Oğuz Tongsir

Skandal

27 Ekim 2011 Perşembe
\n\n\n

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu Benim hakemlerim çok iyidir diye dursun, biz de sezon başından bu yana hakemlerin kötü olduğunu vurguluyoruz. İşte Galatasaray-Gaziantep maçı, işte Abdullah Yılmaz, işte yardımcısı Serdar Diyadin. Bu maçta Servete bir kırmızı kart çıktı ki, inanılacak gibi değil. Pozisyonda Servetin kaleye uzaklığı yaklaşık 30 metreydi. Ve bu kart, o dakikaya kadar harika giden heyecan fırtınasını sinir harbine çevirdi. Sabrinin rakibinin ayağından çaldığı topa aynı yardımcı bir kez daha faul deyince, Arenadaki bütün Galatasaraylılar çılgına döndü. 9 kişi kalan Galatasarayın zaten güçlü bir kadroya sahip olan Gaziantep karşısında direnmesi mümkün değildi. Öyle de oldu zaten...

\n

Herkes Galatasaraydan iki ezeli rakibinin kapışacağı haftada rahat bir galibiyet almasını bekliyordu. Aslında maç tam ev sahibinin istediği gibi başlamıştı. Ama ne var ki Gaziantep defansının hatasından gelen erken golle birlikte şemsiye tersine döndü. Önce Kazım sakatlandı, sonra Gökhan Zan. Zorunlu değişiklikler her şeyi altüst etti. Gökhan devam edebilir mi edemez mi derken 10 kişilik Galatasaray son haftalarda dikkatleri üstünde toplayan Muhammetin ayağından beraberlik golünü yedi. Bu golü şokunu atlatamadan da Popov harika bir vuruşla Gaziantepi öne geçirdi. Sonrasında Gökhan Zanın yerine giren Servete gösterilen bir kırmızı kart var ki, bütün dengeleri altüst etti. Galatasaray bu maçı hakem hatasıyla kaybetmesine rağmen çok iyi mücadele etti. Özellikle de Elmander ve Sabri.. Ama Fatih Hoca gibi savaşmayı seven biri Riera gibi bir oyuncuya nasıl formayı teslim eder? Hayret!.. Rierayı Liverpoolda seyretmemiş olsam tamam. Ya Kazımın yerine oyuna giren Eboueye ne demeli? Arsenaldeki Eboue bu mu? Bu iki kanat oyuncusu, Galatasarayın kolunu kanadını kırıyor. İşin özeti bu.

\n

Özetle 2 kırmızı kart ve kalede 4 gol.. Galatasaray bu yarayı önümüzdeki haftalarda kolay sarabilir mi? Orasını bilemem. Bildiğim tek şey, bu maçın yanlış hakem kararlarıyla futbol tarihimizdeki yerini alacak olması!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları