Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.006,15
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler İşsizlik Sigortası Fonu
'Büyük kısmı işverene aktarılıyor' 'Büyük kısmı işverene aktarılıyor' CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İşsizlik Sigortası Fonu'nun kullanımı, yurttaşların borç yükü, icra dosyalarının artışı ve reel sektörün döviz açığına dikkat çekerek, “Bugün işçinin hakkı İşsizlik Fonu'nda fonunda işverene, vatandaşın vergisi bütçede faize, halkın emeği ise icra dairelerine gitmektedir. Vatandaşlarımız borç, icra ve yüksek kur baskısı altında ezilirken, iktidar bu tabloyu gizlemeye çalışmaktadır” açıklamasını yaptı.
Fon işçiye değil patrona çalışıyor Fon işçiye değil patrona çalışıyor İşsizlik yeniden artışa geçerken İşsizlik Sigortası Fonu’nda biriken büyük kaynağın çok az bir bölümünün emekçiye işsizlik ödeneği olarak verilmesi tartışma konusu olmaya devam ediyor
‘Fon kamu borçlarına gidecek’ ‘Fon kamu borçlarına gidecek’ Uzmanlar, İşsizlik Sigortası Fonu’nun işçiye yansımalarını değerlendirdi.
Okul yerine fabrikada eğitim! Okul yerine fabrikada eğitim! On İkinci Kalkınma Planı’nda iktidar, mesleki ve teknik eğitimde sektör odaklı eğitimin verilmesi için düzenlemeler yapılacağını belirtmişti. Söz konusu düzenlemelere ilişkin ilk adım önceki gün açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı “MEB bölge, ihtisas, sektör içi ve sektöre entegre mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönerge” adlı yeni mevzuatın içeriği öğrenildi.
Milyarlarca lira toplanmıştı... Milyarlarca lira toplanmıştı... Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden bir yıl geçmesine karşın bölgede başta barınma ve altyapı olmak üzere birçok sorun giderilemedi. Cumhurbaşkanlığı’nın “Yeniden İmar ve Gelişme Raporu”na göre AFAD’ın bağış hesabında bir yılda 128.9 milyar TL toplandı. Buna karşın bu paranın 79.3 milyar TL’si harcandı. Depremin ardından işsiz kalan ve emekli aylığı olmayan 82 bin işçiye ise günlük sadece 133 lira verildi. Deprem ek vergilerinden de milyarlarca gelir elde edildi. Muhalefet, “İktidarın bölge için ayırdığı para AFAD’da yardım için toplanan paradan az” diyor
İşsizlik Sigortası Fonu 200 milyar liraya yaklaştı İşsizlik Sigortası Fonu 200 milyar liraya yaklaştı İşsizlik Sigortası Fonu, geçen yılın aralık sonu itibarıyla 196 milyar 950 milyon lira büyüklüğe ulaşarak, 200 milyar lira seviyesine yaklaştı. Geçen sene yaklaşık 73 milyar liranın biriktiği fon, yılı 196 milyar 950 milyon liralık büyüklükle kapattı. Her ay 10 milyar liradan fazla kaynağın aktarıldığı fonun, bu ay rekor tazeleyerek 200 milyar lira sınırını aşması bekleniyor.
İşsizlik Sigortası Fonu rekor büyüklüğe ulaştı İşsizlik Sigortası Fonu rekor büyüklüğe ulaştı İşsizlik Sigortası Fonu, ağustos sonu itibarıyla 153 milyar lirayla rekor büyüklüğe ulaştı. Fondan on 21 yılda 17 milyon 893 bin kişiye toplam 116 milyar lira ödendi.
Resmi Gazete'de yayımlandı Resmi Gazete'de yayımlandı İşsizlik Sigortası Fonu’yla ilgili cumhurbaşkanı kararında, neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu açıklanmadı. Fon özellikle ağır işsizlik ödeneği alma koşulları nedeniyle eleştiriliyor.
'İşsizlik Sigortası Fonu' kararı Resmi Gazete'de 'İşsizlik Sigortası Fonu' kararı Resmi Gazete'de Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirinin oranı, 2023 yılı için yüzde 50'ye çıkarıldı.
Yine AKP ve MHP oylarıyla... Yine AKP ve MHP oylarıyla... CHP, Tokat’taki işsizliğin nedenlerinin araştırılarak işsizlik nedeniyle ortaya çıkan sorunların tespiti, işsizlik sorununun çözülmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP Milletvekili Kadim Durmaz, “Yetişmiş insan gücü, akademisyenler bir bir ülkeyi terk etmek zorunda kalıyor. Her 4 gençten biri, bırakınız yurt içinde göçü, yurt dışında yaşamak istiyor” dedi. Önerge, AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.
11.5 milyar eridi 11.5 milyar eridi CHP Adana Milletvekili Bulut, 14 yıl önce İşsizlik Sigortası Fonu’ndan GAP’a aktarılan paranın hâlâ ödenmediğini belirtirken paranın bugünkü kurla 618 milyon dolara düştüğüne işaret etti.
İşsizlik Sigortası Fonu 3 milyar TL arttı İşsizlik Sigortası Fonu 3 milyar TL arttı İşsizlik Sigortası Fonu'nun toplam varlığı haziran ayında bir önceki aya göre artış gösterdi.

En Çok Okunanlar

MTV, damga vergisi ve harçlara zam...
MTV, damga vergisi ve harçlara zam... Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2026 yılında motorlu taşıtlar vergisi, damga vergisi ve maktu harçlara yüzde 18,95 oranında zam yapılacak; düzenleme 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek. İşte ayrıntılar...
'İnançlarımıza uygun olmayan etkinlikler...'
'İnançlarımıza uygun olmayan etkinlikler...' Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara yılbaşı kutlamasının geleneklere uygun olmadığını belirten bir yazı gönderdi. Eğitim Sen’den yazıya, “Pedagojik ölçütleri dışlayan, muğlak ve ideolojik değer tanımlarıyla yasakları meşrulaştıran, öğretmenlerin mesleki özerkliğini ve eğitim hakkını zedeleyen bir anlayışı yansıtmaktadır” tepkisi geldi.
Meteoroloji alarm verdi: 42 il için 'sarı kodlu' uyarı!
Meteoroloji alarm verdi: 42 il için 'sarı kodlu' uyarı! Meteoroloji, 31 Aralık hava durumu raporunu yayımladı. 42 il için sarı kodlu uyarı yapılırken; 26 ilde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10) azalacağı tahmin ediliyor.
İstanbul'da bu akşam 19 ilçeye kar yağacak!
İstanbul'da bu akşam 19 ilçeye kar yağacak! Son dakika haberi... İstanbul'un çoğu ilçesinde bu akşam kar bekleniyor. İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmeleri doğrultusunda, akşam saatlerinden itibaren 19 ilçede kar yağışı başlayacak.
Inter'den Hakan Çalhanoğlu kararı!
Inter'den Hakan Çalhanoğlu kararı! İtalya 1. Futbol Ligi (Serie A) ekibi Inter'in milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu'nun sözleşmesini uzatmak istediği iddia edildi.
TCDD’de ihalesiz işler!
TCDD’de ihalesiz işler! Sayıştay, TCDD’ye ait taşınmazların uzun yıllar boyunca ihalesiz kullandırıldığını tespit etti. Bazı yapım işlerinde ise sözleşmede belirtilen sayıda teknik personel çalıştırılmadığı, buna karşın ceza verilmediği de belirlendi. TCDD’nin devrettiği bazı limanlarda ise rayların söküldüğü ortaya çıktı.
Selefilik karanlığında yeni yıla giriliyor!
Selefilik karanlığında yeni yıla giriliyor! Türkiye IŞİD operasyonları sonucunda Selefilik-Vehabilik karanlığı tehlikesiyle yılbaşına giriyor. Selefilik-Vehabilik örgütlenmeleri Türkiye’de 1986’da Irak Türkü Abdullah Yolcu’nun Türkiye’deki davet çalışmalarıyla başladı. Ancak AKP’nin iktidara gelmesiyle 2002’den sonra Türkiye geneline yayılmaya başladı. Halihazırda bu örgütlenmeler İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 11 kentteki 26 dernekle hareketli durumda...
Eğitimciye ‘baskı’nın adresi Ağrı
Eğitimciye ‘baskı’nın adresi Ağrı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde eğitim emekçileri baskı altında mesleklerini yapmaya çalışıyor. İlçedeki bir lisede yaşanan olay ise bu baskıyı gözler önüne serdi. Bir öğretmenin hakkında; ‘derse 1 dakika geciktiği’ ve devralması gereken nöbeti ‘5 dakika geç aldığı’ gerekçesiyle tutanak tutuldu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye