Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
13°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,92
Euro 51,60
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.046,14
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler CHP Tüzük Kurultayı
CHP'de kurultay günü: Özel, oyunu kullandı CHP'de kurultay günü: Özel, oyunu kullandı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla CHP’nin 21’inci Olağanüstü Kurultayı “İrade Milletindir’’ sloganıyla bugün Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Salonda, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için temsili koltuk ayrıldı. Daha önce aday olacağını açıklayan Ümit Uysal adaylıktan çekildi, Berhan Şimşek ise başvuru saatini kaçırdı. Özel, genel başkanlık için "tek aday" oldu.
CHP, 6 Nisan'da toplanıyor... CHP, 6 Nisan'da toplanıyor... Gözler CHP'nin 6 Nisan'da gerçekleştireceği kurultaya çevrildi. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adaylık yarışına girmeyeceğini duyurdu. CHP'nin 38. Olağan Kurultay'ı hakkında başlatılan soruşturmaya ve kayyum tehdidine karşı gerçekleştirilecek Kurultay; nerede ve ne zaman gerçekleşecek, hazırlıklar hangi aşamada? İşte tüm ayrıntılar...
Parti kurmayları Cumhuriyet'e konuştu Parti kurmayları Cumhuriyet'e konuştu Kurultaya ilişkin konuşan parti kurmayları, “Ortaya koyduğumuz metin birkaç kişinin metni değildi. Mahallelerden, ilçelerden görüşler aldık. İl başkanlarıyla defalarca toplandık. Eski genel başkanların görüşleri alındı. Bu tüzük örgütün tüzüğü. Uzlaşıyla geçmesi bu şekilde sağlandı” dedi.
Mansur Yavaş, kürsüde sitem etti Mansur Yavaş, kürsüde sitem etti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tüzük kurultayında açıklamalarda bulundu. Yavaş, sözlerine "Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama..." diye başladı.
Ve kurultay bugün başkentte... Ve kurultay bugün başkentte... CHP’nin bu üç günlük kurultay sürecinde sürpriz bir kampanya da başlatması bekleniyor. “Seçim sürecine doğru giderken ilk yapılacak kampanya” olarak da yorumlanabileceği söylenen bu çalışmayla ilgili CHP kurmayları “Videolar hazırladık, afişler yapılıyor. Seçime kadar bu tip devam eden kampanyalarımız olacak” bilgisini paylaşıyor.
CHP kurultayı öncesi çarpıcı mesajlar! CHP kurultayı öncesi çarpıcı mesajlar! Değişim sloganı ile yola çıkan yeni CHP yönetiminin partinin yönetim, aday belirleme usullerini kararlaştıracağı tüzük kurultayı öncesi Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, önerilerini ortaya koyarak çarpıcı mesajlar verdi.
Milletvekillerinin önerilerini dinleyen Özel söz verdi Milletvekillerinin önerilerini dinleyen Özel söz verdi Özel’in önseçimle ilgili “Sonucuna aynen uyacağımızı tüzüğe yazacağım. İttifak yapsak bile önseçim olacak. Diyelim birdenbire bir erken seçim oldu. Baskın seçime bile önseçim getirmiş olacağız. Uymazsak da isteyen tüzüğün gereğini yapar” sözünü verdiği vurgulandı.
Hangi maddelerde uzlaşıldı? Hangi maddelerde uzlaşıldı? CHP’nin düzenleyeceği tüzük kurultayına günler kala tüzük komisyonunda yer alan CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, partililerin uzlaştığı maddeleri Cumhuriyet TV’ye anlattı.
Tüzük kurultayı öncesi CHP’li vekilden ‘önseçim’ açıklaması Tüzük kurultayı öncesi CHP’li vekilden ‘önseçim’ açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) yaklaşan tüzük kurultayı öncesi, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç "Genel ve Yerel seçimlerde adaylar ÖNSEÇİM ile belirlenmeli" dedi.
CHP’de tüzük değişikliği öncesi tedbir CHP’de tüzük değişikliği öncesi tedbir Kontenjanın yüzde 15’e çıkmasının yönetime 90 milletvekilini belirleme imkanı sağlayacağını söyleyen partililer, “Siz isterseniz bu 90 kişiyi Ankara, İstanbul, İzmir’e yerleştirebilirsiniz ve yapacağınız ön seçimin anlamı kalmaz” diyor.
İlk taslağın ayrıntıları... İlk taslağın ayrıntıları... CHP’nin yeni tüzüğünde partinin üyelik tanımına “aidat ödeme, sandık çevresinde görev alma ve parti içi eğitimlere katılma zorunluluğu” ekleneceği öğrenildi.
'105. yaşımızı kutlayacağız' '105. yaşımızı kutlayacağız' Kurultay sürecini Sivas’ta 4 Eylül’de başlatacak partinin kurmayları, “Atatürk’ün ilk kongremiz olarak kabul ettiği Sivas Kongresi’ne de vurgu yapan, 105. yaşımızı kutlayan bir program olacak” dedi.
Aday belirleme tartışması Aday belirleme tartışması Taslak metinde ön seçim için “Bazı yerlerde karar örgüte bırakılsın. Üyelik tanımı değiştirilerek ‘Aidatını ödeyen, parti çalışmalarında aktif olan kişi’ yapılsın” gibi önerilerin konuşulduğu belirtildi.
'Değişim tam yapılmalı' 'Değişim tam yapılmalı' İki ismin de “normalleşme sürecine ilişkin rahatsızlık duyduğu” iddiaları konuşulurken parti kulislerinde İmamoğlu’nun “Her yönüyle partiye yansıyan bir değişim olmalı” mesajını verdiği belirtiliyor.
CHP tüzük kurultayına gidiyor CHP tüzük kurultayına gidiyor CHP'nin önümüzdeki ay yapılacak tüzük kurultayına hazırlanan tüzük komisyonu, parti teşkilatlarından, üyelerden, hukukçulardan, siyaset bilimcilerden önerileri topluyor, dünyadaki parti tüzükleri de inceleniyor. Kurultayda, cumhurbaşkanı adayı, il başkanları, milletvekili ve belediye başkanlarının ön seçimle belirlenmesi, milletvekilleri ve belediye başkanlarına dönem sınırı getirilmesi gibi talepler ele alınacak.
'İktidara yürüyoruz, ivmemiz müthiş' 'İktidara yürüyoruz, ivmemiz müthiş' 31 Mart’taki seçim başarısının nedenlerinden birinin kadın ve gençlerin önünün açılması olduğunu söyleyen Çiftçi, ‘Parti iktidara gidiyor’ dedi. Çiftçi kurultayın, sadece Özel isterse seçimli olacağını belirtti.
CHP’de Tüzük Kurultayı hazırlığı... İlke ve Demokrasi Hareketi önerilerini açıkladı CHP’de Tüzük Kurultayı hazırlığı... İlke ve Demokrasi Hareketi önerilerini açıkladı CHP İlke ve Demokrasi Hareketi Kurucusu, Sözcüsü Örsan Öymen, 4 Eylül’de başlayacak olan tüzük kurultayı öncesi değişiklik önerilerini açıkladı.
CHP Tüzük Kurultayı hazırlıkları CHP Tüzük Kurultayı hazırlıkları Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimler nedeniyle Eylül ayına ertelenen Tüzük Kurultayı için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak son dönemde parti kulislerinde “kurultayın ertelenebileceği” iddiaları sıkça konuşulmaya başlandı. Bunun nedeni olaraksa, parti örgütlerinin tüzük kurultayına sıcak bakmaması gösteriliyor.

En Çok Okunanlar

CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı
CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı CHP'li Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kalp krizi kalp krizi şüphesiyle hastaneye gitti. Köse hastanede hastanede anjiyo olurken, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
İstanbul'da şoke eden olay... Sabah uyandığında dişleri yoktu: Gerçek 'röntgen'de çıktı!
İstanbul'da şoke eden olay... Sabah uyandığında dişleri yoktu: Gerçek 'röntgen'de çıktı! İstanbul’da 45 yaşındaki bir kadın, sabah uyandığında kaplama dişlerinin yerinde olmadığını fark etti. Hastanede çekilen röntgen filminde üçlü kaplama köprüsünün akciğerine kaçtığı ortaya çıktı. Uzmanlar, bu tür vakaların hayati risk taşıdığı uyarısında bulundu.
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor!
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor! Ticaret Bakanlığı, TAYGA adlı mobilya markasına ait iki farklı masanın satışını yasaklama kararı aldı. Güvensiz olarak işaretlenen ürünler, piyasadan toplatılacak.
 İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu
İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu PİAR Araştırma’nın 2028 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 15-20 yaş grubuyla yaptığı ankete göre, genç seçmenlerin parti tercihinde CHP ilk sırada yer aldı. Gençlerin en beğendiği milletvekillerinde ise Mahmut Tanal öne çıktı.
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek!
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek! Küresel ekonomide dengeler değişirken Çin, para birimi yuanı rezerv para haline getirmek için hamlelerini hızlandırdı. Doların yıllardır süren hakimiyetini hedef alan bu stratejiyle birlikte Türkiye’nin de dahil olduğu finansal işbirlikleri ve Çin tahvilleri yeni dönemin en kritik başlıkları haline geldi. Peki Çin Yuanı'nın rezerv para haline gelmesi küresel ve Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? İşte ayrıntılar...
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol!
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol! Son dakika gelişmesi... Ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında adliyeye sevk edilen 21 kişiden aralarında Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze, Kemal Doğulu ve İsmail Hacıoğlu'nun olduğu 4 kişi serbest bırakıldı. Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin tutuklandı.
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı! UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Galatasaray'a 5-2 yenilen Juventus'un ligde oynayacağı Como maçı öncesinde Kenan Yıldız hakkında kritik bir karar verdiği iddia edildi.
Yavaş'tan operasyon, Dervişoğlu'ndan ittifak açıklaması
Yavaş'tan operasyon, Dervişoğlu'ndan ittifak açıklaması Son dakika haberi... Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, operasyon iddialarına ilişkin, "Ankara'da operasyon yapılacaksa kime yapılacağı bellidir" dedi. Dervişoğlu ise ittifak iddialarına yönelik, "Bizim İYİ Parti olarak şu ana kadar, özellikle seçimlerden sonra başka siyasi partilerle yapmış olduğumuz bir ittifak görüşmesi yok" şeklinde konuştu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye