Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması hamuru ve içi nasıl olmalı? Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması hamuru ve içi nasıl olmalı? <p>Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almış olan <strong>Kayseri Yağlamas</strong>ı, yemek programı Mastechef ile birlikte aranan bir lezzet haline geldi. İşte, izleyenlerin tadını damağında bırakan o lezzetin orijinal tarifi...</p> <h3>KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ NELERDİR?</h3> <p><em><strong>Hamuru için gerekli malzemeler:</strong></em></p> <ul> <li>Yarım kg un</li> <li>1 bardak su</li> <li>Yarım su bardağı süt</li> <li>10 gr. yaş maya</li> <li>1 yemek kaşığı şeker</li> <li>2 yemek kaşığı sıvı yağ</li> <li>Tuz</li> </ul> <p><em><strong>Kıymalı harç içi için gerekli malzemeler:</strong></em></p> <ul> <li>2 yemek kaşığı tereyağı</li> <li>350 gr. kıyma</li> <li>2 tane kuru soğan</li> <li>3 tane yeşil sivri biber</li> <li>6-7 adet domates</li> <li>1 yemek kaşığı domates salçası</li> <li>1 yemek kaşığı biber salçası</li> <li>1,5 su bardağı su</li> <li>Pul biber</li> <li>Tuz</li> </ul> <h3>KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?</h3> <ul> <li>Su, süt, şeker, maya ve sıvı yağı derin bir kaba alıp, maya eriyinceye kadar iyice harmanlayın. Karışıma unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin. Ardından tuzu ekleyip, iyice yoğurun.</li> </ul> <ul> <li>Yoğurduğunuz hamuru mayalanması için bir saat dinlendirin.</li> </ul> <ul> <li>Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın. İç için gerekli malzemeleri yemeklik doğrayın.</li> </ul> <ul> <li>Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyip kavurun, daha sonra biberi ekleyin.</li> </ul> <ul> <li>Domatesleri ve salçaları ekleyip, bir kez daha kavurun.</li> </ul> <ul> <li>Son olarak harca baharatları ve suyu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp, su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin. Çok kavurup, kurutmayın.</li> </ul> <ul> <li>Mayalanan hamurdan 12 beze elde edin. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru ters düz ederek pişirin.</li> </ul> <ul> <li>Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan bol bol sürün. Diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin.</li> </ul> <ul> <li>4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ve üzerine maydanoz ile de servis edebilirsiniz.</li> </ul>