Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
13°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.070,96
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Tüketici Birliği Federasyonu
Kart borçları artıyor Kart borçları artıyor Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz: Mayıs ayında enflasyonda beklenen düşüş olmadı. Çarşı, pazar ve marketlerde zamlar yeniden başladı. Ocakta 2 bin 551 TL olan market sepeti, haziranda 3 bin lirayı aştı.
Asgari refahı artırmıyor Asgari refahı artırmıyor Yüzde 49 zamlı asgari ücret işçinin eline geçmeye başladı. Buna karşın artış öncesinde asgari ücretin yüzde 16’sına denk gelen alışveriş sepeti şimdiden aynı orana yaklaştı. Tüketiciler, “Maaş artışıyla refah artmaz. Gelir eşitsizliği giderilsin” diyor.
Cumhuriyet gündeme getirmişti Cumhuriyet gündeme getirmişti Bankalar geçen aylarda şube personelini meşgul etmemek için 10 bin TL altındaki işlemleri yapmamaya başlamıştı. Milyonlarca emeklinin 7 bin 500 TL maaş aldığı dönemde bankaların 10 bin TL altındaki işlemler için müşterilerini ATM ve mobil şubelere mahkûm etmesi tepkiye neden olmuştu.
'Fedakârlık' çağrısı 'Fedakârlık' çağrısı Yeni ekonomi yönetiminin sıkı para politikası sonucunda yükselen faizler esnafı da etkilemeye başladı. Bankaların işletmelere 0.49-0.79 aralığında uyguladığı kredi kartı komisyonları bugün yüzde 3.5’e kadar çıktı. “Bankalar Üye İş Yeri Ücreti”ni (BSMV) de yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardı. Bu artışlarla birlikte bankaların kârlarına ortak olduğunu söyleyen esnaf temsilcileri, durumu cumhurbaşkanlığına ilettiklerini bildirerek “Bankalar elini taşın altına koymalı” dedi. Tüketici ise işletmelerin eskiden olduğu gibi kartlı alışverişlere komisyon farkı eklemeye başladıklarını açıkladı.
'Yasaya aykırı' 'Yasaya aykırı' Bankalar, belli bir tutarın altında para çekme-yatırma, fatura ödeme, EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yöneltmek için harekete geçti.
Marketi peçete ve  içme suyu yaktı Marketi peçete ve içme suyu yaktı Tüketici Birliği Federasyonu, “Market Endeksi Temmuz 2023” araştırmasını açıkladı. Buna göre, markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 93.91 ile peçete olurken bunu yüzde 48 ile su, yüzde 42.62 ile çocuk bezi takip etti.
Market rafları zamlandı Market rafları zamlandı Cumhuriyet’in düzenli takip ettiği alışveriş sepetindeki aylık artış yüzde 8’i geçti. 23 temel tüketim ürününden oluşan alışveriş sepeti için ocak ayında 1262 TL ödenirken haziran başında 1940, bugün ise 2 bin 099 TL ödenmesi gerekiyor. Aylık fiyat artışları bazı ürünlerde yüzde 30’u geçti.
Tüketici Mahkemesi'ne başvurmuştu: 12,41 TL'lik hukuk zaferi Tüketici Mahkemesi'ne başvurmuştu: 12,41 TL'lik hukuk zaferi Trabzon’da Ömer Altuntaş isimli kişi, geçen yıl aracının muayenesini yaptırmak için gittiği araç muayene istasyonunda banka kartıyla yaptığı ödemede kendisinden 12,41 TL’lik komisyon ücreti alınmasını Tüketici Mahkemesi'ne taşıdı. Tüketici Mahkemesi, Altuntaş’ı haklı bularak 12,41 TL’lik komisyon ücretinin geri ödenmesine hükmetti.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin: 'Bu yıl en çok şikayeti tüketici hakem heyetleri aldı' Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin: 'Bu yıl en çok şikayeti tüketici hakem heyetleri aldı' Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, 2022'deki tüketici şikayetlerini değerlendirerek, "Bu yıl birinci sırayı yüzde 32 ile tüketici hakem heyetleri şikayetleri aldı. Yani şaşılacak bir durum. Tüketiciyi korumakla alakalı kurulan tüketici hakem heyetleri, tüketici tarafından en çok şikayet edilen kurum oldu" dedi.
Tüketici, en fazla gıda ürünleri ile fahiş kira artışını şikayet etti Tüketici, en fazla gıda ürünleri ile fahiş kira artışını şikayet etti Ülke genelinde Tüketici Birliği'ne 2020'de 594 bin 270, 2021'de 723 bin 330 şikâyet yapılırken, bu sayı 2022'de 1 milyon 229 bin 310'a yükseldi. En fazla anlaşmazlık gıda ürünleri ile kira fiyatlarında yaşandı.
Tüketiciler Konfederasyonu kuruldu Tüketiciler Konfederasyonu kuruldu Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, Türkiye’nin en büyük tüketici konfederasyonunun kurulduğunu belirterek, "20 Ocak 2020’de başlayan bu yolculuk, ötekileştirmeyen, kamplaşmayan ve ortak paydada buluşan dayanışmayı ortaya çıkardı. Üç yıldır ilmek ilmek dokunan çabayla Türkiye’de bir ilk gerçekleşti" dedi.
'Yurttaş stokçu oldu' 'Yurttaş stokçu oldu' Düğün alışverişinden market alışverişine kadar her alanda sürekli zamlara maruz kalan tüketici çareyi stoklu alışverişte buldu. Evlenecek çiftler nişandan önce beyaz eşya alıyor.
Araştırma ortaya koydu 'cüzdandan' kredi kartı borcu çıktı (08 Ağustos 2022) (Video Haber) Araştırma ortaya koydu 'cüzdandan' kredi kartı borcu çıktı (08 Ağustos 2022) (Video Haber) Tüketici Birliği Federasyonu'nun 'Cüzdanımızda ne var?' araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye'de 36 milyon kredi kartının limitinin dönem bitmeden dolduğu tespit edilirken semt pazarlarında dahi kredi kartı kullanımının arttığı tespit edildi.
Gözler Erdoğan'daydı, açıklama gelmedi Gözler Erdoğan'daydı, açıklama gelmedi Tüketici Birliği Federasyonu'nun 'Cüzdanımızda ne var?' araştırmasının sonuçlarına göre Türkiye'de 36 milyon kredi kartının limitinin dönem bitmeden dolduğu tespit edilirken semt pazarlarında dahi kredi kartı kullanımının arttığı tespit edildi.
Borç çığ gibi büyüyor Borç çığ gibi büyüyor Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “36 milyon kredi kartının limiti dönem bitmeden dolmaktadır. Semt pazarlarında dahi kredi kartı kullanımının arttığı tespit edildi" dedi.
Cumhuriyet araştırdı Cumhuriyet araştırdı Özellikle enerji fiyatlarındaki artışa dikkati çeken Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, “Çare ücretlere zam değil, hayat pahalılığını durdurmak” dedi.

En Çok Okunanlar

CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı
CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı CHP'li Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kalp krizi kalp krizi şüphesiyle hastaneye gitti. Köse hastanede hastanede anjiyo olurken, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
İstanbul'da şoke eden olay... Sabah uyandığında dişleri yoktu: Gerçek 'röntgen'de çıktı!
İstanbul'da şoke eden olay... Sabah uyandığında dişleri yoktu: Gerçek 'röntgen'de çıktı! İstanbul’da 45 yaşındaki bir kadın, sabah uyandığında kaplama dişlerinin yerinde olmadığını fark etti. Hastanede çekilen röntgen filminde üçlü kaplama köprüsünün akciğerine kaçtığı ortaya çıktı. Uzmanlar, bu tür vakaların hayati risk taşıdığı uyarısında bulundu.
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor!
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor! Ticaret Bakanlığı, TAYGA adlı mobilya markasına ait iki farklı masanın satışını yasaklama kararı aldı. Güvensiz olarak işaretlenen ürünler, piyasadan toplatılacak.
 İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu
İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu PİAR Araştırma’nın 2028 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 15-20 yaş grubuyla yaptığı ankete göre, genç seçmenlerin parti tercihinde CHP ilk sırada yer aldı. Gençlerin en beğendiği milletvekillerinde ise Mahmut Tanal öne çıktı.
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek!
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek! Küresel ekonomide dengeler değişirken Çin, para birimi yuanı rezerv para haline getirmek için hamlelerini hızlandırdı. Doların yıllardır süren hakimiyetini hedef alan bu stratejiyle birlikte Türkiye’nin de dahil olduğu finansal işbirlikleri ve Çin tahvilleri yeni dönemin en kritik başlıkları haline geldi. Peki Çin Yuanı'nın rezerv para haline gelmesi küresel ve Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? İşte ayrıntılar...
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol!
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol! Son dakika gelişmesi... Ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında adliyeye sevk edilen 21 kişiden aralarında Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze, Kemal Doğulu ve İsmail Hacıoğlu'nun olduğu 4 kişi serbest bırakıldı. Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin tutuklandı.
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı! UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Galatasaray'a 5-2 yenilen Juventus'un ligde oynayacağı Como maçı öncesinde Kenan Yıldız hakkında kritik bir karar verdiği iddia edildi.
Yavaş'tan operasyon, Dervişoğlu'ndan ittifak açıklaması
Yavaş'tan operasyon, Dervişoğlu'ndan ittifak açıklaması Son dakika haberi... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, operasyon iddialarına ilişkin, "Ankara'da operasyon yapılacaksa kime yapılacağı bellidir" dedi. Dervişoğlu ise ittifak iddialarına yönelik, "Bizim İYİ Parti olarak şu ana kadar, özellikle seçimlerden sonra başka siyasi partilerle yapmış olduğumuz bir ittifak görüşmesi yok" şeklinde konuştu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye