Oğuz Tongsir

Muslera Olmasa...

12 Şubat 2012 Pazar
\n

Galatasaray sezonun en zor maçlarından birini oynadı. Kayserispor bu karşılaşmada eski günlerine dönmüş gibiydi. Savunmadan bilinçli toplarla çıkan, orta sahada pas yapan, hücumda çabuk oyuncularla rakip savunmanın arkasına sarkan bir takım görünümündeydi. Amrabatın hareketlendirdiği bu Kayserispor, Galatasarayın 90 dakikayı diken üstünde oynamasına yol açtı. Eğer kalede Muslera olmasaydı, liderin bu maçta puan kaybetmesi kaçınılmaz olacaktı.

\n

Ligin en kaliteli, en güzel maçlarından biri oynandı Arenada.. Bunda iki takımın da disiplinli oyununun rolü büyüktü. Muslera, Engin, Melo, Amrabat, Troisi, Furkan ve Hasan bu oyunda öne çıkan aktörlerdi. Amrabattan söz açılmışken devam edelim. Galatasarayın bu oyuncuda bu kadar ısrarcı oluşunun nedeni dün gece gözler önüne serildi. Faslı futbolcu bu yolda devam ederse, büyüklerin formasını giymeden Avrupa kulüplerinden birine transfer olur. Bizden söylemesi!

\n

Galatasaray ile devam edelim. Sarı - Kırmızılı cephedeki en büyük değişiklik, Hakan Baltanın yokluğunda Rieranın savunmanın sol kanadında görev yapmasıydı. Belki savunmada pek göz doldurmadı ama Melonun attığı kafa golünde aslan payı Rieraya aitti. Ancak Necati, Selçuk ve Sabri bu maçta pek göz doldurmadı. Bu oyunculara hakem Özgür Yankayayı da katabiliriz. Sanki düdüklerini Galatasaray için biraz daha toleranslı kullandı diyebiliriz.

\n

Kısacası Galatasaray zorlansa da çok ama çok önemli bir galibiyet aldı. Bu Kayserisporun önümüzdeki haftalarda neler yaptığını görünce, bize daha çok hak vereceksiniz!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları