Duvar Yazıları

Bahçeli, TBMM’de ablukada

17 Ekim 2015 Cumartesi

Bir CHP milletvekiline, “Siz Meclis’te hiç Bahçeli ile konuşma fırsatı bulamıyor musunuz?” diye sorduk. Şu yanıtı verdi:

“Devlet Bahçeli, TBMM binası içinde hep bir MHP koridoru içinde dolaşıyor. Kulisten Genel Kurul salonuna giderken iki yanında MHP’liler duruyor, o koridordan geçiyor. Çıkıp aracına giderken bile, benzer bir koridor oluyor. Kısaca Bahçeli’ye yanaşıp, bir soru sormak, selam vermek bile mümkün değil. Genel Kurul salonunda otururken de, HDP’lilerden uzak durmak için daha önce oturduğu yeri değiştirdi ve hep onlara sırtını dönüyor.”

Bahçeli, önceki gece TV’de de “Her şeye hayır dediği” iddialarını yanıtladı ve şöyle dedi: “Hayırda hayır vardır. Biz neye hayır demişiz? Azınlık hükümetine hayır demişiz. Erken seçime hayır demişiz. Seçim hükümetinde görev almaya hayır demişiz. HDP ile bir araya gelmektense hayır demeyi uygun gördük.”

Telelevizyon röportajı boyunca öksüren Bahçeli’nin, geçirdiği hastalığı üzerinden atamadığı da gözden kaçmadı.

Afiş indi, özür dilendi

Diyarbakır’ın DBP’li Yenişehir Belediyesi 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftası için bir afiş hazırladı. Çocuğa yönelik cinsel istismara dikkat çekmek amacıyla hazırlanan, “Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır” yazılı afişler kente asıldı. Ancak afişlerden birinde Danimarkalı karikatürist tarafından çizilen, Hz. Muhammed karikatürü olduğu iddiası ortaya çıktı. Bazı gazeteler de dün “provokasyon” başlıkları attı.

Yenişehir Belediyesi dün önce afişleri kaldırdı ve afişleri astıranı görevden aldı ardından vatandaşlardan özür diledi, şöyle dedi:“Yaşanan duygusal kırılmalardan dolayı tekrar üzüntülerimizi ve özrümüzü sunarız.” Özür dilemek iyi de, keşke bu hassasiyet başından gösterilseydi.

Dünyanın en iyi restoranı

Tripadvisor, dünyanın en iyi restoranlarını seçti. Listede maalesef hiç Türk lokantası yok. Birinci seçilen İspanyol lokantası İspanya’nın Bask bölgesinde, San Sebastian yakınında.

3 Michelin yıldızlı restoranda ortalama fiyatların 507 ile 846 Türk lirası arasında değiştiği yazılı internet sitesinde. Gidenler anlata anlata bitiremiyorlar.

Türkiye’den kalkıp, bir yemeğe 800 lira harcamak için İspanya’ya gitmek tabii ki lüks.

Ancak bugün cumartesi ve dünyada böyle yerler de var... Heryerde Türkiye gibi katliamlar, operasyonlar, savaşlar yok.

İşte en iyi 10

1- Martin Berasategui (Lasarte, İspanya)
2- Europea (Montreal, Kanada)
3- Maison Lameloise (Changy, Fransa)
4- Adam’s (Birmingham, İngiltere)
5- Restaurant Sat Bains (Nottingham, İngiltere)
6- Geranium (Kopenhag, Danimarka)
7- PIC (Valence, Fransa)
8- Narisawa (Minato, Japonya)
9- Le Manoir Aux Quat Saisons (Great Milton, İngiltere)
10 Epicure (Paris, Fransa)

Fazıl Say’dan 'Ankara bestesi’

Cumhuriyet yazarı, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 10 Ekim’de Ankara Garı’nda meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir beste yaptı. Say, bestesini sosyal medya hesabında paylaştı.

Fazıl Say, yeni bestesiyle ilgili kısa videoyu, “Yeni beste çalışması. Doğmakta olan beste. 10 Ekim katliamında kaybettiklerimizin anısına düşünceler” notuyla takipçileriyle paylaştı. Bir ağıt havasındaki, sert seslere sahip eserin bir hayli ilgi çekeceğini söylemek mümkün.

“Gezi kurbanları”nı resmeden ressam Muzaffer Akyol, “Biz sanatçılar, sadece doğayı çizmeyiz, tarihe not düşmek de bizim görevimizdir” demişti.

Fazıl Say da, bir besteci olarak tarihe not düşüyor. Tebrik ederiz.

Bayan Clooney çok kızdı

Doğu Perinçek’in, AİHM’deki davasında karşı tarafın avukatı ünlü aktör George Clooney’in avukatı Amal Cloney’di.

Dava Perinçek’in lehine sonuçlanınca, Bayan Clooney sinirlendi tabii. Sonra da sert bir açıklama yaparak “Perinçek bir provokatördür” dedi.

Clooney, Perinçek’in talep ettiği 120 bin Avro tazminatın reddedildiğini, kişisel adli harcamaları da dahil ona hiçbir ödenek aktarmadığını da söyledi.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gargaraya getirmek 28 Haziran 2016

Günün Köşe Yazıları