Cumhur Önder Arslan

MHK'den 'hakem' skandalı!

28 Mart 2013 Perşembe

MHK yöneticileri, Süper Lig ve PTT 1. Lig’de bu hafta oynanacak toplam 18 maçı yönetecek hakemleri çarşamba günü yaptığı toplantıyla belirledi. Ancak MHK, hakem atamalarında öyle bir hata yaptı ki; Futbol Federasyonu’nun üst düzey bir isminin devreye girmesiyle ‘yanlış’tan dönüldü.

MHK’nin hakem atamalarını bitirmesinin ardından TFF’nin internet sitesinde maçlarda düdük çalacak isimler açıklandı. PTT 1. Lig’de oynanacak Torku Konyaspor – Kartalspor maçı için Yaşar Kemal Uğurlu’nun görevlendirmesi futbol kamuoyunda ‘şaşkınlık’ yarattı. Çünkü; Yaşar Kemal Uğurlu, Konyalı olmasına karşın Konyaspor’un maçına atanmıştı.

MHK’nin, atama sonrası Konyalı hakem Uğurlu’ya Torku Konyaspor – Kartalspor karşılaşmasını yöneteceğine dair tebligat yaptığı öğrenildi. Duruma bir hayli şaşıran hakem Uğurlu’nun MHK yetkililerini arayarak, “Ben Konyalıyım ve Konyaspor’un maçına atandım. Bu durum sizin için sorun olmasın” dediği bildirildi. Uğurlu’nun bu sözlerine karşılık olarak MHK’nin “Bizim için sorun yok, bu maçı yönetebilirsin” yanıtını verdiği kaydedildi. İlerleyen saatlerde TFF’nin resmi internet sitesindeki hakem listesinin futbol çevreleri tarafından görülmesiyle beraber konu Futbol Federasyonu’nun üst düzey bir yetkilisi tarafından da öğrenildi. Bu ismin devreye girmesi ve MHK’yi uyarmasıyla Konyalı hakem Yaşar Kemal Uğurlu; Torku Konya – Kartal maçından alındı.

TFF ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada adeta ‘itiraf’ta bulunarak; “PTT 1. Lig’de 31 Mart Pazar günü oynanacak Torku Konyaspor – Kartalspor karşılaşmasının Ankara Bölgesi Hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, uzun yıllardır Ankara’da ikamet etmesine rağmen; nüfüs kaydının Konya’da bulunması nedeniyle atandığı müsabakadan alınmıştır” ifadelerini kullandı.
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tezat! 5 Şubat 2015
‘Yok’ları Oynamak!.. 23 Eylül 2014
Atamayana Atarlar! 10 Aralık 2013

Günün Köşe Yazıları