Kartal Akhisar'ı 2 golle geçti

Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Beşiktaş, rakibini ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

Yayınlanma: 18.09.2016 - 22:07
Abone Ol google-news

Beşiktaş, deplasmanda Akhisar Belediyespor’u 2-0 yenerek ilk kez dış sahada rakibini mağlup etti. Ege temsilcisiyle Siyah - Beyazlılar arasında daha önce aynı statta oynanan maçlarda ev sahibi ekip 1 galibiyet alırken, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Geçen sezon 19 Mayıs Stadı’ndaki maç, Cenk’in son dakika golüyle 3-3 sona ermişti.

'Daha akılcı oynamalıyız'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından yaptığı açıklamada kazanmak için sahaya çıktıklarını belirterek “Maçın tamamına bakınca 2-0 iyi bir sonuç. Ama rakibe gol şansları verdik, daha az pozisyon vermemiz gerekiyordu. İyi takımız, iyi oyuncularımız var, daha akılcı oynamalıyız. Rakibe pozisyon vermemiz bizden kaynaklandı” şeklinde konuştu. Gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisi ile ilgili de yorum yapan Güneş, “Galatasaray derbisine 3 puan kazanmak için çıkacağız ve futbol adına doğruları yapmaya çalışacağız. Eldeki oyunculardan bir 11 yapıyoruz. Medya ne yapıyor, bilmiyorum. Birçok kriter var, medya olarak sizde yok ama, bizde var” dedi.

İnler: Riske etmedim

Talisca’nın 8. dakikada attığı golün asistini yapan ve sahanın yıldızlarından biri olan yeni transfer Gökhan İnler, karşılaşmanın 72. dakikasında sakatlanarak yerini Adriano’ya bıraktı. Tecrübeli oyuncu, sakatlığıyla ilgili, “Küçük parmağıma darbe yedim, biraz ağrı oldu, riske girmedim. Derbide olmak için her şeyi yapacağım” yorumunu yaptı. İnler, “Beşiktaş 4 senedir yenemiyordu bu sahada, o mentalite ile geldik biz. İyi başladık ve 2 golle 3 puanı aldık. Derbiler büyük maçlardır, her şey olabilir. Biz kendimize bakmalıyız” şeklinde konuştu.

Güneş'ten rotasyon

Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, ligde son yapılan Kardemir Karabük maçının 11’ine göre 2 değişiklik yaptı. Deneyimli çalıştırıcı, Karabük mücadelesinden farklı olarak Tolgay’ın yerine Atiba, Ömer’in yerine Quaresma’yı sahaya sürdü.

Yine Talisca

Beşiktaş’ta Talisca, gollerine devam ediyor. Genç oyuncu Benfica’nın ardından Akhisar karşısında da golünü atarak galibiyette pay sahibi oldu.

Talisca, “Benfica’da inişli çıkışlı zamanlarım oldu. Allah’a şükürler olsun burada Benfica’ya göre daha iyi hissediyorum. İyi bir form grafiği tutturarak devam etmek istiyorum” dedi.

Beşiktaş’ta Gökhan Gönül, henüz tam anlamıyla hazır olmadığını söyleyerek, “3-4 haftayı güzel geçirdik. Hava şartlarının ve zeminin de iyi olduğunu söyleyemem, buna rağmen 2-0 kazandık” dedi.

'Mustafa Kemal'in askerleriyiz'

Manisa 19 Mayıs Stadı’nda kendilerine ayrılan 3 bin 500 kişilik Gediz tarafı kale arkası tribünün biletlerini satışa çıkar çıkmaz bitiren Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarına büyük destek verdi. Siyah - Beyazlılar, maç öncesi teknik direktör Şenol Güneş’i tribüne çağırıp alkışladı. Tolgay, tribünlere 3’lü çektirdi. Ev sahibi ekibin taraftarları seremoniden önce maraton tribününde 2 dev Türk bayrağı açtı. Bu sırada stat hoparlöründe ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısı çalındı. Tribünler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağırdı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler