Yıldırım hakim karşısında

Şike davası kapsamında yeniden yargılanma kararı verilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 sanık bugün hakim karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 22:10
Abone Ol google-news

Mahkeme, görülecek davada Yargıtay’ın haklarında verilen hükmü bozduğu 31 sanığın yargılandığı dava dosyası ile Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanacağı dosyanın birleştirilme talebini karara bağlayacak. Futbolda şike iddialarına ilişkin davada “Şike yapmak ve örgüt kurmak” suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onanmasının ardından Aziz Yıldırım 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan değişiklik ve kumpas iddialarını gerekçe gösterip yeniden yargılanma talep etmişti. 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde (adliyenin birinci katı) görülecek davanın başlama saati 13.30. Mahkeme başkanı Metin Tamirci, üyeler Adnan Kahraman, Fatma Altun Şahin.

 

6 sanık hakkında yeniden yargılama

Talebi değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl’ın yeniden yargılanmasına karar vermişti. Mahkeme kabul gerekçesinde 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan değişiklikle teknik takip ve dinlemenin bu kanundan çıkarılmasını göstermişti.

 

Yargıtay'dan dönen dava da aynı gün

Yargıtay’ın bozma kararının ardından Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu’nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da yine aynı mahkemede görülecek.

 

Kumpas iddiaları da araştırılacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu da geçtiğimiz günlerde, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yaptığı suç duyurusu üzerine, “Şike davasında kumpas” iddialarına ilişkin soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Yıldırım’ın müşteki olarak ifade vermesi bekleniyor.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler