Himalaya'nın ateşli sırrı: Ema Datshi tarifi
Acıyı sevenler için yeni bir keşif: Ema Datshi. Bhutan mutfağının kalbinden gelen bu basit ama yoğun aromalı yemek, biber ve erimiş peynirin beklenmedik uyumunu sunuyor.
Uzak Doğu'nun sevilen lezzeti baozi tarifi
Ev yapımı baozi hem göz doyuran hem de damakları şenlendiren bir lezzettir. Peki, Uzak Doğu mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden olan bu yemek nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle baozi tarifi...
Uzak Doğu’nun sıradışı tatlısı: Mochi Dondurması tarifi
Japonya’dan dünyaya yayılan Mochi dondurması, pirinç hamuru ve dondurmanın bir araya geldiği eşsiz bir tatlıdır. Hem hafif yapısıyla hem de egzotik sunumuyla tatlı tutkunlarını büyüleyen bu lezzet, Uzak Doğu mutfağının zarif bir temsilcisidir.
Sütlü tatlıların Uzak Doğu usülü: Shuangpi Nai tarifi
Uzak Doğu mutfağının az bilinen tatlarından biri olan Shuangpi Nai, Çin'in Guangzhou bölgesine özgü bir tatlıdır. Bu hafif ve kremamsı tatlı, iki katmanlı yapısı ve sade lezzetiyle damakları şenlendiriyor. İşte, Shuangpi Nai tarifi...
Uzak Doğu'nun serinleten lezzeti: Mochi tarifi...
Mochi, Japon mutfağının özgün tatlılarından biridir ve pirinç keki adı verilen hamurun içine yerleştirilen dondurmasıyla dikkat çeker. Peki, Uzak Doğu'nun serinleten bu lezzeti nasıl yapılır? İşte enfes mochi tarifi...
Taze fasulyeye benzeyen protein zengini besin: Edamame ve bilinmeyen faydaları...
Edamame, Asya mutfağının incisi olarak kabul edilir ve protein, demir ve kalsiyum gibi önemli besin maddeleri bakımından oldukça zengin bir kaynaktır. Peki, görünüşüyle taze fasulyeyi andıran bu besin nedir? İşte edamame ve bilinmeyen faydaları...