Turhan Yücel

İşçiler İşbaşında

28 Mayıs 2011 Cumartesi
\n

\n\n\n

Başkanlığa seçildiği ilk günlerde Floryada Özhan Canaydını ziyaret ettim. Uzun konuşmamızın arasında Özhan Ağabey, Floryada tüm gün durma, bu şekilde Fatih Terimden beklediğin verimi alamazsın. Geçmiş Terim, Floryanın tek hâkimi olarak kendi kurduğu düzende başarılı olmuştu. O, gerektiğinde bağıran, gerektiğinde seven bir düzenle oyuncularını ve Florya personelini yönetmişti. Oysa şimdi sen buradasın diye Terim daha dikkatli olacak, normalde göstereceği tepkileri göstermeyecek ve Terim asla eski Terim olmayacakdedim, ama dinletemedim. Zaman beni haklı çıkardı. İşin bir de Terim tarafı var. O da Milan tecrübesi sonrası geldiği Floryada eski Terim gibi davranmadı. Terim: G.Saray da Milan gibi büyük kulüp, orada futbolcular işlerini nasıl profesyonelce yapıyorsa buradakiler de öyle davranmalı, ben sadece sahadan sorumluyumdedi ve ne kadar hata yaptığı ortaya çıktı.

\n

Bugün birçok G.Saraylının Ünal Aysal yönetiminin Terim tercihine dudak bükmesinin nedeni, 2. Terimdöneminde hem Sarı - Kırmızılı yönetimin hem de başarılı çalıştırıcının hatalı davranışlarıyla yaşanan başarısız sonuçlardır.

\n

Ama şimdi durum farklı. Ünal Aysal, Terimi Floryada eski konumuna getirdi ve hocanın istediği transferleri, hatta daha fazlasını yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aysal - Terim görüşmesindeki şu diyalog, taraflar arasındaki ilişkinin boyutunu belirtmesi bakımından çok önemli: Aysal, Terime Hocam sen eskiden imparatordun ama şimdi sen de ben de G.Sarayın birer işçisiyiz...der.

\n

Evet; Aysal tüm riskleri göze alarak doğru bir kararla Terimi işbaşına getirdi. Aysalın işi buraya kadar bir bakıma daha kolaydı. Önce doğru isim tercihleriyle rekor oyla başkan seçildi. Sonra Fatih Terime takımı emanet ederek Florya, basın, taraftar, federasyon konularında çok önemli bir virajı aldı. Şimdilerde doğru transfer tercihleriyle tribünleri dolduracak bir takım kuruyor. Ama Aysalın asıl zor sınavı bundan sonra başlayacak. G.Sarayda su yüzüne çıkan bölünmüşlük ve yıpranmışlığın hızla tamir edilmesi gerek. Bunun yolu futbolda başarıdan ve ekonomik istikrardan geçiyor. Sportif anlamda başarılı bir Ünal Aysalın camiasındaki çatlakları hızlı tamir edeceğini düşünüyorum ancak onu bekleyen asıl tehlike, yönetimindeki bazı kerameti kendinden menkulkişilerin nasıl davranacağıyla yakından alakalı. Daha baştan olumsuz bir yaklaşım göstermemek adına şimdilik bu haklı endişelerimi ve gerekçeleri, bu kişilerin isimlerini yazmayacağım. Umarım Aysal yanı başındaki bu sinsi tehlikenin farkına çabuk varır ve sıkıntı yaşamaz, yaşatmaz... Umarım...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Papa'nın Dediği Gibi 3 Şubat 2012
BaşkanKim? 21 Ocak 2012

Günün Köşe Yazıları