Senaryo Gerçekleşti

02 Eylül 2011 Cuma
\n

Şike tartışmaları ile ilgili olarak UEFAnın zorlamasıyla da olsa en radikal sportif yaptırım F.Bahçeye uygulandı. Sarı - Lacivertliler TFFnin kararı ile Şampiyonlar Ligine katılmaktan men edildi. UEFAnın isteği üzerine alınan böyle bir kararın verileceğini ve F.Bahçenin devler liginden ihraç edileceğini geçen hafta CEM TVde yayınlanan Açık tribünprogramında da dile getirmiştim. UEFA Başmüfettişi Pierre Cornunun ülkemize gelmesi böyle bir tehlikeli kararın alınabileceğinin habercisiydi. UEFA daha önce de Yunanistandaki şike olayları nedeniyle Cornuyu bu ülkeye göndermiş ve iki Yunan takımı Avrupa Liginden ihraç edilmişti. Burada önemli olan nokta, UEFAnın F.Bahçe hakkındaki kanaatinin ve ayrıca UEFA Başmüfettişine savcılıkça verilen bilgilerin Sarı - Lacivertliler adına hiç de iç açıcı olmadığı gerçeğidir.

\n

UEFAnın son kanaati ile ortaya koyduğu açık tehdit sonrasında toplanan TFF yönetimi F.Bahçenin Şampiyonlar Liginden çıkartılması yönünde radikal bir karara imza atmıştır. Bu kararın sonucu sadece Sarı - Lacivertlilerin devler ligine katılmasının iptali ile sınırlı olmayacaktır. Şampiyonlar Ligine Trabzonsporun katılması ve bu duruma TFFnin izin vermesi Karadeniz temsilcisinin federasyon nezdinde aklanması anlamına gelmektedir. Ayrıca şike olayları nedeniyle bugüne kadar hiçbir takım hakkında kesin karar vermeyen ve soruşturmanın gizliliğinin kalkmasını bekleyen TFFnin bu uygulaması aynı zamanda Sarı - Lacivertli takım hakkında federasyon yönetiminin kafasında negatif bir fikrin oluştuğunun da açık bir göstergesidir.

\n

Bu karardan sonra, soruşturmanın gizliliğinin kalkmasının ardından da TFF yönetiminin F.Bahçeyi bir alt lige düşürmekten başka bir seçeneği de kalmamıştır. Şike olayları nedeniyle, Şampiyonlar Ligine göndermekten men ettiği bir takımı, Süper Ligden düşüremeyen TFFye ilk önce hesap soracak ise F.Bahçe olacaktır. Peki, federasyon baskıya rağmen UEFAya direnerek F.Bahçe ile ilgili bu kararı almayabilir miydi? Soruşturma tamamlanmadığından F.Bahçe bizim için masumdur, sen bu işe karışma ey UEFAdiyebilir miydi? Eğer ki elde bulunan kayıtlar ve evraklar Sarı - Lacivertlilerin yüzde 100 suçsuzluğunu gösterseydi; TFF yönetimi o zaman bu direnci sergileyebilirdi. Demek ki federasyonun elindeki deliller de F.Bahçe aleyhinde olarak gözüküyor. Sonuç olarak milli takımlar da dahil olmak üzere UEFAnın uluslararası maçlardan ihraç etme tehdidi restine karşılık veremeyen TFF yönetimi, tüm ülke futbolunu da düşünerek böyle bir karara imza atmak zorunda kaldı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yeter Artık Zekeriya Alp! 27 Aralık 2012
Tuhaf Yönetim 24 Aralık 2012

Günün Köşe Yazıları