Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
13°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,77
Euro 51,47
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.085,55
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler 2. El Otomotiv
Satış süresi uzadı: Araç fiyatları temmuzda sabit kaldı Satış süresi uzadı: Araç fiyatları temmuzda sabit kaldı VavaAI Fiyat Endeksi raporuna göre, ikinci el araç fiyatları temmuz ayında sabit kalırken satışların ilanda kalma süresi de 8-10 haftayı buldu.
Otomotiv sektörüne 457 milyon lira ceza! Ticaret Bakanlığı açıkladı: 'Piyasa bozucu eylem...' Otomotiv sektörüne 457 milyon lira ceza! Ticaret Bakanlığı açıkladı: 'Piyasa bozucu eylem...' Ticaret Bakanlığı, piyasa bozucu eylemleri ve halkın mağduriyetini engellemeye yönelik denetimlerde 889 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Bunun 457 milyonluk bölümü otomotiv sektörüne ait.
Araç alacaklar dikkat! Araç alacaklar dikkat!
Bakanlık taslak hazırladı... Bakanlık taslak hazırladı... Otomotiv sektöründe stokçuluk ve fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında yeni düzenlemeler yapılacak. Bu düzenlemelerle birlikte, bayilere araç tahsisinden sonra fiyat artışı yapılamayacak ve ön ödemede yüzde 10 sınırı getirilecek.
'Kurda görülen artışın üzerinde fiyat yükseldi' 'Kurda görülen artışın üzerinde fiyat yükseldi' Online ilan platformu arabam.com, 2023 yılının ikinci el ilan verilerine göre, aralık ayında fiyatlar yüzde 2 daha gerilerken 2023 yılı toplamına bakıldığında ise ikinci elde ortalama araç fiyatları yüzde 65 arttı. arabam.com CEO’su Arda Ayvaz, “Yılın ikinci yarısında otomobil fiyatlarında düşüş gözlemlense de yıl toplamına baktığımızda hem ikinci el hem de sıfır otomobillerde kurda görülen artışın üzerinde bir fiyat artışı gerçekleşti” dedi.
Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı 3 aydır düşüyor Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı 3 aydır düşüyor Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı kasımda aylık bazda yüzde 1,3 azalırken 3 ay üst üste gerilemiş oldu.
İkinci el araç balonu söndü: Fiyatlar sert düştü İkinci el araç balonu söndü: Fiyatlar sert düştü İkinci el araç platformu VavaCars’ın verilerine göre, otomobil fiyatları iki yılın ardından ilk kez eylül ayında düşüş kaydetti.
Sıfır ve ikinci el otomobillere indirim kampanyası geliyor Sıfır ve ikinci el otomobillere indirim kampanyası geliyor Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el ve sıfır araç fiyatlarında yüzde 15’e varan düşüşler olduğunu belirtti. Bolat, yıl sonunda sıfır araçlarda indirim kampanyaları olacağını da duyurdu.
Araçların ortalama yaşı 15'e çıktı: 'Trafik güvenliği için düzenleme yapılmalı' Araçların ortalama yaşı 15'e çıktı: 'Trafik güvenliği için düzenleme yapılmalı' Vergi oranlarından dolayı yurttaşların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyleyen ekonomist ve vergi uzmanı Ulaş İke, “Bu nedenle vatandaşlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi. Türkiye'de trafiğe kayıtlı taşıtların ortalama yaşına dikkat çekti.
AB'de yeni otomobil satışları temmuzda yüzde 15 arttı AB'de yeni otomobil satışları temmuzda yüzde 15 arttı Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 15,2 artarak 851 bin 156'ya ulaştı. AB ülkelerinde otomobil satışları son 12 aydır artışta.
Otomobilde tercih beyazdan griye döndü Otomobilde tercih beyazdan griye döndü Türkiye'de trafiğe kaydı yapılan beyaz otomobillerin oranı 2018-2022 döneminde sürekli azalış gösterirken, bu yılın temmuz ayı itibarıyla gri otomobillerin gerisinde kaldı.
ABD'de 92 bin aracı geri çağırdılar: 'Binalardan uzağa park edin' ABD'de 92 bin aracı geri çağırdılar: 'Binalardan uzağa park edin' Hyundai ve Kia, yangın riski nedeniyle ABD'deki 92 bin aracı geri çağırdı. Araç sahiplerine, binalardan uzağa ve dışarıya park etmeleri tavsiye edildi.
arabam.com açıkladı: Temmuz ayında ikinci el ilanları yüzde 25 arttı arabam.com açıkladı: Temmuz ayında ikinci el ilanları yüzde 25 arttı Temmuz ayında arabam.com’da ikinci el ilan oranları bir önceki aya göre yüzde 25 artış gösterdi. 800.000 TL ve üzerindeki ikinci el araçlar, ilanlarda daha çok yer alırken; en çok ilana koyulan araçlar sırasıyla 2012, 2015 ve 2011 yıllarına ait modeller oldu. Araç ilanlarının yüzde 71’ini de otomobiller oluşturdu.
Türkiye’de sigortasız otomobil sayısı 6 ayda yüzde 20 arttı Türkiye’de sigortasız otomobil sayısı 6 ayda yüzde 20 arttı Türkiye’de trafiğe çıkmış 27 milyon 525 bin tescilli araç bulunuyor. 5 milyon 626 bin aracın ise trafik sigortası yaptırılmamış durumda. Uzmanlar, sigorta denetlemelerinin elektronik ortamlarda yapılması gerektiğini belirtiyor.
Ticaret Bakanlığı duyurdu! 6 bin kilometre oyununa ceza yağdı Ticaret Bakanlığı duyurdu! 6 bin kilometre oyununa ceza yağdı Ticaret Bakanlığı, 6 ay ve 6 bin km uygulaması kapsamında 14 yetkili bayiye toplam 66 milyon 879 bin TL idari para cezası uygulandığını ve bu bayilerden 9'unun yetki belgesinin iptal edildiğini açıkladı.
İkinci el otomobilde yeni 'oyun' İkinci el otomobilde yeni 'oyun' Ticaret Bakanlığı'nın otomobilde ortaya çıkan fahiş fiyatlara yönelik çok sayıda tedbirine rağmen çevrimiçi platformlarda satıcıların 2. el araç fiyatını düşük gösterip ilanın açıklamasında fazla ücret taleplerini belirttikleri görüldü.
İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı: Galericiler kurala uymadı İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı: Galericiler kurala uymadı İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından yüksek olarak belirlenmesi 1 Ocak 2024’e kadar yasaklandı. Tüm gerçek ve tüzel kişilere ait ilanları kapsayan uygulama 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girdi. Ancak bazı galeriler yasağa uymuyor. İkinci el bir araca 2 milyon 90 bin lira fiyat belirleyen galericinin sattığı aracın Türkiye distribütörü firmanın internet sitesinde 1 milyon 562 bin TL olduğu görüldü.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan açıkladı: 2. el araç ithalatına izin çıkacak mı? Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan açıkladı: 2. el araç ithalatına izin çıkacak mı? Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat oluşumu ve stokçuluk iddialarıyla tartışılan ikinci el araç satışına yönelik durumu değerlendirdi. Bakan Bolat, tedbirlerin sonuç vermeye başladığını belirtirken, ikinci el araç ithalatına izin vermeye yönelik bir çalışma olmadığını da söyledi.
Haydarpaşa Garı'nda sıfır araç krizine çadırlı çözüm Haydarpaşa Garı'nda sıfır araç krizine çadırlı çözüm Türkiye'de son aylarda yaşanan sıfır otomobil teslimatlarındaki gecikmeleri önlemek için yeni bir uygulama başlatıldı. Haydarpaşa Garı'nın yanındaki boş alanda kurulan çadırlarda, sıfır araçlar bayiye gitmeden sahiplerine teslim ediliyor.
Mayıs ayında ilanlarda en çok 2012 model araçlar görüldü Mayıs ayında ilanlarda en çok 2012 model araçlar görüldü Yaz aylarına girerken 300 bin TL – 400 bin TL aralığındaki ikinci el araçlar ilanlarda daha çok yer alırken ilan sayılarında küçük düşüşler yaşandığı görüldü. 1.4 – 1.6 arası motor hacmine sahip araç sahiplerinin ise araçlarını satma eğiliminde oldukları gözlemlenirken; en çok 2012 model araç ilanı verildi.
Sıfır araçtaki fiyat artışı ve arz sıkıntısı motosiklet yurttaşı motosiklete yöneltti Sıfır araçtaki fiyat artışı ve arz sıkıntısı motosiklet yurttaşı motosiklete yöneltti Otomobil fiyatlarında yaşanan artış ve arz sıkıntısı yurttaşı motosiklet almaya itti. Geçtiğimiz yıla göre oranla motosiklet satışlarındaki artış yüzde 450’yi buldu.
Ticaret Bakanlığı'ndan otomotiv bayilerine rekor ceza Ticaret Bakanlığı'ndan otomotiv bayilerine rekor ceza Ticaret Bakanlığı, Ankara'da araçların liste fiyatının üzerinde ödeme talep eden bir otomotiv bayi ile Bursa ve Adana'da müşterilerini aksesuar almaya zorladığı tespit edilen otomotiv bayilerine toplam 17 milyon 834 bin 400 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
2. el otomobil piyasası canlandı! En çok 300 bin ile 500 bin TL arasındaki araçlar satılıyor 2. el otomobil piyasası canlandı! En çok 300 bin ile 500 bin TL arasındaki araçlar satılıyor Samsun 2. El Otomotivciler Sitesi’nde bulunan galericiler, piyasanın hareketlendiğini, en çok 300 bin ile 500 bin TL bandındaki otomobillerin satışının yapıldığını söyledi. Bu durumun en büyük nedeni ise taşıt kredilerinin son bir yılda 17,4 milyar TL'den 73.2 milyar TL'ye çıkması oldu.

En Çok Okunanlar

CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı
CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı CHP'li Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kalp krizi kalp krizi şüphesiyle hastaneye gitti. Köse hastanede hastanede anjiyo olurken, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor!
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor! Ticaret Bakanlığı, TAYGA adlı mobilya markasına ait iki farklı masanın satışını yasaklama kararı aldı. Güvensiz olarak işaretlenen ürünler, piyasadan toplatılacak.
Koruma polisine şemsiye taşıttığı görüntüler tartışılmıştı: Kaymakamdan açıklama
Koruma polisine şemsiye taşıttığı görüntüler tartışılmıştı: Kaymakamdan açıklama Erzincan Tercan'ın kurtuluş günü etkinliklerinde koruma polisine şemsiye taşıtan Kaymakam Duman açıklama yaptı.
 İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu
İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu PİAR Araştırma’nın 2028 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 15-20 yaş grubuyla yaptığı ankete göre, genç seçmenlerin parti tercihinde CHP ilk sırada yer aldı. Gençlerin en beğendiği milletvekillerinde ise Mahmut Tanal öne çıktı.
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek!
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek! Küresel ekonomide dengeler değişirken Çin, para birimi yuanı rezerv para haline getirmek için hamlelerini hızlandırdı. Doların yıllardır süren hakimiyetini hedef alan bu stratejiyle birlikte Türkiye’nin de dahil olduğu finansal işbirlikleri ve Çin tahvilleri yeni dönemin en kritik başlıkları haline geldi. Peki Çin Yuanı'nın rezerv para haline gelmesi küresel ve Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? İşte ayrıntılar...
İsimler belli oldu: Süper Lig takımlarının yöneticileri gözaltında!
İsimler belli oldu: Süper Lig takımlarının yöneticileri gözaltında! Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "futbolda bahis soruşturması" kapsamında bu sabah 33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Son olarak, haklarında gözaltı kararı verilen isimler de belli oldu.
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı! UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Galatasaray'a 5-2 yenilen Juventus'un ligde oynayacağı Como maçı öncesinde Kenan Yıldız hakkında kritik bir karar verdiği iddia edildi.
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol!
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol! Son dakika gelişmesi... Ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında adliyeye sevk edilen 21 kişiden aralarında Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze, Kemal Doğulu ve İsmail Hacıoğlu'nun olduğu 4 kişi serbest bırakıldı. Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin tutuklandı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye