Cumhur Önder Arslan

‘Yok’ları Oynamak!..

23 Eylül 2014 Salı

BURSA - Beşiktaş bu sezon Süper Lig’de zemini en iyi olan statta oynadı dün gece ama Siyah - Beyazlıların sahadaki futbolu kesinlikle önceki karşılaşmalardan çok uzaktı. Şenol Güneş yönetimindeki Bursaspor mücadeleye öyle bir başladı ki; hakemlerin, TFF’nin, Passolig’in tartışıldığı ancak futbolu yönetenlerin ‘marka değeri’ni çok yüksek gördüğü ligimizdeki en iyi maçı izlemeye başladık; gözümüzün pası silindi...
Volkan ve Ozan’ın şutlarına Yeşil - Beyazlıların orta alandaki baskısı da eklenince saha kenarındaki Bilic daha 6. dakikada terleyip üzerindeki şık ceketi çıkardı. Ama Bursaspor durmuyordu; Bakambu, Fernandao ve Volkan çok sayıda gol fırsatından yararlanamadı. Yine burada Galatasaray maçında seyrettiğim Bursaspor’la dünkü Bursaspor arasında ‘dünya’lar kadar fark vardı. Şenol Güneş; Belluschi, Josue, Volkan Şen, Ozan Tufan ve Bakambu’dan müthiş bir orta saha yaratmış. Forvette Fernandao’nun başlattığı ön alan presine bu 5 isim de destek veriyor. Hücuma çıkışlara ve oyun organizasyonuna Josue hükmediyor, ince paslarıyla arkadaşlarını rahat pozisyona sokuyor.
Bursaspor’un bu sistemi ilk yarıda ‘tıkır tıkır’ işledi, tek eksikleri vardı; bir türlü golü atamadılar. Beşiktaş ise bozuk zemine alışkanlığından mıdır yoksa Asteras maçının yorgunluğundan mı bilinmez adeta ‘yok’ları oynadı. Gökhan Töre’nin 4 kişiyi geçip etkisiz bir şutla kaleyi yokladığı pozisyon dışında hiçbir şey yapmadılar. Bilic de bu tabloyu gayet iyi görünce yardımcıları Jurcevic ve Terzic’le kulübede uzun bir toplantı yapıp devre bitmeden Oğuzhan’ı çıkarmaya karar verdi.
İkinci devreyle birlikte Bursaspor top hakimiyetini kaybetmeye başlayınca soyunma odasında özgüven tazeleyen Beşiktaş daha istekli yüklendi rakip kaleye.. Olcan ve Demba Ba, Yeşil - Beyazlı kaleyi zorluyordu ama iki takımın orta sahası oyundan düştü. İlk 45 dakikayla ikinci yarıdaki Bursaspor arasında ‘gece’yle ‘gündüz’ kadar fark vardı. Temponun düşmesi haliyle deyim yerindeyse maçın ‘atan galip’ moduna geçmesine yol açtı. Nitekim Olcay, bu tespitimi haklı çıkardı; taçtan gelen topla sahada ‘yok’ları oynayan takımına ‘yok’tan varettiği golüyle 3 puanı kazandırdı.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tezat! 5 Şubat 2015
‘Yok’ları Oynamak!.. 23 Eylül 2014
Atamayana Atarlar! 10 Aralık 2013

Günün Köşe Yazıları