Hiddink Gitmeli

15 Ekim 2011 Cumartesi
\n

Yaklaşık 15 ay süren bir maratondan sonra Ulusal Futbol Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemelerinde Almanyanın ardından 2. oldu ve play-off vizesi aldı. Ay-Yıldızlılar ikinciliği elde ederken grup maçları süresince oynamış olduğu kötü futbolla düş kırıklığına yol açtı.

\n

Gruptaki son maçlar oynanırken play-offa kalabilme umudumuzun Almanyanın galibiyetine bağlı olması sıkıntı vericiydi. Tüm bu olumsuzlukların ardındaki en önemli etken ise büyük paralar kazanan teknik direktör Hiddinkin bu görevi yaparken ülkemizi hiç ciddiye almaması ve bunu her fırsatta sözleriyle de belirtmiş olmasıdır. Zamanının büyük bir bölümünü kendi ülkesi Hollandada geçiren Hiddinkin bu durumu Ulusal Takım’ın en önemli zafiyetidir.

\n

Daha 2008 Avrupa Şampiyonası yarıfinalinde Almanyaya 3-2 yenilmesine karşın Panzerlere kök söktüren Ay-Yıldızlılar, Hiddink yönetiminde ne yazık ki 20 yıl önceki ezik futbol psikolojisine saplanmıştır; Almanyaya karşı daha mücadeleye çıkmadan Hollandalı teknik adamın kafasında maçı kaybetmiştir. Ulusal Takım Almanya ya da başka bir ülkeye yenilebilir ancak daha maça çıkmadan mağlubiyeti kabul eden bir teknik direktör ise bu ülkeden gitmelidir.

\n

Evet, Ulusal Takım grup maçlarında son dönemlerin en fazla golünü yemesine karşın Almanyanın da yardımıyla play-offa kalmıştır. Temennimizse play-off’ta Hırvatistan’ı geçip 2012 Avrupa Şampiyonasında Ay-Yıldızlılarımızı seyretmektir.

\n

Bana göre TFF yönetimi Hiddinkle masaya oturmalı ve Hollandalı teknik adamın görevine son verip bir Türk teknik direktörü Ulusal Takım’ın başına getirmelidir. Dere geçerken at değiştirilmez diyenler olacağını biliyorum ancak derede boğulmak istemiyorsak yolumuza mutlaka yerli bir hocayla devam etmeliyiz.

\n

Bu ülkede Ulusal Takım hocalığını Hiddinkten daha ciddi, daha istekli ve daha başarılı yapabilecek en az 10 teknik adam sayabilirim... Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş, Abdullah Avcı, Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Mehmet Özdilek, Ziya Doğan, Hikmet Karaman ve Yılmaz Vural...

\n

Buradan Ulusal Takım’ı desteklemek için stada giden seyircilerimize de seslenmek istiyorum. Lütfen Ay-Yıldızlıların maçlarına takım formaları ya da bayraklarıyla gitmeyin. Ulusal Takım formalarını sırtınıza geçirin, ülkemizin bayraklarını elinize alın ve Türkiyenin taraftarı olarak statları doldurun.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları