Van'da Türk, Antalya'da Kürt Olmanın Güçlüğü!..

05 Eylül 2012 Çarşamba
\n

\n

İlyas Sönmez, Beytüşşebapta verdiğimiz 10 Mehmedimizden Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sözmezin babası.

\n

Antalyanın Kepez ilçesinde yaşayan Vanlı bir Kürt kökenli yurttaşımız .Deniz Baykal, iki CHP milletvekili ile beraber, taziye çadırında şehit babasına başsağlığı ziyaretinde bulunuyor.

\n

Baykal, ölçülü ve her şehit cenazesinde söyleyebildiğimiz gönül alıcı sözlerle, yüreklere düşen ateşin acısını en aza indirmeye çalışıyor.

\n

CHPnin eski genel başkanı Bir an önce yepyeni bir anlayışla bir araya gelmeli, durumu sorgulamalı ve yeni bir anlayışla Türkiye olarak bu durumdan nasıl çıkarız ona bakmamız lazım. Her bir evladımızla 70 milyon ölüyor, 70 milyon diriliyoruz. Tartışılması gereken pek çok hatalı tutum var. Bunları biliyoruz. Ama karşılıklı birbirimize fatura kesme zamanı artık geride kalmıştır.

\n

Hırçın bir politikacı olarak tanınan Baykalın bu soğukkanlı gözlemini, Erdoğanın okumadığı düşünülemez.

\n

Eski ana muhalefet lideri gibi, bugün de onun halefi olan Kılıçdaroğlu da, Bahçeli de, ülkeyi yangına çevirmeyi amaçlayan terör örgütüne yönelik mücadelede hükümetin eksikliklerini ve yanlışlarının üstüne gitmenin zamanı olmadığını söyleyerek, Başbakana tam destek veriyorlar.

\n

Ancak o desteğin, Baykalın da Kepezdeki taziye çadırında belirttiği gibi Yeni bir anlayışla, Türkiye olarak bu durumdan nasıl çıkarızsorusunun karşılığını aramanın tek adresi, çalışmalarına 1 Ekime kadar ara vermiş olan parlamentomuzdur.

\n

İktidar partisi, inatçı bir tutum izleyerek Türkiye Büyük Millet Meclisini, 1 Ekimden önce toplamaya karşı çıkmaktadır.

\n

Bu doğrultuda CHP milletvekilerinin yaptığı başvuru, çoğunluğun sağlanamayışı yüzünden başarılı olamamıştır.

\n

AKP Meclis Grubunun, Erdoğanın buyruğu ile 14 Ağustos günü yapılan o çağrıyı boykot ettikleri 138inci birleşimin Başkanvekili Sadık Yakut, elektronik yoklama ile çoğunluğun sağlanamadığını söylemiş, ama o günlerde terör örgütünün yol keserek CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılmasını da kınayan bir açıklama sonunda CHP ve BDPli parlamenterler parlamentodan ayrılmışlardı.

\n

Başbakanı olduğu ülkenin kentler arası yollarında dolaşma özgürlüğünün eşkıya tarafından önlenmek istenmesinden güvenlik kuvvetlerine eksik not çıkartıp, Nerede yanlış yaptıksorusuna cevap arayacağına Erdoğan, Hüseyin Aygünü eşkıya ile işbirliği yapmakla suçlama yöntemini seçmiştir.

\n

Oysa TBMMnin toplanarak ortak çözüm için tatilini sonlandırmasının tam zamanı değil miydi eşkıyanın bir milletvekilini dağa kaldırmış olması?

\n

O günün manzarasının özeti, AKP iktidarının Biz olmazsak Meclis de olmaz anlamında bir meydan okuması olarak politik tarihimize düştüğü nottur!

\n

İyi de bu tür kabadayılıkların zamanı mıdır?

\n

İktidar partisinin her milletvekili gece başlarını yastığa koyarken bu soruyu kendilerine sorarak, aldıkları yanıttan vicdanları rahat ediyorsa uykuya dalmalıdırlar.

\n

Çoğunluk partisinin milletvekilleri için TBMM 26 gün sonra, yani 1 Ekimde toplanmalıdır.

\n

Vanda Türk, Antalyada Kürt olarak adlandırılmış olmanın garabetinden dert yanan şehit İlyasın ve öteki şehitlerimizin babalarının beklediği çözüm seçeneklerini tartışıp kararlaştırması için TBMMyi ne zaman toplamayı düşünüyorsunuz Sayın Başbakan?

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları