Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Seçme ve Seçilme
Kadınlar hep göklerde olacak! Kadınlar hep göklerde olacak! Avrupalı kadınların siyasi hak ve varlığı kabul edilmemişken, Türkiye’de 5 Aralık 1934’te kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı veren yasa kabul edildi. Böylece Türk kadını, emeğiyle kuruluşuna destek sağladığı genç cumhuriyetinde siyasi hak ve varlığını sağladı.
Demokraside seçilenler özgür olmalı - Hüseyin Mert Demokraside seçilenler özgür olmalı - Hüseyin Mert Demokrasi; çağdaş yaşamın, mutluluğun, ekonomik kalkınmanın ve her türlü gelişmenin önkoşulu, altyapısı ve temelidir.
Atatürk’ün ders kitabında ‘Demokrasi ve Kadın Hakları’ Atatürk’ün ders kitabında ‘Demokrasi ve Kadın Hakları’ “Özetle kadın, seçmek ve seçilmek hakkını elde etmelidir...
Demokrasicilik, koltuk kavgası ve sınıf kavgası Demokrasicilik, koltuk kavgası ve sınıf kavgası Herkes bir koltuğun peşinde.
Seçilmiş Kadınlar 9. kez Karabağlar’da buluştu Seçilmiş Kadınlar 9. kez Karabağlar’da buluştu Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 90'ıncı yılı dolayısıyla Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar Kent Konseyi tarafından düzenlenen 9'uncu Seçilmiş Kadınlar Kahvaltısı, Kibar Hizmet Kompleksi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Helil Kınay, "Kadınların emeği sadece evlerde değil, sokaklarda, siyasette, ekonomide, her alanda var" dedi.
Eşitlik sağlanamadı Eşitlik sağlanamadı Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türk kadınlarına 5 Aralık 1934’te seçme ve seçilme hakkı verildi. Kadınlar bu kazanımının 90. yılında, hâlâ Meclis’te ve yerel yönetimlerde eşitliğin sağlanamadığını dile getirdi.
Kadın haklarına özel konser Kadın haklarına özel konser İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 90’ıncı yılı ve Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında konser düzenleyecek.
Tekrarlanan seçimlerde eşinin yerine aday oldu: Seçimi kazandı Tekrarlanan seçimlerde eşinin yerine aday oldu: Seçimi kazandı Aydınlıkevler ilkokulunda saat 08.00'de başlayan seçimlerde 2 bin 110 seçmenden bin 269’u sandığa gitti. 4 aday için seçmenler 6 sandıkta oy kullandı. Yapılan sayımda eşinin yerine seçime giren Aysun Bostancı 432 oy alarak seçimi kazandı. Diğer adaylar Ertuğrul Akyol 363, Tuncay Karatağ 328 ve Ramazan Böyükdağdibi 123 oy aldı, 23 oy ise geçersiz sayıldı.
Ünlü oyuncu Gülsen Tuncer, cumhuriyetin 100'üncü yılında Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkı hakkında konuştu... Ünlü oyuncu Gülsen Tuncer, cumhuriyetin 100'üncü yılında Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkı hakkında konuştu... Ünlü oyuncu Gülsen Tuncer, 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün kişiliği, Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkı ve günümüz problemleri hakkında konuştu...
CHP'li kadınlar: Kadın temsiliyetini iki katına çıkarmaya kararlıyız CHP'li kadınlar: Kadın temsiliyetini iki katına çıkarmaya kararlıyız CHP İzmir İl Kadın Kolları, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin yıldönümü ve Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla, “Kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanması eşitlik mücadelesinin önemli parçasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ana hedefimiz tam eşitliktir” açıklamasını yaptı.
Türkiye'nin ilk kadın milletvekilleri Türkiye'nin ilk kadın milletvekilleri
‘Kadınları yok sayamazsınız’ ‘Kadınları yok sayamazsınız’ CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 88. yıl dönümü etkinliğinde Samsunlu kadınlarla bir araya geldi.
Tunç Soyer: Adil bir yaşam için toplumdaki kadın izini büyütmeliyiz Tunç Soyer: Adil bir yaşam için toplumdaki kadın izini büyütmeliyiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 5 Aralık Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yılında “Bugün dünya iklim krizini yaşıyorsa bana göre bunun temel nedeni yönetici kademesindeki kadınların eksikliği. Türkiye’de ekonomik kriz varsa, beyin göçü varsa, adaletsizlik ve şiddet varsa… Bunun da temelinde neredeyse sadece erkeklerin yönettiği bir ülkede yaşamamız yatıyor. Daha adil bir yaşam sürmek için toplumdaki kadın izini büyütmek zorundayız. Yoksa yarım kalırız, zaten de yarımız. Hayallerimiz yarım. Adaletimiz yarım” dedi.
Meclis’te temsil oranı düşük Meclis’te temsil oranı düşük 88 yıl önce 5 Aralık 1934’te Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanındı. Kadınlar, bu önemli günde Cumhuriyet'e konuştu.

En Çok Okunanlar

Kemal Kılıçdaroğlu üç ismi azletti
Kemal Kılıçdaroğlu üç ismi azletti Son dakika haberi... CHP’de mahkemeyle göreve getirilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk hamlesi, partinin üç avukatını görevden almak oldu. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi avukatları Çağlar Çağlayan, Mehmetcan Keysan ve Hazar Kardaş'ı azletti. Karara ilişkin Cumhuriyet'e konuşan Çağlar Çağlayan, sabah saat 08.30 itibarıyla görevden alındığının kendisine tebliğ edildiğini söyledi.
SGK uzmanı İsa Karakaş'tan temmuz zammı için yeni tahmin
SGK uzmanı İsa Karakaş'tan temmuz zammı için yeni tahmin Memur ve emekli maaş zammı için mayıs ve haziran enflasyon verileri beklenirken, zam oranlarına ilişkin yeni tahminler gündeme geldi. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, nisan ayı enflasyonunun beklentileri yukarı çektiğini belirterek temmuz zammına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
YSK'ye 'yerel seçimler iptal edilsin' başvurusu
YSK'ye 'yerel seçimler iptal edilsin' başvurusu Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), CHP'nin birinci parti olduğu 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nin iptal edilmesi talebiyle başvuru yapıldığı öğrenildi.
Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı: 'Sokağı görüyor musun?'
Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı: 'Sokağı görüyor musun?' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde toplanan kalabalığa seslendi. Özel, burada yaptığı açıklamada, "CHP milletin partisidir. Atanmış kayyumlar bu partiyi yönetemezler. CHP'yi AKP'nin butlan kolları yönetemez, yönettirmeyiz" ifadelerini kullandı. Özel, Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi de anlattı.
CHP'ye 7 ilde 'kurultay' operasyonu: Gözaltındaki 13 isim belli oldu
CHP'ye 7 ilde 'kurultay' operasyonu: Gözaltındaki 13 isim belli oldu Son dakika haberi... CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin “delegelerin iradesine müdahale” iddiaları kapsamında başlatılan soruşturmada 13 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli operasyon 7 ile yayıldı. Son olarak, gözaltına alınan 13 isim belli oldu.
'Serum kullandı...'
'Serum kullandı...' Kemal Kılıçdaroğlu'nun Basın Danışmanı Atakan Sönmez, mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık görevine başladığını söyledi. Sönmez, Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumuna ilişkin de konuştu.
Türkan Şoray'ın kızı gözaltına alındı
Türkan Şoray'ın kızı gözaltına alındı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ünlü isimlere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında yeni bir operasyon dalgası başlatıldı. Yağmur Ünal, Eren Kesimer ve Semiha Bezek'in gözaltına alındığı öğrenildi.
AKOM gün gün açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak?
AKOM gün gün açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak? AKOM’un paylaştığı hava tahmin raporuna göre, İstanbul’da Kurban Bayramı’nın büyük bölümünde parçalı bulutlu ve güneşli hava etkili olacak. Sıcaklıkların bayramın son gününe doğru artması beklenirken kent genelinde yağış beklenmiyor.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye