dünyada İşbirliği" teması ile İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. ABD, Çin ve Rusya gibi ülkelerden foruma lider seviyesinde katılım gerçekleştirilmeyecek olması dikkati çekiyor, Türkiye'den de zirveye resmi katılım olmayacak.
Davos anketinden küresel resesyon çıktı Davos anketinden küresel resesyon çıktı İsviçre'nin Davos kentinde başlayacak olan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile ilgili gerçekleştirilen ankette, sonuç olarak "küresel resesyon" yaşanacağını tahmini üçte iki oy aldı.
Dünya Ekonomik Forumu Ali Babacan'ı davet etti Dünya Ekonomik Forumu Ali Babacan'ı davet etti Davos Zirvesi olarak da bilinen ‘Dünya Ekonomik Forumu’ yıllık toplantısı bu yıl 16-20 Ocak’ta düzenlenecek. Foruma, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da davet edildiği bildirildi.
Dört dörtlük eğitime 4. vites Dört dörtlük eğitime 4. vites Bugün sizlere 1’e 5 kazandıran bir yatırımdan bahsedeceğim. Her bir dolarınıza beş dolar getiriyor. Yani yüzde 500 kazandırıyor. Üstüne bir yıl daha fazla yatırım yaparsanız, ömür boyu geliriniz de yüzde 9 ile 15 arasında artıyor. İnanılmayacak kadar iyi olan bu yatırımın adı: Eğitim.
Davos Zirvesi iki yıl aranın ardından İsviçre'de başlıyor: Türkiye'den resmi bir katılım belirtilmedi Davos Zirvesi iki yıl aranın ardından İsviçre'de başlıyor: Türkiye'den resmi bir katılım belirtilmedi Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu, Covid-19 salgını nedeniyle verilen 2 yıl aranın ardından İsviçre'nin Davos kasabasında başlıyor.

En Çok Okunanlar

Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?'
Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?' CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kocaeli'de düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde sanatçı Tarkan'a seslenerek "Kartepe’ye bir destek de Tarkan atar inşallah" diye çağrıda bulundu. Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin, "Bu milletin altın yumurtlayan tavuğunu yabancılara satmaya karar verdin mi vermedin mi?" diye sordu.
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı Bağcılar'da 18 yaş altı bir grubun darbettiği çocuğu kurtarmak isteyen 27 yaşındaki genç, çıkan arbedede 6 yerinden bıçaklandı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan saldırının ardından aile tehdit mesajları aldıklarını söyledi.
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi!
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi! Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, dün İstanbul Beyoğlu'nda Kayacık ailesinin iftar sofrasına misafir oldu. Evin sobalı olması dikkat çekerken, bu durum, bütçe görüşmeleri sırasında herkesin doğalgaz kullandığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın sözlerini boşa düşürdü.
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü!
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü! İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Hidrojeoloji Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Şimşek, son yağışlarla yer altı sularında artış olduğunu belirterek, "Torbalı'daki ovada en son geçen hafta yaptığımız ölçümde yer altı suyunda yaklaşık 120 santimetre yükselme tespit ettik. Bu iyi bir rakam. Daha bugünlerde böyle bir yükselme olduğuna göre muhtemelen haziran, mayıs sonu gibi bu 3 metreyi bulacak gibi görünüyor" dedi.
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu!
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu! CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "AKP'nin yeni servet transferi modeli" başlığı ile yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli'nde araç geçiş sayısı tutmasına rağmen hazinenin görevli şirkete ödeme yaptıklarını tespit ettiklerini açıkladı.
Arjantin’in bugünü Türkiye’nin yarını mı olacak?
Arjantin’in bugünü Türkiye’nin yarını mı olacak? Arjantin'de Milei hükümetinin işgücü reformuna karşı sendikalar genel grev başlatırken, sokaklarda polisle eylemciler arasında sert çatışmalar yaşandı. Ekonomik daralma, işten çıkarmalar ve düşen alım gücü nedeniyle yükselen tepkiler, Türkiye ile Arjantin arasındaki ekonomik benzerlikleri ve "Arjantinleşme" riskini bir kez daha gündeme taşıdı.
Berlinale’de tarihi gece, çifte zafer!
Berlinale’de tarihi gece, çifte zafer! 76. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı İlker Çatak’ın “Sarı Zarflar” filmine verilirken, Emin Alper “Kurtuluş” ile Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı. Türk sineması festivalin en büyük iki ödülüyle törene damga vurdu.
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez'
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayını maddelerle tarif etti, "Mansur Yavaş bu adaysa ona engel olmak aklımın ucundan geçmez" dedi. Özel ayrıca Abdullah Gül iddialarını, "Dezenformatif bir faaliyet" sözleri ile yalanladı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye