Ordu'da hasat başladı: Pazarda 25 TL
Ordu'da, fındığın yanı sıra alternatif olarak üretilen narenciyenin hasadına başlandı.
Lodos hızlı olgunlaştırdı fiyatları dip yaptı: Tarlada 10 lira, pazarda 70 lira!
Bursa'nın İznik ilçesinde tarlada kilosu 10 ila 20 lira arasında değişen fiyatlardan satılan brokolinin 500-700 gram gelen tanesi 50 kilometre ötede Bursa merkezde 70 liraya satılıyor. Geçen haftalarda havanın ılıman gitmesi ve lodos olması brokoliyi kısa sürede olgunlaştırdı ve bollaşan ürünün tarladaki fiyatı düştü.
Araban Ovası'nda hasat 2 ay geç başladı
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tahıl ambarı olarak bilinen Gaziantep'in Araban ilçesinde, her yıl Ekim ayının başlarında yapılan makarnalık, firiklik ve baklavalık sert buğday ile ekmeklik buğday ve arpa ekimi bu yıl kuraklık nedeniyle yaklaşık 2 ay gecikmeli olarak gerçekleştirildi.
Simav'ın coğrafi işaretli lezzeti tezgahlarda yerini aldı: Kilosu 200 TL
Kütahya'nın Simav ilçesinde her yıl yaklaşık 2 bin ton üretilen meşhur Simav kestanesi, kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaya devam ediyor.
Zirveleri karla kaplı olan Erzincan'da kasım ayında hasat devam ediyor: Bu mevsimde gören şaşırıyor!
Kış mevsiminin uzun ve soğuk geçtiği Erzincan'ın Üzümlü ilçesindeki çilek üreticileri, mayıs ayında başladıkları hasadı kasım ayının ortasında da sürdürüyor.
Hatay'da zeytin hasadı başladı: 201 bin ton rekolte bekleniyor
Hatay'ın bereketli topraklarında yer alan 17 milyon 102 bin zeytin ağacında 201 bin ton zeytin rekoltesi bekleniyor. Vali Mustafa Masatlı, Türkiye'de en çok zeytin ağacının dikili olduğu 3'üncü şehir olan kentte zeytin üretiminde kalite ve sürdürülebilirliğin öncelikli hedef olarak belirlendiğini söyledi.
Binbir emekle toplanıyor: 'Üstü açık fabrika'
Türkiye'nin en önemli narenciye üretim merkezlerinden Adana'da portakal hasadı başladı. İklim değişikliğinin 2 sene önceye göre verimini ciddi oranında düşürdüğü portakaldan bu sene 360 bin ton rekolte beklendiği kaydedildi.
Muş Ovası'nda hasat başladı: 150 milyon liralık katkı bekleniyor
Türkiye'nin üçüncü en büyük ekilebilir tarım alanına sahip Muş Ovası'nda lahana hasadı başladı. Bu yıl 3 bin dekarda ekimi yapılan lahanadan kent ekonomisine yaklaşık 150 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor.
Aydın dağlarında zorlu hasat sona erdi: Kuraklığa rağmen rekolte iyi...
Türkiye'nin en fazla kestane üretiminin yapıldığı Aydın'da hasat sezonunda sona gelinirken, yaşanan kuraklığa rağmen bu yıl kestanede rekolte ve kalitenin iyi olması üreticinin yüzünü güldürdü.
Konya'da hasada giden çiftçiler sürpriz ile karşılaştı: Tam 24 kilo...
Konya'nın Karapınar ilçesinde hasat edilen 24 kilogramlık şeker pancarları şaşırttı.
En ucuz meyve: Bahçede fiyatı 8 TL'ye kadar düştü
Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden Adana'da bahçede 15 TL'den başlayan mandalinanın fiyatı 8 TL'ye kadar düştü.
Kenevir hasadında hayal kırıklığı: Ekim alanı 6 bin 500 dekardan 850 dekara düştü
Amasya’da kenevir bitkisinin büyük umutlarla başlayan üretimi hayal kırıklığına dönüştü. İlaç sanayinden tekstile, otomotivden izolasyona kadar çok farklı alanlarda kullanım imkanı olan bitkinin ekimi 6 bin 500 dekardan 850 dekara kadar geriledi.
İlk 4 yıl mahsul vermedi: Şimdi siparişlere yetişemiyorlar
Manisa'nın Demirci ilçesinde yılda 13 bin 400 dekar alanda yaklaşık 500 ton üretimi gerçekleşen cevizde hasada başlandı.
Emekli oldu, köyünde üretime başladı: Hasat için 8 yıl bekledi....
Manisa'nın Demirci ilçesinde yaşayan Hüseyin Sönmez, emekli olduktan sonra köyüne dönerek kurduğu bahçesinde ceviz üretimine başladı.
Boynunu eğen mahsuller, üreticinin yüzünü güldürdü!
Sivas'ta ilkbahar aylarında toprakla buluşan ayçiçeklerin hasadı başladı. Verimin yüksek olması çiftçinin yüzünü güldürürken, rekoltenin yüksek olması bekleniyor.
Malatya'da öğrenciler hasada başladı: 600 ile 700 ton arasında mısır toplanacak
Malatya'da Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler tarafından yetiştirilen silajlık mısırların hasadına başlandı. Okulun 110 dekarlık uygulama alanında yapılan üretimden 600 ile 700 ton arasında rekolte bekleniyor.
900 rakımda yetişiyor! Hasadı 10 gün sürecek...
Adana'nın Kozan ilçesinde 900 rakımda yetişen ve lezzeti tescillenen Kuytucak narında hasat başladı.
Faydaları saymakla bitmiyor: Tezgahtaki yerini aldı...
Sonbaharın gelmesiyle birlikte, doğal ortamlarda yetişen ürünlerden biri olan alıç, tezgahlarda yerini aldı.
Kartepe'de hasat başladı: Daha sulu, daha yumuşak....
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde üretilen ve lezzetiyle bilinen coğrafi işaretli Eşme ayvasının hasadına başlandı.
Adana'da erkenci hasat başladı: 'Fiyatlar düşük ama verim yüksek'
Adana'da erkenci cins mandalinada hasat başlarken, zirai dondan etkilenmeyen ürünün veriminin yüksek olması üreticisini sevindirdi. Bölgede 1 milyon tondan fazla rekolte beklendiği bildirilirken, ilk ürünlerin iç pazara gittiği, aynı zamanda Rusya ve Avrupa ülkelerine de ihraç edildiği ifade edildi.
Çukurova'da hasta başladı: Bahçede 20 TL!
Adana'da limon hasadı başladı, geçen yıl bahçede 1 TL'ye alıcı bulan 'Mayer' cinsi 20 TL'den, 5 TL'den alıcı bulan 'Enterdonat' cinsi ise 30-35 TL'den satılmaya başlandı.
200 yıllık bağlarda yetişiyor: 75 TL’den alıcı buluyor!
Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde 200 yıllık bağlarda yetişen tescilli Cimin üzümünün hasadı sürüyor. Bugünlerde kilosu 75 TL’den alıcı bulan üzüm danelerinin büyüklüğü, puslu yüzeyiyle Türkiye’de nadir yetişiyor ve sosyal medya fenomenlerinin de ilgisini çekiyor.
Elma diyarında hasat başladı: 'Yüzde 80 kayıp'
Türkiye'nin önemli elma üretim merkezlerinden biri olan Isparta Eğirdir'de hasat sezonu başladı.
Erzincan’da zorlu hasat başladı: Kilosu 200 TL'den satılıyor...
Kabuğunun ince ve doluluk oranının fazla olması sebebiyle tüketiciden yoğun talep gören Erzincan cevizi, köylülerin meşakkatli çalışmasıyla hasat ediliyor.
Demirci'de hasat başladı: 150 ton rekolte bekleniyor...
Manisa'nın Demirci ilçesinde taze iri olarak üretimi yapılan hünnap meyvesinde hasat başladı.