Kazan Ölüyor!

02 Mart 2012 Cuma
\n

Tuncay (Özilhan) Bey! Dost acı söyler: Sen belki farkında değilsin, ama basketbol takımınla birlikte şirketlerin de kan kaybediyor... Dur! Hemen bozulma. Nasreddin Hocanın kazan hikâyesini bilirsin sen. Hani... Vardır ya... Kazan doğururken iyiydi de kazan ölünce mi kötü olduder Hoca komşusuna. Basketbol takımının başarıları şirketlerinin (özellikle de Efes Pilsenin) imajına olumlu katkılarda bulunurken ellerini ovuşturup başarısızlığın faturasını görmezlikten gelmek olmaz. Efes iyiyse sen de iyisindir, şirketlerin de iyidir. Ama eğer... Anadolu Efes Kulübü kötü yönetiliyorsa, senin yöneticiliğin de şirketlerinin yönetimi de sorgulanır beyim!

\n

Sporun gücünü yadsıma Tuncay Bey! Anımsa: Ben Beşiktaşta basketbol oynarken, en büyük rakibimiz Eczacıbaşı idi. O yollarda Eczacıbaşının voleybol takımları da başarıdan başarıya koşuyordu. Ve... O tarihlerde yapılan kamuoyu bilinirlik anketlerinde Eczacıbaşının adı Koç ve Sabancının hemen ardından üçüncü sırada gelirdi. Oysa... Yanılmıyorsam... On ila on beşinci sıralarda bir yerdeydi gerçek yerleri... Senin adını da Türkiyenin en üst düzey yöneticileri arasına sokan, seni patronlar kulübüne (TÜSİAD) başkan yapan, sana televizyon programlarında Donald Trumpun formatıyla rol kestirip Artık seninle çalışmak istemiyoruzdedirten (You are firedın (kovuldun) kibarcası...) yalnızca şirketlerinin başarısı mıydı? Bir düşün bakalım sayın başkan!

\n

Para senin, kulüp senin, şirketlerin (halka açık olsalar da) senindir Tuncay Bey... Dilediğini yap! Bizi yalnızca Anadolu Efes takımının İstanbulda yapılacak dörtlü finale katılamamış olması ilgilendiriyor. Yoksa... Bize ne seninkazanından! Ölürse ölür; kalan sağlar bizimdir...

\n

Benden sana tavsiye Tuncay Bey: Eğer Anadolu Efes basketbolun içinde kalacaksa, onu oyuncağın gibi değil şirketlerin gibi yönetmelisin. Her yıl yeni bir teknik adamla çalışmak, sezon ortasında koç şutlamak, B planı bile olmayan günlük kararlar alıp 20 milyon dolarlık takımı sıradan bir Yunanlı koça emanet etmek, gerçek suçluları uzaklarda aramak vs vs... Bunlar senin gibi üst düzey bir patrona yakışır mı Bay Özilhan? Şunu unutma: Bizim için Anadolu Efes iyiyse Tuncay Bey iyidir... Ama eğer.. Anadolu Efes fıslarsa, onunla ilişkili herkese ve her şeye olan inancımızı yitiririz. Bu nedenle... Vitrinine özen göster ve ine dört elle sarıl Tuncay Bey!

\n

Ve... Şunu iyi bil Saint Josephli büyüğüm! Bu sezon sonunda şampiyon olsanız bile fikrim değişmeyecektir: Anadolu Efes kulübü, (çok uzun süreden beri) kötü yönetiliyor! Efesi Efes yapan tüm değerler unutulmuş, başarıyı getiren tüm anahtarlar çöpe atılmış gözüküyor. Silkinme zamanı gelmiş de geçiyor Tuncay Bey... Çünkü.. Kazan ölüyor!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Olmaz.. Olmaz... 6 Kasım 2012

Günün Köşe Yazıları