Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,55
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.748,74
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Jeoloji Mühendisleri Odası
“Körfezden elinizi çekin!” “Körfezden elinizi çekin!” TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, TOKİ’ye ait Mavişehir’de denize sıfır 21 bin 432 metrekare büyüklüğündeki rekreasyon alanının satılmasına tepki gösterdi. Odadan yapılan açıklamada alana yapılacak en ufak yapının ekolojik dengeyi bozacağı ve yeni afetlere davetiye çıkaracağı belirterek, “Körfezden elinizi çekin!” çağrısı yapıldı.
Uzmanlar uyardı: Bu şehir bu nüfusu taşıyamaz Uzmanlar uyardı: Bu şehir bu nüfusu taşıyamaz İzmir’in yer yıl 1.5 cm çöktüğünün belirlenmesi açıklanması sonrası İzmir’de bir korku havası yayılırken TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Önalan, “İzmir'in gerek afet gerekse altyapısı ile bu nüfusu taşıyacak gücü yok artık. Aslında, büyük şehirlerin tamamı bu durumda. Ülkenin büyük bir kırsal kalkınma hamlesine ihtiyacı var. Kentleri yavaş yavaş boşaltıp, tarıma yönelmemiz gerekiyor” dedi.
191 okul fay hattı üzerinde 191 okul fay hattı üzerinde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nın 4 bin 159 okul deprem riski yüksek alan üzerinde, 191 okulun ise fay hattı üzerinde yer aldığını açıklamasının ardından konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, iki ayrı bakana soru önergesi verdi. Başevirgen, “Fay hattı üzerinde yer alan 191 okul içinde eğitime devam eden okul sayısı kaçtır?” diye sordu.
Erzincan’da siyanürlü madende ölüm! Erzincan’da siyanürlü madende ölüm! KONUK YAZAR | Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın, Cumhuriyet Ege için yazdı...
30 Ekim bir uyarıydı 30 Ekim bir uyarıydı TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, “30 Ekim 2020’de bir akıl tutulması yaşadık. Bu bize bir uyarıydı, İzmir’de bir deprem olmadı. İzmir’de deprem üretecek faylar henüz kırılmadı ama kırılmayı bekliyor. Bu faylar kırıldığında İzmir’in durumu ne olacak, tartışılması lazım” dedi.
Jeoloji Mühendisleri: Yeni imar alanlarının oluşturulmasını kaygı ile izliyoruz Jeoloji Mühendisleri: Yeni imar alanlarının oluşturulmasını kaygı ile izliyoruz TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir’de 30 Ekim 2020’de gerçekleşen depremin ardından 3 yıl geçtiğini hatırlattığı bir açıklama yayımlayarak uyarılarda bulundu. Yapılan yazılı açıklamada, “Bostanlı, Mavişehir ve İnciraltı gibi suya doygun akarsu çökellerinin yeraldığı bölgelerde yeni imar alanlarının oluşturulmaya çalışıldığını kaygı ile izliyoruz” denildi.
Ege Bölgesi'nde stres büyük Ege Bölgesi'nde stres büyük Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, “7 büyüklüğünde deprem üretecek faylar var. Tarım alanlarını imara açarak bir yere varamıyoruz. Felaketle karşı karşıya kalacağımızı unutmayın” dedi.
Prof. Dr. Sözbilir'den kritik uyarı: Bölgede henüz kırılmamış çok sayıda fay parçası var Prof. Dr. Sözbilir'den kritik uyarı: Bölgede henüz kırılmamış çok sayıda fay parçası var Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş merkezli depremler ile Hatay'da yaşanan depremlere dikkat çekerek, "Bu ölçekte son 100 yılda ender depremlerden biri olarak kayıtlara geçmiş oldu. Bölgede, bu sistemin içerisinde henüz kırılmamış çok sayıda fay parçası da var" uyarısında bulundu.
Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Yılmaz: Dolgu alanlardan uzak durulmalı Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Yılmaz: Dolgu alanlardan uzak durulmalı Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, kıyı şeridindeki dolgu alanlara hafif yapılar inşa edilmesi gerektiğini belirterek "Dolgu alanlarından uzak durulması gerektiğini biliyoruz. Dolgu üzerine yapılacak yapının çok büyük olmaması gerekir" dedi.
Eskişehir’de deprem riski: Dört bir yanı aktif fay hatlarıyla sarılmış durumda Eskişehir’de deprem riski: Dört bir yanı aktif fay hatlarıyla sarılmış durumda Jeoloji Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Can Ayday, diri fay hatlarının geçtiği 24 ilden biri olan Eskişehir için, “Eskişehir’imiz, kuzeyimizle, güneyimizle ve kendi içinden aktif faylarla sarılmış durumda diyebiliriz” dedi.
Jeoloji Mühendisi Can Yılmaz 'Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden biri' diyerek uyardı Jeoloji Mühendisi Can Yılmaz 'Tehlikenin en büyük olduğu yerlerden biri' diyerek uyardı Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi ve jeoloji mühendisi Can Yılmaz, Edirne’nin Saros Körfezi’nden başlayıp, Doğu Anadolu'daki Aras Vadisi’ne kadar uzanan Kuzey Anadolu fay hattının devamı niteliğindeki hattın Saros Körfezi sahil şeridinin 5 kilometre uzağında olduğunu belirterek uyardı.
Tuzla fayı çok yıkıcı olacak Tuzla fayı çok yıkıcı olacak İzmir’de bulunan deprem riskini yorumlayan Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Koray Çetin Onalan, “Fayların 13 tanesi İzmir civarında. Şu anda en riskli fay, her an büyük bir deprem oluşturacak Tuzla Fayı. Bu fay süresini doldurdu, neredeyse 2 bin yıldır kırılmadı, büyük bir enerji birikimi var. Tıpkı Kahramanmaraş’taki gibi bir deprem üretebilir” yorumunu yaptı.
JMO: Devlet Demiryolları Genel Müdürü istifa etmelidir JMO: Devlet Demiryolları Genel Müdürü istifa etmelidir Jeoloji Mühendisleri Odası, büyük depremlerde hasar gören demiryollarının hizmet verememesi nedeniyle deprem bölgesine hâlâ lojistik destek sağlanamadığına dikkat çekerek, istifa çağrısı yaptı.
Deprem uyarısını kimse dinlemedi Deprem uyarısını kimse dinlemedi TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nın, Elazığ depreminin ardından işaret ettiği yüksek riskli iller arasında depremin vurduğu 10 şehir bulunuyor.
Jeoloji mühendisi Can Yılmaz: 'İstanbul depremi Trakya'yı ciddi etkiler' Jeoloji mühendisi Can Yılmaz: 'İstanbul depremi Trakya'yı ciddi etkiler' Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi ve jeoloji mühendisi Can Yılmaz, İstanbul'un da bulunduğu geniş bölgeyi kapsayan Kuzey Anadolu fay hattının 250 yıllık tekrarlanma periyodunu doldurduğunu belirterek her gün, her saniye olacak gibi depreme hazırlanılması gerektiğini söyledi.
Uzmanlardan uyarı: Ege risk altında Uzmanlardan uyarı: Ege risk altında Ülkemizde 24 kent, 110 ilçede 5.5 ve üzeri büyüklükte deprem üreten fay zonlarının bulunduğunu belirten jeoloji mühendisi Aysun Aykan, “Ülkemizde Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Kütahya, Eskişehir, Konya, Aksaray, Tokat, Kayseri, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Erzurum, Erzincan, Hakkâri ve Bingöl illerimiz diri fay üzerindedir” dedi.
Fay üzerindeki 18 kente rapor gitti ama... Fay üzerindeki 18 kente rapor gitti ama... Jeoloji Mühendisleri Odası, fay hatları üzerinde bulunan kentlere ilişkin rapor hazırladı. Oda Başkanı Hüseyin Alan, "Cumhurbaşkanı başta olmak üzere ilgili bakanlara, siyasi partilere, belediye başkanlarına gönderdik. Bir belediye başkanı da rapor için, teşekkür ederiz raporu gönderdiniz de ne yapacağız diye sormaz mı?’’ dedi.

En Çok Okunanlar

İl olmaya aday ilçeler belli oldu!
İl olmaya aday ilçeler belli oldu! Türkiye’de uzun süredir tartışılan “il olacak ilçeler” konusu, yeni yapılan bir çalışmayla yeniden şekillendi. İşte il olmaya en uygun ilçeler...
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu'
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Özel, Cizre'de KDP lideri Mesud Barzani’nin katıldığı bir programda 'Peşmerge'nin üniformalı ve silahlı görüntülerinin yansımasına ilişkin "Hepimizi de niye salak yerine koyuyorsunuz. Vali, kaymakam, Cumhurbaşkanı başdanışmanı, belediye başkanları AK Parti’nin orada, herkes orada. Gözünün önünde oluyor. Emniyet müdürü orada. Bir kişi demiyor ne oluyor buna. Ta sosyal medyaya düşüp de ‘Ya ne oluyor?’ dendikten sonra, Devlet Bey tepki gösterince ‘Vallahi biz bilmiyorduk.’ Bunlar da soruşturma açıyor. Dört başı mamur AK Parti organizasyonu" ifadelerini kullandı.
Uğur Dündar, Sözcü'den ayrıldığını duyurdu: Yeni adresi belli oldu!
Uğur Dündar, Sözcü'den ayrıldığını duyurdu: Yeni adresi belli oldu! Gazeteci Uğur Dündar, 13 yıldır yazdığı Sözcü Gazetesi ve programlar hazırladığı Sözcü TV’den ayrıldığını açıkladı. Yazarımız Müjdat Gezen'in köşesinde yazdığı bilgilere göre Dündar Halk TV ile anlaştı.
Kararname çıkmadan 3 gün önce şikâyet ettiği ortaya çıktı
Kararname çıkmadan 3 gün önce şikâyet ettiği ortaya çıktı İBB Başkanı İmamoğlu'nun diploma davalarından birine bakan hakim Ali Doğan, HSK'nın son kararnamesi ile Kahramanmaraş'a atanmıştı. Doğan'ın bu kararname çıkmadan hemen önce kendisini hedef alan haberlere ilişkin suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
'Parça parça, eksik ve öznel yorumlarla aktarılması...'
'Parça parça, eksik ve öznel yorumlarla aktarılması...' DEM Parti’den ‘süreç’ komisyonunda terör örgütü lideri Öcalan ile görüşmenin tutanak özetinin okunmasına ilişkin bir tepki geldi. Yazılı yapılan açıklamada “Öcalan’ın komisyon heyetiyle yaptığı görüşmenin içeriğinin parça parça, eksik ve öznel yorumlarla aktarılması; her şeyden önce Öcalan’ın bu süreçteki tarihsel rolünü daraltma ve tartışmaya açma riskini barındırmaktadır” dendi.
Başsavcı Akın Gürlek hakkında suç duyurusu
Başsavcı Akın Gürlek hakkında suç duyurusu İBB iddianamesi hakkında, iktidara yakın kimliği ile bilinen Yeni Şafak gazetesine röportaj veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında "görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.
AKP'li belediye borçlarından kaynaklı iki sokağını satıyor
AKP'li belediye borçlarından kaynaklı iki sokağını satıyor AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'nin fiili olarak kullanılmakta olan iki sokağı, prim borçlarını ödemek için SGK’ya "satma" kararı aldı.
CHP'li Yavuzyılmaz 'yolsuzluğu engelledik' diyerek duyurdu!
CHP'li Yavuzyılmaz 'yolsuzluğu engelledik' diyerek duyurdu! CHP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Türkiye Raylı Sistem Araçları A.Ş.’nin yapacağı bir ihaleye fesat karıştırıldığı tespit ettiklerini duyurmuştu. Yavuzyılmaz söz konusu ihaleye ilişkin "Dizel-Elektrikli CoCo Lokomotif Cer Zinciri ihalesine bugün yandaş şirketler gelemediler" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye