Selçuk Erez

Dini bütünlere doğum kontrolü

09 Haziran 2016 Perşembe

- Tam altı defa doğum yaptım. İkisi öldü, dördüyle daracık bir evde yaşamaya çalışıyoruz. Çocuklarımın hepsi iri doğdular; ben çok yıprandım. Bu gelirle bu kadar çocuğa bak, emzir, temizle, peşlerinden koş; öyle kolay değil. Bundan sonra gebe kalırsam, çocuk doğurursam ölürüm gibime geliyor. Kocam da “Bu kadar yetsin!” diyordu ama geçen mevsim yeniden gebe kaldım, iki ay sonra düştü. Çareyi galiba ben düşünmeliyim. Doğum kontrolü hapları kullanılırmış ama Cumhurbaşkanı, Müslüman aileler doğum kontrolü gibi yollara başvurmaz, dedi. Bu hapları herhalde Ermeniler, bir de Rumlar kullanıyorlardır. Herhalde içinde domuz eti vardır.
Cumhurbaşkanı her şeyi bilirmiş, her şeyi, herkesten fazla anlarmış: Öyle ise doğum kontrolü uygulasak Müslümanlığımız sarsılacak.
Son çocuğumuza, belki sesimiz duyulur da bize değil, çocukları olmayanlara bebek yollanır diye düşünüp “Yeter” adını verdik ama pek yaramadı. Yeter’den sonra iki kez gebe kaldım.
Amcamın kızı bana çare öğretti: “Evde dekolte gezme. Akşam yemekten sonra ortalıkta dolaşma, git mutfakta oyalan, yatmaya yakın lavaboya gir. Orada kocan uyuyuncaya kadar çıt çıkarmadan bekle. Lavabonun kapısını önceden iyi yağla ki açılırken gıcırdayıp herifi uyandırmasın. O adamakıllı uykuya dalınca, en iyisi horlamaya başlayınca usulce git yat yatağına. Bu şekilde doğum kontrolü, dinimizle ters düşmez. Ben de böyle bir usulle korunmaya başladım ama ne kadar işe yarayacağından pek emin değilim.”
Komşum Çiçek de, “Askerlerin yemeğine şap katarlarmış nefislerini bastırsın diye. Bu usul İslamla bağdaşmasa askerlere vermezler. Ben abime sorayım da şapın içinde ne varsa kocana verirsin. Belki faydası dokunur” dedi. Abisi askerde levazımcı imiş; gitti, sordu. Kaya tuzu imiş. Yemeklere bol bol koydum. Ne bana yaradı, ne de kocama. Zaar sadece çoluk çocuğa iyi geliyor.
Bir başkası da, “Adama antepfıstığı, fındık, kereviz, yeşil acı biber vermeyeceksin; bunlar cinsel isteği artırır” dedi. Ne kadar yarar bilmem.
Aile planlaması, doğum kontrolü olmaz, dine sığmaz diyenlerin öyle fazla çocukları yok; Müslümanlıkla bağdaşan hangi usulle korunduklarını bizlere açıklasalardı bari.
Ben günahkâr olmak, dinimden sapmak istemiyorum. Kocam da istemiyor ama bir yol, bir çare de bulamıyoruz. Cumhurbaşkanı’na kulak asmayıp doğum kontrolü uygulamak mı daha günahtır yoksa bakamayacağım, besleyemeyeceğim, büyüyünce sokaklara salacağım, tinerci mi, hırsız mı, terörist mi olduklarını polis kapımı çaldığında öğreneceğim çocukları doğurmak mı?
Her şeyi bizden iyi bilenler, hiç olmazsa Diyanet bir cevap verse de dinimizden olmasak.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Böcek yeriz o zaman! 30 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları