Oğuz Tongsir

30 Dakikalık Maç

18 Mart 2013 Pazartesi

Galatasaray; Drogba, Sneijder, Burak ve Selçuklu kadrosuyla Kayserideki maça çok havalı çıkmıştı. Schalke gibi güçlü bir Alman ekibini saf dışı bırakmış, Şampiyonlar Liginde çeyrek finale yükselmişti. Üstelik Real Madridin ünlü hocası Mourinho da bu maç için Madridden Kayseriye gelmiş, onları tribünden izleyecekti. Sadece Mourinho mu? Herkesin gözü liderin üstündeydi. Taraflısı, tarafsızı, Fenerlisi, Beşiktaşlısı, en zor deplasmanlardan biri olan Kayseride G.Sarayın ne yapacağını merak ediyordu.

\n

İşte bu havayla başlayan karşılaşmada Kayserispor, ne olduğunu anlamadan Sneijderin ayağından kalesinde golü gördü. Dakikalar henüz 3ü gösteriyordu. Bu gol G.Sarayı daha da coşturdu. Eğer Drogba topu direğe nişanlamasa, Fatih Terimin öğrencileri 2. gol için 23. dakikaya kadar bile beklemeyeceklerdi. Ama o dakikada Drogba - Burak paslaşmasındaki gole herkes şapka çıkarırken Mourinho defterine Burakla ilgili bir not düşüyordu. Sonra 30. dakikadaki kırmızı kart geldi. Evet, hareket arkadan tekmeydi ve defterdeki karşılığı kırmızı karttı. Ama Bobonun öyle bir amacı yokmuş gibi geldi bize. Bobo da atılınca maç zaten yarım saatte bitmiş oldu.

\n

G.Saraya 3-0lık üstünlüğü getiren gol ise tam bir futbol resitaliydi. Selçukla başlayan poizsyon Meloyla asiste dönüştü ve Burak son noktayı koydu. Sneijder, Burak ve Drogba’dan söz ederken Selçuku gündeme getirmemek haksızlık olur. Harika oynadı, Kayseri ataklarına zaman zaman tek başına karşı koydu.

\n

İkinci yarıda G.Saray oyunu iyice rölantiye aldı. İstediğini elde etmişti. Bu arada Amrabat, Drogba ve Sabri sayısız gol kaçırdı. Kayserisporun Biseswarla attığı son dakika golünün ise hiçbir anlamı yoktu. G.Saray, Kayseri gibi zorlu bir deplasmandan 3 puan ve 3 golle dönüyordu.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları