Kat kat lezzetin sırrı: MasterChef yağlama tarifi
Kayseri mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan yağlama, ince şebit ekmekleriyle hazırlanan, kıymalı harcıyla damaklarda iz bırakan geleneksel bir yemektir. Peki, kat kat lezzet olan bu yemek nasıl yapılır? İşte MasterChef yağlama tarifi...
Anadolu’nun Kat Kat Lezzeti: Kayseri Yağlaması tarifi
İnce açılmış hamurların arasına serilen kıymalı harçla hazırlanan Kayseri yağlaması, hem doyurucu hem de görselliğiyle sofraların gözdesi oluyor.
Kayseri mutfağının incisi: Yağlama tarifi
Kayseri mutfağının incisi yağlama, ince açılmış hamurların kıymalı harçla kat kat buluşmasıyla ortaya çıkan eşsiz bir lezzet. Peki, Kayseri mutfağının incisi olan bu yemek nasıl yapılır? İşte, yağlama tarifi...
Kayseri mutfağının gözdesi: Yağlama tarifi
Kayseri mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan yağlama, incecik hamurların arasına serilen bol baharatlı kıymalı harcıyla damakları şenlendiriyor. Kat kat hazırlanan bu geleneksel yemek, sarımsaklı yoğurtla birleşince adeta lezzet şölenine dönüşüyor.
Kayseri mutfağının çok sevilen lezzetiyle sofralarınızı süsleyin: Şebit tarifi
Şebit bir diğer adıyla Kayseri yağlaması, incecik hamuru ve lezzetli kıymalı harcıyla sofralarınızı şenlendirecek harika bir yemektir. Peki, Kayseri mutfağından sofralarınızı süsleyecek bu yemek nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle enfes şebit tarifi...
MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı? 30 Eylül'de mavi takımın kaptanı kim oldu? Mavi takımda ve kırmızı takımda kimler var?
MasterChef'te yeni haftada mavi takımın kaptanı olmak isteyen yarışmacılar kıyasıya rekabet etti. Gecenin sonunda en başarılı tabağı hazırlayan isim kaptan oldu. Peki, MasterChef'te kaptanlık oyununu kim kazandı? 30 Eylül'de mavi takımın kaptanı kim oldu? Mavi takımda ve kırmızı takımda kimler var?
Anadolu'nun baharından: Kayseri yağlaması tarifi
İftar sofrasında alternatif lezzet arayan yurttaşlar için Kayseri yağlaması aranan lezzet olacak... İşte, ev yapımı Kayseri yağlaması tarifi.
Kayseri yağlaması (şebit) nasıl yapılır?
Kayseri yöresinin meşhur lezzetleri arasında yer alan Kayseri yağlaması (şebit); ince açılan hamurların kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Şebit bazlama ekmeğinin ince açılmış halidir. Tercihe göre 15 kata kadar yapılabilir. İşte püf noktalarıyla Kayseri yağlaması (şebit) tarifi…
Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması hamuru ve içi nasıl olmalı?
<p>Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almış olan <strong>Kayseri Yağlamas</strong>ı, yemek programı Mastechef ile birlikte aranan bir lezzet haline geldi. İşte, izleyenlerin tadını damağında bırakan o lezzetin orijinal tarifi...</p>
<h3>KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ NELERDİR?</h3>
<p><em><strong>Hamuru için gerekli malzemeler:</strong></em></p>
<ul>
<li>Yarım kg un</li>
<li>1 bardak su</li>
<li>Yarım su bardağı süt</li>
<li>10 gr. yaş maya</li>
<li>1 yemek kaşığı şeker</li>
<li>2 yemek kaşığı sıvı yağ</li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<p><em><strong>Kıymalı harç içi için gerekli malzemeler:</strong></em></p>
<ul>
<li>2 yemek kaşığı tereyağı</li>
<li>350 gr. kıyma</li>
<li>2 tane kuru soğan</li>
<li>3 tane yeşil sivri biber</li>
<li>6-7 adet domates</li>
<li>1 yemek kaşığı domates salçası</li>
<li>1 yemek kaşığı biber salçası</li>
<li>1,5 su bardağı su</li>
<li>Pul biber</li>
<li>Tuz</li>
</ul>
<h3>KAYSERİ YAĞLAMASI NASIL YAPILIR?</h3>
<ul>
<li>Su, süt, şeker, maya ve sıvı yağı derin bir kaba alıp, maya eriyinceye kadar iyice harmanlayın. Karışıma unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edin. Ardından tuzu ekleyip, iyice yoğurun.</li>
</ul>
<ul>
<li>Yoğurduğunuz hamuru mayalanması için bir saat dinlendirin.</li>
</ul>
<ul>
<li>Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın. İç için gerekli malzemeleri yemeklik doğrayın.</li>
</ul>
<ul>
<li>Tavayı ateşe alıp ısıtın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı tavaya alın ve iyice pişirin. Ardından kıymayı ekleyip kavurun, daha sonra biberi ekleyin.</li>
</ul>
<ul>
<li>Domatesleri ve salçaları ekleyip, bir kez daha kavurun.</li>
</ul>
<ul>
<li>Son olarak harca baharatları ve suyu ekleyin. Tüm sebzeler yumuşayıp, su yarı yarıya çekinceye kadar pişirin. Harcınızın biraz ıslak kalmasına özen gösterin. Çok kavurup, kurutmayın.</li>
</ul>
<ul>
<li>Mayalanan hamurdan 12 beze elde edin. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgâhta pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız tavada her bir hamuru ters düz ederek pişirin.</li>
</ul>
<ul>
<li>Hamurun birisini servis tabağınıza alın. Üzerine kıymalı harçtan bol bol sürün. Diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde kat kat yerleştirin.</li>
</ul>
<ul>
<li>4 dilim olacak şekilde keserek servis edin. Dilerseniz yanında yoğurt ve üzerine maydanoz ile de servis edebilirsiniz.</li>
</ul>