Oğuz Tongsir

Yine Tarih Yazdılar

21 Kasım 2012 Çarşamba

\n

Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen kulübün kuruluş amacını şöyle yazar: Yurt dışındaki rakipleri yenmek..Galatasaray dün gece bunu bir kez daha gerçekleştirdi. Şimdi Manchester United eksikti, Rooney yoktu, Van Persie yoktu, Nani yoktu diyenler çıkabilir. Doğrudur. Manchester United eksikti ama ne olursa olsun Alex Fergusonun kırmızı şeytanları bir sistem takımıdır. Kim ne derse desin, Galatasarayın Manchester Unitedi yenmesi büyük başarıdır ve Galatasaray bir kez daha tarih yazmıştır. İki kere iki dört!

\n

***

\n

Şimdi herkes elinde kağıt kalem hesap yapacak. Galatasaray gruptan çıkabilecek mi? Clujun Bragayı yenmesiyle her şey değişti. Rumen takımı son maçını Manchesterla rakip sahada oynarken Galatasaray Braga önüne mutlak puan için çıkacak. Her neyse biz şimdilik hesabı kitabı bırakıp dün geceye dönelim.

\n

***

\n

İlk yarıda tempo çok yüksekti oyunda. Daha fazla topa sahip olan taraf Galatasaraydı ama net pozisyona giren de Manchester United... Hele hele Jonesın kafa vuruşunda top direkten gelirken Arenadaki binlerce seyircinin de yüreği ağzına geldi. Her iki kanatta görev yapan Hamit Altıntop ile Amrabat bu devrede çok başarılıydı. Hele Amrabat rakip savunmayı çok rahatsız etti. Ama Galatasaray net bir pozisyon üretemedi.

\n

***

\n

İlginçtir ikinci yarıda topla daha fazla oynayan taraf Manchester, ama tam tersine pozisyona giren taraf da Galatasaray oldu. Derken Galatasaray kornerden bir gol kazandı. Bu golün iki ilginç yanı vardı. Birincisi İngiliz takımları uluslararası maçlarda kornerden kolay kolay gol yemezler. İkincisi bu golün kafa vuruşlarında pek etkili olmadığı bilinen Buraktan gelmesiydi. Futbol bu kadar garip bir oyun işte..

\n

***

\n

Sonrasında daha kontrolluydu Galatasaray. Fatih Terim, Engin ve Emre Çolak gibi oyuncuları sahaya sürerek orta sahayı kontrol altında tutmayı düşündü. Bu sırada Hamitin direkten dönen şutu Galatasaray adına büyük şanssızlıktı. Ve Galatasaray kalesindeki bir-iki tehlikeyi savuşturup maçı 1-0 kazanmayı bildi.

\n

***

\n

Yazının başında da belirttiğimiz gibi kim ne derse desin Manchester United Manchester Uniteddır. Ve bu takımı yenmek büyük başarıdır. Bu satırlardan Galatasaraya alkışlarımızı yolluyor, bir kez daha tarih yazan Fatih Terimi ve öğrencilerini kutluyoruz.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aciz G.Saray 19 Mart 2014
Deplasman Kâbusu 3 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları