Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği
Köy Enstitüleri sergi ve söyleşi ile anılacak Köy Enstitüleri sergi ve söyleşi ile anılacak Cumhuriyet aydınlanmasının öncü kurumlarından Köy Enstitülerinin 85. kuruluş yıldönümü, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) açılan sergiyle anacak. “Bir Cumhuriyet İmecesi: Köy Enstitüleri” sergisi 24 Nisan’da izleyiciyle buluşuyor. Ayrıca 25 Nisan'da da “Köy Enstitüleri’nden Kent Konseylerine” başlıklı söyleşi düzenlenecek.
Köy Enstitülerinin 85'inci yılı Samsun'da kutlandı: Yeni bir eğitim devrimine ihtiyacımız var Köy Enstitülerinin 85'inci yılı Samsun'da kutlandı: Yeni bir eğitim devrimine ihtiyacımız var Köy Enstitüleri'nin önemine vurgu yapan Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Veli Fırat Şimşek, köy enstitüleri gibi yeni bir eğitim devrimine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.
Köklü bir devrimin izleri Köklü bir devrimin izleri Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en aydınlık eğitim projelerinden biri olan Köy Enstitüleri, artık modern müzecilik anlayışıyla kurgulanan Köy Enstitüleri Anı ve Kültür Evi’nde yeniden hayat buluyor.
İzmir Kent Konseyi’nden çağdaş ve lâik eğitime tam destek İzmir Kent Konseyi’nden çağdaş ve lâik eğitime tam destek İzmir Kent Konseyi’nin yeni başkanı Özgür Topaç, ilk ziyaretlerini eğitim derneklerine yaptı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’ne (YKKED) konuk olan Topaç, konseyin yeni döneminde çağdaş, lâik, bilimsel ve nitelikli eğitime yönelik güçlü adımlar atılacağının sinyallerini verdi. Görüşmelerde, ortak projelerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişi yapıldı.
Hasan Âli Yücel İzmir’de anıldı Hasan Âli Yücel İzmir’de anıldı Konak Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, eski Milli Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri'nin kurucusu Hasan Ali Yücel’in aramızdan ayrılışının 64’üncü yıldönümünde bir dizi etkinlikle andı.
Köy Enstitüleri İzmir’de konuşuldu Köy Enstitüleri İzmir’de konuşuldu Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 84. yıldönümünü İzmir'de Köy Enstitülerinin kurucusu Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in torunu, Şair Can Yücel'in Kızı-Akademisyen Güzel Yücel Gier ve Köy Enstitüsü Mezunu-Yazar Mevlüt Kaplan'ın katılımıyla gerçekleşen panelle kutlandı.
Hasan Ali Yücel ölümünün 63. yıldönümünde anıldı Hasan Ali Yücel ölümünün 63. yıldönümünde anıldı Efsanevi Milli Eğitim Bakanı, Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel ölümünün 63'üncü yıldönümünde anıldı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde (APİKAM) Yücel anısına mandolin orkestrası konseri verilirken söyleşilerle de Cumhuriyet’e katkıları anlatıldı.
Aydınlanma Onur Ödülü Yakup Kepenek’e verildi Aydınlanma Onur Ödülü Yakup Kepenek’e verildi Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) tarafından Köy Enstitüleri’nin kuruluş günü nedeniyle düzenlenen panelde, Prof.Dr. Yakup Kepenek’e Aydınlanma Onur Ödülü verildi.
‘Köy Enstitüleri Işığında Cumhuriyet Eğitimi’ sempozyumu ‘Köy Enstitüleri Işığında Cumhuriyet Eğitimi’ sempozyumu Çankaya Belediyesi, 15-16 Nisan’da 5 dernek ve vakıfla “Köy Enstitüleri Işığında Cumhuriyet Eğitimi” sempozyumu düzenleyecek.
Köy Enstitüleri ruhu Z kuşağı ile buluşuyor Köy Enstitüleri ruhu Z kuşağı ile buluşuyor Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) ve Eğitim İş Sendikası İzmir Şubeleri ortaklığında Mandolin Kısa Film Yarışması düzenliyor. “Nasıl bir eğitim” temasıyla yola çıkan yarışmada Z kuşağına ulaşmayı hedefleniyor.
Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nden uzaktan eğitim tepkisi: ‘Akıl almaz bir karar’ Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nden uzaktan eğitim tepkisi: ‘Akıl almaz bir karar’ Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği İzmir Şube Başkanı Özgün Utku, uzaktan eğitime geçilmesi kararına tepki gösterdi. Utku, “Depremzedeler kamu misafirhanelerine, dinlenme tesislerine, şu an neredeyse tamamı boş otellere yerleştirilebilir" dedi.
'MEB'in bu politikası utançtır' 'MEB'in bu politikası utançtır' İzmir’de kent merkezinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan okulların yerine iki yıldır bir türlü yenileri yapılamazken kırsal bölgelerdeki köylerde ise öğrenciler okul olmadığından dolayı mağdur durumda.

En Çok Okunanlar

Bakan Çiftçi: 'Teröristlerin kimlikleri tespit edilmiştir'
Bakan Çiftçi: 'Teröristlerin kimlikleri tespit edilmiştir' Son dakika haberi... İsrail Konsolosluğu önünde silah sesleri duyuldu!
Trump'tan 'İran'a saldırı' açıklaması!
Trump'tan 'İran'a saldırı' açıklaması! ABD Başkanı Donald Trump, İran ile herhangi bir anlaşmaya varılmaması durumunda Türkiye saati ile 03.00 sonrasında ülkeye yönelik yoğun hava saldırıları düzenlemeye yönelik hazırlıklarını teyit ederken, "Bugün müzakerelerde ilerleme olursa ve somut bir sonuç çıkarsa, bu durum değişebilir" dedi.
Yılmaz Özdil'in istifasında çok konuşulacak 'Akın Gürlek' iddiası
Yılmaz Özdil'in istifasında çok konuşulacak 'Akın Gürlek' iddiası Yılmaz Özdil'in hem Sözcü TV hem de Sözcü gazetesinden ayrılmasının perde arkasında konuşulanlar ortaya çıktı. İstifada, "Akın Gürlek'in tapuları" konusunda gazeteye atılan bir manşetin bulunduğu öne sürüldü.
İşte 10 maddelik şart listesi!
İşte 10 maddelik şart listesi! İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, "(ABD ile) İslamabad'da müzakereler yapılması kararlaştırılmıştır. En geç 15 gün içinde, müzakereler yoluyla İran'ın sahadaki zaferinin siyasi alanda da pekiştirilmesi hedeflenmektedir" açıklamasını yaptı. İran tarafının müzakerelere temel oluşturmak üzere hazırladığı 10 maddelik planda; Hürmüz Boğazı’nda güvenli geçişin garanti altına alınması, ABD güçlerinin bölgedeki üslerden çekilmesi, tüm yaptırımların kaldırılması, dondurulmuş İran varlıklarının serbest bırakılması ve tazminat ödenmesi gibi başlıklar yer aldı.
Trump'tan 'müzakere' açıklaması
Trump'tan 'müzakere' açıklaması Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD Başkanı Donald Trump'tan İran'a yönelik planlanan saldırıyı ertelemesi talebinde bulundu. Şerif aynı zamanda İran'a 'Hürmüz Boğazı'nda geçişleri 2 haftalığına açması talebini dile getirdi. ABD Başkanı Donald Trump "Şu anda hararetli müzakereler içindeyiz" dedi. İşte ayrıntılar...
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında yeni operasyonda gözaltına alınan Simge Sağın, Melek Mosso ve İlkay Şencan adliyeye sevk edildi. İbrahim Çelikkol, Mustafa Ceceli, Deha Bilimlier, Ersay Üner, Asli Sipahi Hacısüleymanoğlu, Bengü Erden ise serbest bırakıldı. İşte ayrıntılar...
'Bütün bir uygarlık bu gece yok olacak'
'Bütün bir uygarlık bu gece yok olacak' ABD Başkanı Donald Trump, İran’a ilişkin yaptığı açıklamada “bu gece bir medeniyetin yok olabileceği” uyarısında bulunurken, yönetim değişimi iddiasını yineledi; yaşanacak gelişmelerin dünya tarihinin en kritik anlarından biri olabileceğini söyledi.
İstanbul’da öldürülen IŞİD’li hakkında ayrıntılar ortaya çıktı
İstanbul’da öldürülen IŞİD’li hakkında ayrıntılar ortaya çıktı İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önünde polislerle çatışmada öldürülen IŞİD’li Yunus Emre Sarban’ın 2018’de aile içi cinayetten 3 ay hapiste kaldığı ve 2021’de terör örgütü IŞİD üyeliğinden malvarlığına el konulduğu, 2024’te ise hakkında verilen tedbir kararının kaldırıldığı ortaya çıktı. Gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu, söz konusu olaya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sorduğu soruyu ve cevaplarını paylaştı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye