Paranoya!

24 Nisan 2015 Cuma

“Bakalım izin verecekler mi?” diye düşünüyordum Anadolu Efes- Real Madrid maçı öncesinde. Öyle ya! Siz organizatör olsanız 4’lü finalin ev sahibinin elenip gitmesine izin verir miydiniz? Üstelik bir Türk takımı (Fenerbahçe Ülker) Madrid biletini almışken, “ikincisine gerek var mı?” demez miydiniz? Öfff! İşte biz böyleyiz. Komplo teorileri hiç bitmez bizlerde. İyi de.. 2001 Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takımımızı finale taşıyan da bu hınzır düşünce değil miydi? Anımsayın: Hakemler Türkiye’nin final dışında kalmasına izin vermeyip, favori İspanya’yı boğmuşlardı. O maç hakemin sonu olmuştu ama.. Neyse! Anladınız ne demek istediğimizi: Kazan doğururken iyi de, ölünce kötü olmamalı…
Maça bu pencereden bakınca ilk yarıda utandık “paranoyak”lığımızdan: Hakemler çok iyiydi! Konuk ekip de şaşırmış olmalı ki bu işe Real Madridli oyuncular maçın hemen başında bilinçli olarak gerginliği artırmaya çalıştı. Ancak hakemler ve Efes bu oyuna gelmedi. İlkyarı 39-33 Anadolu Efes’in üstünlüğüyle sona erdi. Üçüncü çeyreğe çok kötü başlayan Lacivert-Beyazlılar bu bölümün hemen başında 9-0’lık seriyle geriye düştü ama sonunda toparlanınca periyot 51-49 Real Madrid lehine tamamlandı. Son çeyrekte ise zor oyunu bozdu: İspanyollar bütün gücünü ve deneyimini ortaya koyup, bileğinin hakkıyla 4’lü final biletini aldı.
Hakemler maçın genelinde çok iyiydi. Herhalde bizim gibi düşünenlerle birlikte bir özür borçluyuz onlara. Böyle bir maçın teknik detaylarına girmenin hiçbir anlamı olmayacağını düşünüyorum ama şunu söyleyebilirim: Anadolu Efes bu düzenini bozmazsa, gelecek yılın 4’lü finalinin en büyük adaylarından biridir!

Bre Recep!
Mademki hakemden girdik konuya, şu Yunanistan’da saldırıya uğrayan hakemimiz Recep Ankaralı olayına da bir açıklık getirelim. Başka bir ülkede olsa “Ne varmış yahu bu düdükte?” denilebilecek son faul atışında Recep’in çaldığı “çizgi ihlâli” pozisyonunu defalarca izledim. Karar doğru. Fanatik Panathinaikos eski başkanı saçmalamış.
Önyargı işte (!) iyi de... Bre Recep! Sen 600 maç yönetmiş deneyimli bir hakemsin. Bırak oynansın 3.5 saniye. Ne olacaksa olsun. Ne diye durduruyorsun saati. Ne diye kudurtuyorsun ev sahibi takımın fanatiklerini? Gördün: Son maçı kaybedip elenip gitti Panathinaikos. Şimdi soruyorum sana: Ya o maçta yenilip elenseydi Yunan takımı? İnan bana dostum, yeni bir Kardak krizi çıkardı Yunanistan ile aramızda…  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk! 11 Mayıs 2020
Mücbir sebep! 24 Mart 2020
Ergin-Larkin 18 Mayıs 2019

Günün Köşe Yazıları