Ali İsmet Ural

Los Galacticos

04 Nisan 2013 Perşembe

MADRİD - Dünyanın en iyi takımlarından biri ile oynamak böyle bir şey işte. Mücadelede geri kalmazsınız. Kalitenizi ıspatlarcasına güzel işler yaparsınız ama en ufak bir basit hatanızı affetmezler. Los Galacticos, Raul, Zidane, Figo, Beckham ve Ronaldo gibi yıldızların 2000 - 2006 arası kazandığı ünvandı. Bu kadro onlar kadar yıldız isimler barındırmasa da net bir şekilde Jose Mourinhonun takımı. Ronaldo bile takımın bir parçası. Ne istediklerini bilerek oynamak sonuca götürüyor onları. Rakibin oynamasına da izin veriyorlar bu arada. Öyle ahım şahım Barça modeli kaybettikleri topu geri kazanmak için fazla çırpınmadan oynayıp rakibi hataya zorlamayı tercih ediyorlar. Galatasaray hiç dağılmadan oynadıysa buna bağlı. Xabi Alonsonun uzun topları öldürücü adeta. Mesut tutuk ve etkisiz görünmesine rağmen ilk goldeki asisti mükemmeldi. Yanlız 2. gol öncesi Khediranın ceza sahası içindeki karambolde topa elle yön vermesi de hakemlerin kaçırdığı net bir penaltıydı. Eboue - Semih ikilisinin basit hataları 2 gol getirdi.

\n

Sneijderden verim alamayan Fatih hoca Benzema - Ronaldo hava sahasını kapatmak için Gökhanı tercih etti ve belki de ilk kez sağbek oynadı. Çünkü kanat hücum yönü etkili olan Eboueyi de önde kullanmak istedi Fatih hoca. Aslında bu sürpriz değişim tuttu da. Jose hoca da yorulan Benzemanın yerine Higuaini alarak hamlesini yaparken sahaya gol istediği mesajını yollamış oldu. Çünkü İstanbula rahat gitmek istediğini her fırsatta söylüyordu. Arjantinli de attığı golle işini yapmış oldu. Bu arada Varaneı hayranlıkla izledim. Adam bir kere de sektirir ne bileyim bir hata yapar be kardeşim. Ama ne gezer. 19 yaşında ama 30 yaş tecrübesine sahip. Khediraya gelince, neredeyse hücumda bile Selçuka yakın oynadı. Olası her Galatasaray atağında anahtar isim Selçuk olduğu için ona baskıyı kurdu. Peki Melo veya Selçuk aynı işin benzerini niye yapamadılar? Alonso ve Mesut durdurulamaz mıydı? Evet aslında öyleydi. Hangisine gitsen bir diğeri boş kalıyordu. Yani hangi yırtığı yamasan diğer taraf cartlıyordu.

\n

Diyorum ya, Galatasaray çeyrek final oynuyorsa bu mükemmel bir durum. Bırakın maçın skorunu. Buralarda kalıcı olabilmek yukarılara tırmanabilmek için böyle maçlar takımın karnesi olmalıdır. Geleceğe yatırım İstanbuldaki maçı da oynadıktan sonra iyi planlanmalıdır. Gelecek içinDeğişim şart’.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları