İşte Demba Ba'nın Beşiktaş'a maliyeti

Siyah beyazlı kulüp, yeni transferi Demba Ba için eski kulübü Chelsea'ye ve futbolcuya ne kadar ödeneceğini açıkladı.

Yayınlanma: 18.07.2014 - 09:37
Abone Ol google-news

Beşiktaş'tan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na şu açıklama yapıldı;

Demba Ba'nın transferine ilişkin olarak oyuncunun kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Oyuncuya;

-2014-2015 sezonu için 2.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2015-2016 sezonu için 2.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2016-2017 sezonu için 2.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2017-2018 sezonu için 2.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti ödenecektir.

Ayrıca oyuncuya  her sezon için, sezonun ilk yarısında en az 6 maçta ilk 11'de yer alırsa 350.000 Avro, sezonun ikinci yarısında en az 6 maçta ilk 11'de yer alırsa 350.000 Avro ödenecektir.

YILDIZ İSİM KAMPA KATILDI

Bu arada Beşiktaş'ın yeni transferi Senegalli futbolcu Demba Ba, siyah-beyazlı takımın İngiltere'de süren ikinci etap kamp çalışmalarına katıldı.

Leeds kenti yakınlarında Yorkshire bölgesindeki kamp yapılan otele kulüp ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi ile gelen Senegalli futbolcuyu, Futbol A Takımından sorumlu yönetim kurulu üyesi Mete Vardar karşıladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 29 yaşındaki golcü oyuncu, Beşiktaş kampına katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, "Türkiye'de oynamış birçok Senegalli futbolcu var. Türkiye ligiyle ilgili onlardan çok olumlu şeyler duydum. Ben de bu deneyimi yaşamak istiyordum. 33-34 yaşına gelmeden, vakit çok ilerlemeden burada oynamak istiyordum. Böyle bir fırsat geldi, bir süredir de bunun üzerinde düşünüyordum. Nihayet kararımı verdim ve buraya geldim" diye konuştu.

Fenerbahçe'de forma giyen Moussa Sow'un kendisine hem İstanbul hem de Beşiktaş ile ilgili çok olumlu şeyler söylediğini ifade eden Ba, İstanbul hakkında önceden de bilgiye sahip olduğunu vurguladı.

Beşiktaş'ın çok büyük bir kulüp olduğunu dile getiren Senegalli futbolcu, "Yeni bir stat, gerçekten çok heyecan verici. Müslüman bir ülkede bulunmak, Müslüman bir ülkede oynamak benim için çok önemliydi. Bütün bunlar kararımı olumlu şekilde etkiledi" ifadesini kullandı.

Transfer sürecinde teknik direktör Slaven Bilic ile görüşüp görüşmediğine dair soruya Ba, "Bilic ile ilgili iki kişiden önemli bilgiler aldım. Bunlardan biri onun Lokomotif Moskova'ya götürdüğü Dame N'Doye. Bana Bilic'in çalışma yöntemleriyle, karakteriyle ilgili çok olumlu şeyler anlattı. Bir diğeri de Ivanovic. O da bana Bilic'in çok iyi bir teknik direktör olduğunu söyledi" yanıtını verdi.

Demba Ba, "Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki rekabeti nasıl değerlendiriyorsun?" sorusu üzerine, "Büyük rekabetlere alışığım. 1,5 yıl Chelsea'de forma giydim. İngiltere Premier Lig'de 5-6 takım şampiyonluk için mücadele ediyor. Ondan önce Newcastle United forması giymiştim. Rekabete hazırım" diye konuştu.

Taraftarların çok çalışan, takım için ruhunu ortaya koyan oyuncuları sevdiğini ifade eden Ba, bunu Türkiye'de de yapmaya çalışacağını sözlerine ekledi.

Demba Ba için imza töreninin önümüzdeki günlerde İngiltere kampında gerçekleştirilmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler