Mustafa Kemal Ulusu

Yeni MHK hayırlı olsun

14 Temmuz 2019 Pazar

Yakın dostum, kardeşim sevgili Zekeriya Alp, ikinci kez Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı’na atandı, hayırlı ve uğurlu olsun.
Kendisiyle ilk MHK Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra yaptığımız görüşmelerin sonucunda, bu görevi bir kere daha asla yapmayacağı düşüncesindeydim, ama demek ki yanılmışım!
Zekeriya Alp’e ilk MHK Başkanlığı’nda da bu görevi kabul etmemesini, onun yerinin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı olduğunu kendisine söylemiştim, ama kabul etti ve sonunda da maalesef istifaya adeta mecbur bırakıldı. O da istifa etti, bıraktı ve gitti.
Bir müddet evvel, şimdiki TFF Yönetim Kurulu üyesi değerli kardeşim Selim Soydan’ın da desteklediği bir projeyi, ben bu köşemde gündeme getirmiş ve Zekeriya Alp TFF Başkanı olmalı demiştim ki; hakkıydı ama maalesef siyasiler, böyle bir futbol adamı yerine, Fenerbahçe’de ve TFF’deki yöneticilik dönemlerinde pek başarı sağlayamayan bir iş adamını tercih ederek bizim adayımız hatta diğer aday olabilecek çok kişinin önünü keserek, daha seçimden birkaç ay evvelinden TFF Başkanı’nı belirleyerek, adayımız Alp’i de devre dışı bırakmış oldular.
TFF Başkanımız, daha evvel Zekeriya Alp’in istifa ettiği dönemde de TFF Başkan Yardımcısı’ydı ve de o dönem Başkan ile maalesef sahip çıkılmadığı için Alp istifa etmişti, şimdi ne oldu da yeni TFF Başkanımız tekrar Alp’i MHK Başkanlığı için seçti! Hatta büyük ısrarlar ile görevi kabul ettirdi. Türk futbolunda gerçekten enteresan işler oluyor.
Hele hele Alp’in MHK’sında olmazsa olmazı eski MHK üyesi Sayın Yüksel Okçuoğlu’nun vetosuyla yeni yönetime girememesi, bunun yanında Alp’in bence hiç tanımadığı üyelerin Federasyon Başkanı’nın isteğiyle yeni komitede yer alması, tanıdığım prensip sahibi Alp’i bence biraz sıkıntıya soktuğundan ve de çok üzdüğünden eminim. Tüm bu olumsuzluklara rağmen görevi uzun bir zamana yayarak kabul etmesi beni hem şaşırttı, hem de onu çok seven bir dostu olarak üzdü. İnşallah hakkında hayırlı olur, ama daha birkaç gün evvel Galatasaray Başkanı’nın, Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhindeki yakışıksız ifadeleri ve kulüplerin büyük ekonomik sıkıntılarla başlayacakları yeni sezonun, daha şimdiden büyük olaylara gebe olacağının birer habercileri değil midir?
Tek hedefleri şampiyonluk olacak 4 büyük kulübün yanında, bu yıl geçen seneye nazaran daha büyük hedefleri olacak bazı kulüplerin, hele bu VAR sistemiyle, Sevgili Alp’in çok büyük sıkıntılara maruz kalacağını şimdiden görür gibiyim. Nereden mi tahmin ediyorum?
Zira eski bir Beşiktaş Kulüp Yöneticisi, eski bir TFF Başkanı, eski bir MHK Başkanı ve de hakem camiasının çok içinde bir kişi olarak, gelecek futbol sezonunda neler olabileceğini çok net olarak görebiliyorum. Umarım yanılırım ve de sevgili kardeşim Zekeriya Alp, tüm bu olumsuzluklara rağmen çok başarılı olur ve beni mahcup eder. Ben de bu köşemde onu kutlar ve de bu ön görüşümden dolayı özür dilerim. Çünkü o benim dostumdur başarılı olması da en çok beni mutlu eder, yolu açık, hakem şansı yanında olsun.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Tarihi sınavdayız 3 Nisan 2020
Sınıfta kaldık 27 Mart 2020

Günün Köşe Yazıları