Komploymuş, saçmaymış...

24 Ekim 2015 Cumartesi

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Hürriyet gazetesine verdiği söyleşide, Ankara’da patlayan bombalarla ilgili yapılan kimi yorumlara “Türkiye’de hâkim olan ‘dünya bize karşı’ ve ‘her kötü şeyin arkasında ABD var’ şeklindeki komplocu yaklaşımlar size zarar veriyor” karşılığını vermiş.
Öyle ya... Irak’ı işgal eden de, Suriye’yi karıştıran da biziz. Çekiç Güç helikopterleri ile PKK’ye malzeme atan da, PYD’yi destekleyen de, IŞİD’i yaratan da biziz.
Suruç’ta ve Ankara’daki patlamalar, Adıyaman’da bir çay ocağında örgütlenen, kafası karıştırılmış üç gencin işi yalnızca. Her şeyi onlar tezgâhladılar zaten! Ricciardone’ye, soruşturmalara uğratılan Türk generallerin, TSK’ye karşı oynanan oyunun arkasında ABD’nin olduğu yönündeki eğilimleri de sorulmuş.
Ricciardone, “ABD yönetiminin Gülenciler ya da başkaları lehine bir komplo içinde olabileceğini düşünmek saçmalık” demiş.
Doğru ya... Fethullah Gülen, Amerika’ya sığınmış değil. Amerikan İstihbarat Kurumu Ulusal Güvenlik Ajansı’ndan ayrıldıktan sonra gazetecilik yapan Wayne Madsen, Fethullah Gülen’in ABD’de sürekli oturma olanağı sağlayan yeşil kartı CIA aracılığıyla aldığını açıklaması ise (Bakınız: Yılmaz Polat-ABD’nin Özel Din Görevlisi, s. 26) küçük bir şaka. Gülen, Pensilvanya’da tatil yapıyor sadece...
Daha önce de dillendirmiştik:
Yıllardır kanattıkları için kanıyoruz biz; ama kanmıyoruz!

Seçim sonrası
Bir eski CHP’li bakan, 1 Kasım sonrasına ilişkin beklentisini aktardı:
“Seçimde, 7 Haziran benzeri bir tablo çıkacak ortaya. AKP-CHP koalisyonu bu kez kurulur.”
Kendisine, “Koalisyona Saray izin verir mi” diye sorduk. “Davutoğlu, bu kez Saray’ın olumsuz müdahalesine olanak tanımayacaktır” dedi.

Avcılar’dan kampanya izlenimleri
Birçok kadın üst sıralarda aday gösterilirken, her nedense, sol geçmişi ile tanınan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, İstanbul 3. bölgede 10. sıraya konuldu.
Erdoğdu yakınmıyor, CHP’nin bölgede 10. milletvekilini çıkarması için canla başla çalışıyor. Geçen hafta Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde, merdiven altı tekstil atölyelerinde işçilerle birlikteydi. Ücretlerin düşük, çalışma süresinin günde 12 saat olduğu, haftanın 6 günü çalışıldığı mahallede, birçok Suriyeli çocuk işçiye rastlamış Erdoğdu:
“Tekstil boyası sürülmüş ellerine, iri gülen gözlerine bakarken Suriye’deki savaşı kışkırtan, IŞİD’e kol kanat gerenlerin katil yüzleri geçiyor aklımızdan. İşçilerle CHP’nin politikalarını, farklı bir Türkiye’yi konuşuyoruz. İş, ekmek, barış, özgürlük diyoruz. Daha iyi bir dünya diyoruz. Yorgun yüzlerle dinliyor, sıcak gülümsüyorlar.”
Erdoğdu’ya göre, her sınıftan, her kesimden halkın temel talebi teröre son verilmesi... Ankara katliamı için CHP’li gençler “faili meçhul değil, faili meşhur” diyorlarmış. Neyin ne olduğunun bilincindeler yani. AKP’nin 2011’den 2015’e 8 puanlık oy yitirdiğini anımsatıyor Seyhan Erdoğdu:
“Oy kaybının birincil nedeni, geniş yığınların AKP’nin yolsuzluklarla beslenen, özgürlük alanlarını daraltan, hukuk devletini tahrip eden faşizan siyasetine ve uygulamalarına gösterdikleri siyasal tepkiydi. 7 Haziran’dan bu yana Türkiye’de her şey daha da kötüye gitti, kardeş kavgası kışkırtıldı, şiddet tırmandırıldı. Görüyoruz ki halk, 7 Haziran’daki bilgeliğiyle geçit vermediği diktatörlük heveslilerine bu seçimlerde de geçit vermeyecek.”  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Şamar örnekleri 6 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları