Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
7°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,80
Euro 51,65
Sterlin 58,94
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.182,17
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Türkiye Maarif Vakfı
Öğrenciye değil Maarif'e bütçe Öğrenciye değil Maarif'e bütçe MEB bütçesinden Türkiye Maarif Vakfı’na aktarılacak olan 6 milyar 774 milyon 954 TL’lik kaynak hakkında konuşan CHP Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı için kullanılması gereken kaynaklar, çocuklarımızdan esirgenip yandaş vakıflara aktarılamaz. Bakanlığın ve devletin sorumluluğu önce çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamaktır” dedi.
Resmi Gazete'de yayımlandı... Resmi Gazete'de yayımlandı... AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Maarif Vakfı'na 2025 yılı için 6 milyar 774 milyon 954 bin TL'ye kadar kaynak aktarılmasına karar verildi. Buna göre, kararın yürütmesinden Milli Eğitim Bakanı sorumlu olacak.
Barzani’yle dikkat çeken temas Barzani’yle dikkat çeken temas Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) sağladığı dev bütçeyle adeta paralel Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gibi çalışan Türkiye Maarif Vakfı yöneticileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.
Öğrenciye sınıfta 'su' yasağı Öğrenciye sınıfta 'su' yasağı Eğitimdeki liyakatsiz atamalar ve derin plansızlık nedeniyle ortaya çıkan sorunlar; öğretmen ve öğrencilerin eğitim-öğretim süreçlerini ve psikolojilerini olumsuz etkiliyor. Ankara’daki Mamak Ata Ortaokulu da bu sorunlar ile boğuşan okullardan yalnızca biri.
MEB'in eşitliğe ve birliğe aykırı politikaları sürüyor MEB'in eşitliğe ve birliğe aykırı politikaları sürüyor MEB’in denklik yönetmeliğine göre Türkiye Maarif Vakfı’na bağlı olan okullardan ülkemize gelen öğrenciler denklik işlemine tabi tutulmayacak.
Türkiye Maarif Vakfı’nın yönetici kadroları imam hatip mezunlarından oluşuyor Türkiye Maarif Vakfı’nın yönetici kadroları imam hatip mezunlarından oluşuyor CHP'li Özçağdaş: “Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın bu hali ile görevini, bağımsız, objektif yapma ihtimali bulunmamaktadır.”
'Maarif Modeli'nin mimarları 'Maarif Modeli'nin mimarları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin gibi 2024-2025 eğitim yılında uygulamaya geçirilecek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni onaylayan ekip de imam okullarından mezun.
Haram diyorlardı ama... Maarif Vakfı öğrenci ücretlerini faize yatırmış! Haram diyorlardı ama... Maarif Vakfı öğrenci ücretlerini faize yatırmış! FETÖ’nün yurtdışındaki okullarını devralmak için kurulan Maarif Vakfı, öğrencilerden aldıkları ücretleri faize yatırıyor. Ülke temsilcilerine atılan mailde gelirlerin bankalarda ‘nemalandırılması’ istendi. Maarif Vakfı Mali İşler Kıdemli Sorumlusu Hasan Tavukçu ise maili yalanlamadı.
'Neden fazladan 500 milyon lira kaynak aktarıldı?' 'Neden fazladan 500 milyon lira kaynak aktarıldı?' CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e; "Maarif Vakfı’na kuruluşundan bu yana yıllar bazında ne kadar kaynak aktarılmıştır? 2022 yılı Mili Eğitim Bakanlığı bütçesinden, öngörülen tutardan yaklaşık 500 milyon lira fazla kaynak aktarılmasının nedenleri nelerdir?" sorularını yöneltti.
Maarif Vakfı’na para yetmedi Maarif Vakfı’na para yetmedi Yurtdışındaki FETÖ okullarını devralmak üzere kurulan Türkiye Maarif Vakfı’na MEB bütçesinden aktarılması öngörülen kaynak miktarının üst sınırı, yüzde 34’lük artışla 1 milyar 871 milyon liraya yükseltildi. Dolar cinsinden en çok ödeneğin sağlanacağı ülkelerin zirvesinde Katar yer aldı.
Eğitim-Sen'den MEB kaynaklarının Maarif Vakfı'na aktarılmasına tepki Eğitim-Sen'den MEB kaynaklarının Maarif Vakfı'na aktarılmasına tepki Eğitim Sen, Türkiye Maarif Vakfı’na (TMV) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin TL'ye kadar ek kaynak aktarılmasına tepki gösterdi. Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, “Eğitim bütçesinin siyasal amaçlarla oluşturulmuş yapılara aktarılmasına son verilmeli, kamu kaynakları kamusal eğitimi güçlendirmek için kullanılmalıdır” dedi.
'Adete kapalı bir kutu' 'Adete kapalı bir kutu' CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Maarif Vakfı'na Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinden 1 milyar 389 bin TL aktarılması planlanırken Cumhurbaşkanı Kararı ile 1 milyar 871 bin TL aktarıldığını belirterek, “Vakfın nereye ne için ne kadar para harcadığı kimse tarafından bilinmiyor. Ortada ne bir bilanço ne de bir açıklama var" dedi.
Erdoğan imzaladı: Erdoğan imzaladı: Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye Maarif Vakfı’na Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin Türk Lirası’na kadar kaynak aktarılabilecek.

En Çok Okunanlar

Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?'
Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?' CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kocaeli'de düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde sanatçı Tarkan'a seslenerek "Kartepe’ye bir destek de Tarkan atar inşallah" diye çağrıda bulundu. Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin, "Bu milletin altın yumurtlayan tavuğunu yabancılara satmaya karar verdin mi vermedin mi?" diye sordu.
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı Bağcılar'da 18 yaş altı bir grubun darbettiği çocuğu kurtarmak isteyen 27 yaşındaki genç, çıkan arbedede 6 yerinden bıçaklandı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan saldırının ardından aile tehdit mesajları aldıklarını söyledi.
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi!
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi! Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, dün İstanbul Beyoğlu'nda Kayacık ailesinin iftar sofrasına misafir oldu. Evin sobalı olması dikkat çekerken, bu durum, bütçe görüşmeleri sırasında herkesin doğalgaz kullandığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın sözlerini boşa düşürdü.
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü!
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü! İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Hidrojeoloji Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Şimşek, son yağışlarla yer altı sularında artış olduğunu belirterek, "Torbalı'daki ovada en son geçen hafta yaptığımız ölçümde yer altı suyunda yaklaşık 120 santimetre yükselme tespit ettik. Bu iyi bir rakam. Daha bugünlerde böyle bir yükselme olduğuna göre muhtemelen haziran, mayıs sonu gibi bu 3 metreyi bulacak gibi görünüyor" dedi.
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu!
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu! CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "AKP'nin yeni servet transferi modeli" başlığı ile yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli'nde araç geçiş sayısı tutmasına rağmen hazinenin görevli şirkete ödeme yaptıklarını tespit ettiklerini açıkladı.
Berlinale’de tarihi gece, çifte zafer!
Berlinale’de tarihi gece, çifte zafer! 76. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı İlker Çatak’ın “Sarı Zarflar” filmine verilirken, Emin Alper “Kurtuluş” ile Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı. Türk sineması festivalin en büyük iki ödülüyle törene damga vurdu.
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez'
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayını maddelerle tarif etti, "Mansur Yavaş bu adaysa ona engel olmak aklımın ucundan geçmez" dedi. Özel ayrıca Abdullah Gül iddialarını, "Dezenformatif bir faaliyet" sözleri ile yalanladı.
Galatasaray, Konya'da kayıp!
Galatasaray, Konya'da kayıp! Galatasaray, Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda Konyaspor'a 2-0 mağlup oldu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye