Mustafa Kemal Ulusu

Neden biz böyleyiz?

26 Temmuz 2019 Cuma

Yalçın Bayer, köşesinde bir okurunun şikayetini yazmış. İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konsere gidiyor ve herkes numaralı yerlerine oturduktan sonra, birden büyük bir seyirci akımıyla tüm merdivenler tıka basa doluveriyor. Kapıda da zaten merdiven bileti alanlar en son içeri alınacak yazıyormuş! Şaka gibi ve de çok enterasan değil mi?
Suriyelilerden şikayet ediyoruz ama zihniyet açısından bu ve benzeri olaylar onlardan bazı zamanlar, pek farkımızın yavaş yavaş sanki kalmadığını gösteriyor gibi, ne dersiniz? Aynı durum futbol sahalarımızda da görülmüyor mu?
Birbirimizle oynarken tribünlere bakın tüm merdivenler dahil her yer dolu. Ama bir UEFA maçı olunca merdivenler bomboş. Neden? Onlarda af yok da ondan. Bastırırlar sahan kapanır. Ayrıca çok ağır cezalarda alırsın, haydi sıkıysa bir daha yap!
Çünkü bizim saha görevlisi temsilcilerimiz, kulüp başkanlarından çekindikleri için, bu tip olaylara göz yumarlar ve de bu olaylar arada kaynar gider. Arada bir yapılır 3 gün sonra tekrar eskiye döner. Üst makamlarca sıkı denetim de olmadığından bu vurdumduymazlık sürer gider.
Merak ettiğim bir husus da kulüplerimizce yıllardır yurtdışı kamplara verilen Avrolar. Kardeşim Türkiye feci sıkıntıda, Avro almış yürümüş, 7 TL’lere yaklaşmış, kulübün konkordato ilan edip, gitmiş bankalardan faizle kredi almış. Ayrıca sen bir de futbolcu parası ödeyemez haldesin, haydi Avusturya’lara kamplara.
Kardeşim sen dünyanın doğal tabiatına en çok sahip ülkelerden birisin, onlarca yaylan var. Eskiden Kızılcahamam’a, Gerede’ye, Bolu’ya, Uludağ’a, Ödemiş gibi yerlere kampa ve sezon açmalara gidilirdi, şimdi neden gidilmez? Bu kadar Avrupa’da kamp özentisi nedir? Anlamak mümkün değil.
Hani derler ya “Ayranı yok içmeye...” Aynı değil mi? Bir Avusturya kampı faturası tutarı nedir? Valla çok merak ediyorum, biri kamp fatura suretini açıklasa da öğrensek, ama yollarlar mı hiç?
Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF hatta ve hatta kulüplerimiz, müthiş bütçeleriyle harika kamp tesisleri yapsa, buralarda kamplarımızı yapsak, ülkemiz ve de kulüp menfaatleri açısından daha iyi olmaz mı? Olur, olur da kim düşünecek? Ve de kim yapacak?
F.Bahçe’nin ne güzel Bolu’da tesisi var kutluyorum. Beşiktaş, G.Saray neden bu gibi yerlerde yapmazlar? Trabzon’un da bildiğim kadar Akyazı’da tesisi olacak, eskiden genç millilerimiz Ödemiş’te yaylada kamp yaparlardı. Hele Kızılcahamam tüm kulüplerin favori yeriydi.
Gelin bırakın bu yabancı ülke hayranlığını, ülkemizdeki tesisleri daha iyi hale getirelim, hatta yenilerini yapalım. Eskisi gibi zayıf bütçelerimiz yok, maşallah imkânlar süper, süper de, bunları düşünüp yapacak o spor ve futbol adamları nerede?
Aynı durumlar turizm ve tatil yörelerimiz içinde geçerli değil mi? Ne harika yerlerimiz var ama aklımız Yunan adalarında, İtalya Amalfi kıyılarında, Nis’te, İspanya’da, ki paramız oralarda pul ama temiz ve bakımlı diye vize sorununa rağmen millet her fırsatta buralarda.
Ne zaman tüm bunları düzeltecek bir kafaya, vizyona, kaliteye sahip kişiler bu görevlere gelecek? Bu vasıflarda öyle çok genç yetişkin kişiler var ki. Ama sen Zekeriye Alp’i TFF Başkanı hatta Gençlik ve Spor Bakanı yapman gerekirken onun vasıflarının altında birinin altına, hem de onun branşı dışında bir yere, MHK’ye başkan yaparsan sonunda işte biz böyle çalar, böyle de söyleriz!
Hala ülkende Atatürk’e, 30 Ağustos’a ve Lozan’a kafayı takan sözde bürokratlar varsa, yine de bizimkilere şükür deyip geçelim. Ama biz Atatürkümüzle, Erzurum Kongresi’yle, Lozan Barış Antlaşması ile ve en önemlisi savaşarak kurduğumuz, Türkiye Cumhuriyetimizle gurur duyalım. Onlara sahip çıkıp, hepsini rahmetle ve de minnetle analım.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tarihi sınavdayız 3 Nisan 2020
Sınıfta kaldık 27 Mart 2020

Günün Köşe Yazıları