Oğuz Tongsir

G.Saray Galibiyeti Kaçırdı

18 Mart 2012 Pazar
\n\n\n

Ligin en ilginç maçlarından biri oldu. İlk 15 dakikada fırtına gibi esen Fenerbahçe 2-0 öne geçti. Sowun röveşata golü harika, Alexin sol vuruşu adeta bir füzeydi. Sonra ne olduysa oldu, oyunun hakimiyeti tamamen Galatasaraya geçti. Hele hele Necatinin mükemmel pasıyla Elmander skoru 2-1e getirince Fenerbahçe iyice geriye yaslandı. Geri kalan 75 dakikada bastıran bir Galatasaray ile kapanan bir Fenerbahçe izledik. Engin ve Necati ile fırsatları kullanamayan, ikinci yarıda gol kaçırma yarışına giren Galatasaray beraberlik için 83. dakikaya kadar bekledi.

\n

Maçın püf noktaları vardı. Öncelikle hakem Bülent Yıldırım. Düdüklerini hep ev sahibi takımdan yana kullandı. Özellikle ilk yarının sonuna eklediği bir dakikalık uzatma var ki, inanılacak gibi değildi. Çünkü, sadece Melonun başlattığı olaylarda bile oyun 2-3 dakika durmuştu. Tabi sadece Bülent Yıldırım değildi kötü olan. Fenerbahçeden Stoch ve Serdar, Galatasaraydan Engin ve Selçuk bu maçta kendilerinden bekleneni veremedi. Hele hele Enginin kaçırdığı goller var ki, kulübeye saç baş yoldurdu. Ama Milan Barosun son saniyede direğe çarpan şutu, kaçan her golü gölgede bıraktı. Eğer bu vuruş gol olsaydı, Galatasaray belki de play-offa güle oynaya gidecekti.

\n

Kısacası Galatasaray 15. dakikada 2-0 geriye düştüğü maçta galibiyeti kaçıran taraf oldu. Sonucu ne olursa olsun, keyifli, heyecanlı bir maç oldu. İki takıma da bu satırlardan teşekkürlerimizi yolluyoruz.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları