75 Milyon Yetmiyor mu?

14 Haziran 2012 Perşembe
\n

Her şeyi, her şeyi bilir mi, bilebilir mi?

\n

Ama bilmiş gibi konuşur, ortaya yeni sorunlar atar, eskitmek, unutturmak ister içinde yaşanan sorunları...

\n

34 can bombalarla yok edildi! Kim yaptı? Türk askeri, Türk havacısı mı? Bombaları onlar attı, ama attıran kim?

\n

Asker mi, polis mi, politikacı mı, yoksa Başbakan mı?

\n

Tartışılmaya başlandı, derken bitti! Yeni bir sorun ortaya attı Tayyip Bey... Bilmediği konularda konuşmayı sevmek bir çeşit cahilliğin işidir. Yüklendiği sorumluluğun bilincinde değilse, başka alanlarda laf etmeye kalkmak bir başka kurnazlıktır. Her kurnazlık gibi hiçbir işe yaramayan boş bir çabadır. Benim sözlerim değerlidir, anlamlıdır, halkım bunu dinler, dediklerime inanır diyen bir politikacı, kendini harcamış sayılmalıdır.

\n

***

\n

Derken derken iş kadınların sorunlarına kadar geldi. Nüfus artması kadınlarımızın bol doğum yapmalarına dayanıyormuş. Bugün ülkede yetmiş beş milyon insan yaşıyor. Az mı? Daha ne kadar olsun, yüz bin, iki yüz milyon mu?..

\n

Yetmiş beş milyon nasıl yaşıyor? Önce bunu bilseler, öğrenseler ya!.. Sen üç dört beş çocuk doğur, vatan görevidir. Ama çocuklar ne olacak, kim bakacak, yetiştirecek? Bir işçi, bir memur, sıradan bir görevli zaten güçlükler içinde. Aldığı para yetmiyor. Her gün yaşamda her şey pahalılaşmakta, üstelik devlet de çalışanlara gereken parayı ödeyememekte. Toplusözleşmeler hep boşa gidiyor, hep patronların dediği oluyor. Toplusözleşme 27 Mayıs devriminin bir anısı. O günlerde tartışılır, görüşülür, bir karara bağlanırdı. Emekçinin dediği olmazsa greve gidilirdi. Şimdiki toplusözleşmeler boş bir toplantıdan ibaret! Emekçinin dediği değil, patron yerindekinin dediği oluyor. Grev desen, o da yasak ya da yasak olmak üzere...

\n

Kürtaj günün en önemli konusu oldu birdenbire. TVlerde en çok tartışılan konu. Kadınlar doğumlarını nasıl yapmalı, kadınlar ameliyatla mı doğurmalı? Başbakan attı bir konu, konuş babam konuş. Bilen bilmeyen!.. Kadınlar sokaklarda bağırıyorlar, Vücudumuza dokunmayın, bizim işimize karışmayın”... Sorun yokluğundan mı? Binlercesi orta yerde iken kadınların kürtajı en büyük sorun oldu birdenbire!..

\n

34 canın bombalar altında ölüp gitmesi, unutturuldu ya!.. Bugün kadınların kürtajı, öbür gün akla hayale gelmez başka bir sorun! Varsın günler geçsin, hükümetimiz şanlı şerefli yolunda yürüsün, dünyaya meydan okusun!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Yağmurda Bir Gün 20 Mart 2014
Seçimlere Doğru 18 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları