Cumhur Önder Arslan

Atamayana Atarlar!

10 Aralık 2013 Salı

4 yıl 278 gün sonra gelen özgürlüğe, yazarımız, gazeteci ağabeyimiz Mustafa Balbay’a “Hoş geldin” diyerek başlayalım söze.. Ardından dönelim Beşiktaş ile Sivasspor’un Süper Lig mücadelesine..
Aslında iki takım da bu sezon benzer bir travma yaşadı ve kurtulmaları biraz zaman aldı. Beşiktaş, 5. haftada Galatasaray karşısında aldığı yenilgi; Sivasspor da İstanbul’da yine Sarı - Kırmızılı ekip önündeki mağlubiyetiyle düşüşe geçti. Beşiktaş travmadan kurtuldu, Sivasspor yaralarını sarmaya çalışıyor.
İstanbul’da hava soğuktu ama maç içimizi ısıtacak hızda başladı. Beşiktaş henüz 5. dakikada Almeida ile 1-0 öne geçti, ardından öyle net pozisyonları harcadı ki farkı daha da açması işten bile değildi. Özellikle Gökhan Töre, Siyah - Beyazlıların her atağında süratiyle Sivasspor savunmasını zorladı.
Beşiktaş’ın hızı sadece ilk yarıda kaldı. Önce 52’de Gökhan sakatlanıp çıktı, ardından Bilic 59’da Fernandes’i oyundan aldı; Beşiktaş hâkimiyeti tamamen Sivasspor’a verdi.
Kırmızı - Beyazlılar, Beşiktaş kalesine yüklendi ve 70. dakikada Da Costa ile eşitlik golünü buldu.
Bu sezon oynadığı maçların büyük bölümünde ikinci yarılarda fiziksel açıdan büyük düşüş içine giren Beşiktaş, dün de bu alışkanlığını sürdürdü. Kartal, 1 puan alarak zirve yarışında yara aldı. İlkyarı kaçırdığı onca gol pozisyonu sonrası Beşiktaş futbolun acı gerçeğini yaşadı: Atamayana atarlar!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tezat! 5 Şubat 2015
‘Yok’ları Oynamak!.. 23 Eylül 2014
Atamayana Atarlar! 10 Aralık 2013

Günün Köşe Yazıları