Osman Korkmazel

3-5-2’yi Özlemişiz

07 Aralık 2013 Cumartesi

Ne zamandır izlemediğimiz, eskimeye yüz tutmuş 3-5-2’yi birden ortaya çıkarttı Mancini. Ara sıra İtalya ve İngiltere’de de bu sistemi devreye sokuyordu. Yeni nesil pek bilmiyor tabii bu oyun şeklini. Özlemişim bu sistemi, bir çırpıda çözdüm. Galatasaray tribünleri ise uzun süre kestiremedi ne oynadığını takımının. Ancak 11’e soyunan futbolcular da fazla yadırgamadı 3-5- 2’yi. Yadırgayan Elazığspor’du, ne olduğunu anlayamadan 7 dakika içinde 2 gol gördüler kalelerinde. Sanırım salı gecesi Juventus önünde de bu format sahnelenecek. Muslera, nasıl güven verdi kalesinde. Önünde oynayan Chedjou- Ceyhun-Gökhan uyumlu gözüktü; sadece orta 5’li de kanat oyuncu görevini üstlenen Eboue ve Riera hücuma çıktıklarında kademelerine girmede çok gecikme yaşadılar. Juve’de Vidal ve Tevez o boşlukları affetmez. Orta beşlinin göbeğindeki Yekta sırıtmadı. Melo ile Selçuk (golü çok şıktı) ise görevlerinin savunma bölümünde orta, hücum kanadında iyi not aldı. Vee, ileri ikili Drogba ve Burak da çift santrforun tüm özelliklerinden kesitler sundu. Kısaca, 3-5-2’yi toparlamaya çalıştım. Detaylara giremem yerim az. Ancak şunu söyleyebilirim; Juventus, Elazığ değil çünkü bu sistemi (zaten oynuyorlar) iyi biliyor.
Unutmadan, Tugay’ın ağabeyi (Tolgay) geçenki yazı başlığıma, onu çıkardığım için bozulmuş. Peki, dün gece Tugay’ı gördü mü acaba, nasıl futbolcuları uyarıyordu, taktikler veriyordu. Ve de Mancini ile görüş alışverişleri; bunlara sözümüz olabilir mi? Mancini’li Galatasaray 8 lig, 4 devler ligi ve 1 Türkiye Kupası maçı sonrası nihayet dün akşam gol yemeden sahadan ayrıldı. Son maçlarda takımlarını ıslıklayan, futbolculara tepki koyan Sarı - Kırmızılı taraftarlar, sıkıntı çekmeden bir 90 dakika izledi ve takımına yeniden sahip çıkmasını bildi. Salı gecesi de onlara çok iş düşecek. Bilirim, gereğini yapar 12. Adam… Elazığspor’u sıkıntılı dönemde aldı Okan Buruk. Takımı, dün hariç son maçlarda iyi oynamasına karşın hâlâ puanla tanışamadı. Geçen hafta Bursaspor’a karşı, haksız yenildikleri kanaatindeyim. Adem Alkaşı, Görkem ve Bilica’dan sonra, Bursa önünde de Pape Sow’un kırmızı görmesi, Okan Hoca’nın elini kolunu bağladı dün akşam. Direnemediler Galatasaray’a. Devre arası 2-3 oyuncu almaları şart, yoksa lige erken veda ederler.

16 MAÇ SONRA NİHAYET!
?G.Saray, Elazığspor karşısındaki 2-0’lık galibiyetle 16 maç aradan sonra bir müsabakayı gol yemeden tamamladı. Bu sezon 21. resmi maçını geride bırakan, en son 3. haftada deplasmanda Eskişehirspor’la 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada kalesinde gol görmeyen Sarı - Kırmızılılar, ardından oynadığı Süper Lig’de 10, Şampiyonlar Ligi’nde 5 ve Ziraat Türkiye Kupası’nda da 1 maçta kalesini gole kapatamamıştı. G.Saray ayrıca Mancini’nin göreve geldiği günden bu yana ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladı.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yunus’a ayakta alkış 21 Aralık 2021
Kadıköy’e Yetmez 28 Şubat 2015

Günün Köşe Yazıları