Düşyazdım...

22 Ekim 2012 Pazartesi
\n

\n

Şiirimizin kıymetlilerinden, benim de hem şiirinin hayran, kadim bir okuru hem de arkadaşı olmakla övündüğüm Sina Akyol da 60ı 3 geçe düzyazmaya başladı! Öyleyse Sinayla geçen şen günlerimize şimdi şen dünlerde eklenmeye başlamıştır ki, doğrusu son zamanların en şırılşenlikolaylarından biri budur.

\n

Sina Akyol okurları onun liseye giderken yayımlayıp arka kapağını da Attilâ İlhana yazdırdığıyakışıklı kitabını okumuşlar mıdır bilmem ama, adını da kitabı da meraklısı bulsun, 12 şiir kitabını da Sina Akyol Türkçesiyle yazmış ve benzersiz bir şiir kurmuş bir şair olduğunu iyi bilirler.

\n

Şırılşenlik de Sina Türkçesinin sözcüklerinden birisidir, şiirlerini ve şimdi düzyazılarını okurken de karşılaşacağınız, durup biraz mola vereceğiniz, gölgesinde dinleneceğiniz, bir yudum içip kendinizden geçeceğiniz, derin derin içinize çekeceğiniz, gönlünüzü çeyrek avluların sabahı gibi sulayan, gözünüzün önündeki dumanı, sisi, pusu silen, yeni sağılmış süt gibi tazecik, incecik bir Türkçenin sözcükleriyle şiiri de dili de ışıtır o.

\n

Sina Akyol gibişairler, buradakigibi, azlığı gösteren bir gibidir, kuşakdışışairlerdir ki, Enis Batur, Mehmet Taner, Ebubekir Eroğlu, Osman Serhat Erkekli, Serdar Koçak, Birhan Keskin gibi zamanın ruhunun dışında kalan, yazan ve şiirlerinin has oluşuyla da kuşakları, zamanları aşan şairlerdir, övgü onlara!

\n

Sina Akyolun 12 şiir kitabından sonra heves edip yayımladığı Düzyazdımın (Kırmızı Kedi Y., Ekim 2012) adına aldanmayın! Yetinmek sevindirir demiş bir şairin alçakgönüllüğüne sayın. Sina Akyol şiirini hiç okumamış, olmaz ya, bir okur bu kitabı okursa, hiç kuşkum yok ki şiirlerinin de peşine düşecektir. Şiirin sevabından sonra yazının günahına dalmış bir şairin, ne yapsa ne etse şiirinin şenliğinden, kırlarından yazının düzlüğüne, ovasına, heybesinde şiir olmadan çıkmayacağının türküsünü çağıran yazılardır bunlar.

\n

Yaşayan, söylenen, eğlenen, İzmiri gezdiren, gönülgezen yazılardır ki, insan her yazıda kendini dostların arasındayız/güneşin sofrasındayız yakınlığı, mutluluğu içinde bulur, eski güzel günleri bir düş olarak gözüne, gönlüne doldurur. Çok değil bundan daha 5-10 yıl öncesine dek yaşanan asudezamanlardır. İlhan Berkten Mehmet H. Doğana, Seyhan Erözçelikten Şükran Kurdakula, Cenk Koyuncudan Hulki Aktunça şimdi uzaklarda olan yakınlarımızdan, Orhan Alkaya, Namık Kuyumcu, Turhan Günay, Oğuzhan Akaya ve elbette Arkadaş Z. Özgere, Denize, Yusufa, Hüseyine, Ulaşa, Mahire, devrimin şairlerine, hepsiyle, bana kalırsa adı Düzyazdım yerine Düşyazdım olması gereken bu yazı şenliğinde yeniden bir aradayız.

\n

Şiir nasıl henüz yan yana gelmemiş sözcükleri buluşturuyorsa, şair de bizi düşlere salar yeniden, hele bu şair kendisinden sonraki kimi iyi şairlerin yakın ustası Sina Akyol ise!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Üvey Sayfa 14 Ocak 2013
Cemali Mektup 7 Ocak 2013

Günün Köşe Yazıları