Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.773,58
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler karadeniz teknik üniversitesi
Akademi dökülüyor! Akademi dökülüyor! TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) çıkardığı dergide, stratejik bir meslek alanı olan elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendisliklerinin 2025 YKS sonuçlarına göre kötü gidişat sinyali verdiği görüldü. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kontenjanların yüzde 99’unun dolduğunu belirtse de, söz konusu mühendislik alanlarında doluluk oranı yüzde 90 olarak gerçekleşti. İsminde “teknik” ifadesi geçen Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 45 kontenjanlık Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği programının kadrosunda da profesör bulunmaması dikkat çekti.
Karadeniz'de balık stokları azalıyor Karadeniz'de balık stokları azalıyor Karadeniz Teknik Üniversitesi Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Şahin Karadeniz'de azalan balık stokları ile ilgili açıklamada bulundu.
Skandalı hasta farketti: MR kabinine kamera yerleştiren personelin işine son verildi! Skandalı hasta farketti: MR kabinine kamera yerleştiren personelin işine son verildi! Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde MR kabininde kamerayla görüntü aldığı tespit edilen müteahhit firma personelinin hastaneyle ilişiği kesildi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi.
Karadeniz için tehlike çanları çalıyor: 'Son 10 yılda ciddi artış...' Karadeniz için tehlike çanları çalıyor: 'Son 10 yılda ciddi artış...' Karadeniz'de son dönemde yapılan bilimsel araştırmalarda, dereler ve nehirlere bırakılan atıkların sürüklenip, ulaştığı denizde önemli kirlilik kaynağı oluşturduğu ortaya kondu. Doç. Dr. Rafet Çağrı Öztürk, “Son 10 yıla göre mikroplastik sayısında ciddi bir artış oluyor. Nehirlerde mikroplastiğe rastlamadığımız örnek yok" dedi.
Sanıkların kaçması mı isteniyor? Sanıkların kaçması mı isteniyor? Deprem davalarındaki tartışmalı kararlara bir yenisi de Selim Köse Apartmanı davasında eklendi. Mahkeme, bilirkişi raporunda asli kusurlu görülen kişileri serbest bıraktı.
Trabzon’da üniversitelilere darp olayında yeni gelişme! 4 kişi gözaltında Trabzon’da üniversitelilere darp olayında yeni gelişme! 4 kişi gözaltında Trabzon’da üniversite öğrencilerinin ve servis şoförünün darbedildiği olayla ilgili 2 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerle ilgili soruşturma devam ediyor.
Otobüs firması başkanı silahlı saldırıda yaralandı Otobüs firması başkanı silahlı saldırıda yaralandı Trabzon’da otobüs firmasında grup başkanı olan Murat Seymen, ara sokakta uğradığı silahlı saldırıda bacaklarından yaralandı.
3 balıkçının ölümüne neden olduğu iddia edilmişti! Hamsi gazı var mı? 3 balıkçının ölümüne neden olduğu iddia edilmişti! Hamsi gazı var mı? Rusya Federasyonu’na bağlı Abhazya’da bulunan, Sarıyer-Rumeli Feneri’ne bağlı ‘Eminoğulları 4’ isimli balıkçı teknesindeki 3 mürettebatın ambardaki hamsi gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Peki hamsi gazı nedir? Hamsi gazı ne demek? Hamsi gazı öldürücü mü? Uzmanı açıkladı...
Uzmandan ilginç sözler Uzmandan ilginç sözler Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şağdan Başkaya, Türkiye'de küresel ısınma kaynaklı hava sıcaklıklarında yaşanan ani değişimlerin, yaban hayvanları üzerindeki etkisine ilişkin, "Yaban hayvanlarının küresel ısınmadan kısa sürede sonuçlarını görecek şekilde etkilenmeleri mümkün değil. Küresel ısınma yaban hayvanları için bolluk ve bereket demektir. Küresel ısınma döneminde birçok hayvan daha çok ve daha rahat besin bulur" dedi.
11 il için 'asistan' krizi... 11 il için 'asistan' krizi... Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Cansu, asistan sorunu yaşadıklarını ve KTÜ Pediatri bölümünün kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Pediatride çalışanlar ağır stres altındalar. 17 üniversitenin tercihinde pediatri sıfır çekmiş. Anlamı buraların kapanması demek. KTÜ Pediatri'nin son çırpınışları" dedi.
Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'Eris virüsü' açıklaması: Toplumsal bağışıklık büyük oranda oluştu, ağır hastalık beklentim yok Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'Eris virüsü' açıklaması: Toplumsal bağışıklık büyük oranda oluştu, ağır hastalık beklentim yok İngiltere’de ortaya çıkan Covid-19’un yeni varyantı EG.5 (Eris) virüsü dünyada bazı ülkelerde yayılmaya ve paniğe neden olmaya başlarken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü’den "Gerek hastalığı geçirerek, gerek aşılanarak toplumsal bağışıklık büyük oranda oluştu. Dolayısıyla eski günlere dönüş söz konusu değil" açıklaması geldi.
KTÜ sözleşmeli personel mi alacak? KTÜ sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? KTÜ hangi branşlarda personel alacak? KTÜ sözleşmeli personel mi alacak? KTÜ sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? KTÜ hangi branşlarda personel alacak? Karadeniz Teknik Üniversitesi, üniversitenin merkez teşkilatı bünyesinde çalıştırılmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İş sahibi olmak isteyen yurttaşlar KTÜ'nün hangi branşlarda ve hangi şartlarda personel alımı yapacağını merak ediyor. Peki, KTÜ sözleşmeli personel mi alacak? KTÜ sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl, nereden yapılır? KTÜ hangi branşlarda personel alacak?
Sekiz yılda sıfır atama Sekiz yılda sıfır atama AKP’nin eğitimde yarattığı yıkım gün geçtikçe daha da belirginleşiyor. Sekiz yıl önce Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) açılan ve Türkiye’de yalnızca üç üniversitede bulunan biyokimya bölümünden mezunların bugüne kadar hiç ataması yapılmadığı ortaya çıktı.
Karadeniz'de 'ağır metal kirliliği' tehlikesi Karadeniz'de 'ağır metal kirliliği' tehlikesi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nce Karadeniz'de bin 100 kilometrelik alandan toplanan tortu örneklerindeki analizlerde, 10 farklı toksik metal izine rastlanıldı. Deniz tabanında en fazla kirlilik yükü oluşturan ağır metallerin ise bakır, kurşun, arsenik ve çinko olduğu tespit edildi. En fazla kurşun ve bakır oranı Trabzon'un Sürmene ilçesinde, en fazla arsenik oranı da Ordu kıyılarında belirlendi.
Semanur, üniversiteye gideceği gün evinde ölü bulundu Semanur, üniversiteye gideceği gün evinde ölü bulundu Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Endüstri Mühendisliği'nde eğitim gören Semanur Akbaş (22), üniversiteye geleceği gün İstanbul'daki evinde ölü bulundu. Akbaş'ın kalp krizi geçirdiği belirlendi.
Öğrencisi yok, müdürü var Öğrencisi yok, müdürü var Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Çaykara ve Of meslek yüksekokullarının yedi yıldır yerleşkesi, öğrencisi ve akademik kadrosu olmamasına karşın üniversite senatosunda da görev alan müdürleri bulunduğu ortaya çıktı. Öğrencisiz okullar için yapılan harcamalar da KTÜ’nün mali tablolarına yansıdı.
Trabzon'da doktora 'vurur yatarım' tehdidi: Gözaltına alındı Trabzon'da doktora 'vurur yatarım' tehdidi: Gözaltına alındı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'nde doktoru tehdit ettiği öne sürülen hasta yakını gözaltına alındı.
Öğrenciler tepkisi üzerine soruşturma başlatıldı Öğrenciler tepkisi üzerine soruşturma başlatıldı Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) kampüsünde bulunan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait erkek öğrenci yurdunda, kız öğrencilerin de akşam yemeklerini yediği yemekhanenin girişine asılan 'Kantin ve yemekhaneye şortlu ve kısa pantolonlu girmek yasaktır' yazısı, tepkiler üzerine kaldırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ilgililer hakkında idari soruşturma başlatıldı.

En Çok Okunanlar

Ünlü spikerler gözaltına alındı!
Ünlü spikerler gözaltına alındı! Son dakika gelişmesi... Ünlü televizyon spikerleri Ela Rümeysa Cebeci, Meltem Acet ve Hande Sarıoğlu gözaltına alınarak jandarma eşliğinde ifade vermeye götürüldüler.
O heykel gericileri kızdırdı: 2 gözaltı
O heykel gericileri kızdırdı: 2 gözaltı Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde Atatürk'ün gericiliğe karşı mücadelesini sembolize eden heykelin sergilenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda heykeli yapan ve sergileyen iki kişi gözaltına alındı.
Türkiye'de en çok kanser vakası görülen iller belli oldu
Türkiye'de en çok kanser vakası görülen iller belli oldu Türkiye'de en çok kanser vakalarının görüldüğü iller belli oldu. Listenin ilk sırasında Ağrı yer alırken, İstanbul kanser nedeniyle ölümlerin en çok olduğu iller listesinde 10'uncu sıraya yerleşti.
'Erdoğan meseleye el attı, seyyanen zam geri çekildi'
'Erdoğan meseleye el attı, seyyanen zam geri çekildi' AKP'li eski milletvekili Şamil Tayyar, üst düzey bürokratlara seyyanen zam öngören düzenlemenin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle birlikte rafa kalktığını öne sürdü.
'Bahis' soruşturmasında yeni gözaltı dalgası
'Bahis' soruşturmasında yeni gözaltı dalgası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bahis ve şike soruşturması genişledi. Çok sayıda profesyonel futbolcu ile bazı kulüp yöneticileri gözaltına alındı.
Aile kavgası kanlı bitti: Uzman çavuş bacanağını öldürüp intihar etti!
Aile kavgası kanlı bitti: Uzman çavuş bacanağını öldürüp intihar etti! Kırıkkale'de Uzman Çavuş Mesut Yurt (39), bacanağı Hakan Altunkaş'ı (47) tabancayla öldürüp, intihar etti.
Güllü'nün şüpheli ölümünde yeni gelişme: 'İtildiği görüntüler...'
Güllü'nün şüpheli ölümünde yeni gelişme: 'İtildiği görüntüler...' Şarkıcı Güllü’nün şüpheli ölümüyle ilgili bir komşu, güvenlik kamerasında Güllü’nün pencereden itilme anının yer aldığını öne sürerek görüntüleri emniyetle paylaşacağını açıkladı. Olayla ilgili iddialar büyürken, Güllü’nün yakın çevresinden gelen ağır suçlamalar soruşturmayı daha da derinleştirdi.
Provokasyon sonrası Aleviler yeniden saldırıların hedefinde
Provokasyon sonrası Aleviler yeniden saldırıların hedefinde Suriye’de Alevilere yönelik saldırılar sürüyor. Yaşanan bir cinayetin ardından olayın mezhep kaynaklı olduğunun iddia edilmesi, geniş çaplı protestolara ve saldırılara neden oldu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye