Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,52
Euro 48,49
Sterlin 56,65
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.767,68
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu
Bir aile yok oldu: Bursa'da katliam gibi kaza Bir aile yok oldu: Bursa'da katliam gibi kaza Bursa’da Kara Harp Okulu için sağlık raporu almaya giden Kahyaoğlu ailesi dönüşte kaza yaptı. Aileden üç kişi hayatını kaybetti, 5 yaşındaki çocuk ise yaralı kurtuldu. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.
TSK'den ihraç edilen iki komutan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başladı TSK'den ihraç edilen iki komutan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde göreve başladı Kara Harp Okulu mezuniyet töreni sonrası yaşanan "yemin" krizinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen Albay Alper Topsakal ve Kurmay Yarbay Halit Türkoğlu'nun Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iki şirketinde çalışmaya başladığı öğrenildi.
İhraçlara şerh düşmüştü İhraçlara şerh düşmüştü Atatürkçü teğmenlerin TSK'den ihracına, karşı oy kullanarak şerh koyan Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Korgeneral Tevfik Algan’ın emeklilik dilekçesini verdiği öğrenildi. İddiaya göre Algan, geçici görevinin 3. Ordu Komutanlığı emrine verilmesi sebebiyle emekliliğini istedi.
CHP'li Bulut'tan 'teğmenler' açıklaması: 'Bu cezayı verenler tarihte utançla hatırlanacak' CHP'li Bulut'tan 'teğmenler' açıklaması: 'Bu cezayı verenler tarihte utançla hatırlanacak' Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çatarak "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyen 5 teğmen için TSK'den ihraç kararı verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut karar üzerine "Atatürk’e bağlılıklarını bildirdikleri için teğmenleri TSK’dan ihraç etmek düşmanlıktır" dedi, kararı verenlerin utançla anılacağını belirtti.
Emekli askerlerden basın açıklaması Emekli askerlerden basın açıklaması İzmir'de emekli askerler, "Teğmenime Dokunma" başlıklı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ''Teğmenlerin kimin askeri olmasını isterdiniz? Atatürk ün askeri, genç teğmenler, haksızlığa uğrayabilirsiniz, sakın yılmayın'' denildi.
Kara Harp Okulu'nda akılalmaz iddialar Kara Harp Okulu'nda akılalmaz iddialar Kara Harp Okulu'nda İzmir Marşı’nın okunmasının da yasaklandığı ve karara uyulmaması üzerine takım komutanı bir üsteğmenin savunmasının alındığı iddia edildi.
Bakan '25 Kasım' demişti Bakan '25 Kasım' demişti Kara Harp Okulu mezuniyetinde kılıçlarını çekip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atmaları üzerine TSK'den ihraçları istenen teğmenlerle ilgili Yüksek Disiplin Kurulu kararının bugün verilmeyeceği öğrenildi.
Harbiyeliler hedefte! Harbiyeliler hedefte! Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin iktidarın hedefi haline gelmişti. Harbiyelilerin yemini sonrası istifa ettiği öne sürülen Bölük Komutanı Binbaşı M.'yle ilgili gerçeği ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu açıkladı.
Kılıçla yeminin ardından çarpıcı iddialar Kılıçla yeminin ardından çarpıcı iddialar Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemin görüntüleri sonrası sessizliğini koruyan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in "affını isteyebileceği" iddia edildi.
'Kendini bilmezler temizlenecek' 'Kendini bilmezler temizlenecek' CHP lideri Özgür Özel Erdoğan’ın açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. “8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar” diyen Özel, “Ebedi Başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum" ifadelerini kullandı.
İktidar medyası hedef göstermişti... İktidar medyası hedef göstermişti... AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından teğmenlerin “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” sloganı atması kısa sürede ülke gündemine oturmuştu. Gazeteci Müyesser Yıldız, o teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldığını duyurmuştu. Son olarak iddialara dair MSB'den açıklama geldi.
Erdoğan'ın katıldığı törende gündem olan anlar! Erdoğan'ın katıldığı törende gündem olan anlar! Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, sosyal medyadan, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin Atatürk'e bağlılıklarını dile getirdiği anları paylaştı ve duygusal bir mesaj yayımladı. Önsel, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her dem küllerinden yeniden doğuyor. Gözlerim yaşardı' dedi. Söz konusu video çokça yorum ve beğeni aldı.
Kara Harp Okulu öğrencileri Anıtkabir’i ziyaret etti: 'En Büyük Harbiyeli...' Kara Harp Okulu öğrencileri Anıtkabir’i ziyaret etti: 'En Büyük Harbiyeli...' Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu öğrencileri, Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na girişinin 125’inci yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.
Milli Savunma Üniversitesi'nde hangi bölümler var? MSÜ puan türleri neler? Milli Savunma Üniversitesi'nde hangi bölümler var? MSÜ puan türleri neler? Milli Savunma Üniversitesi sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanan takvim doğrultusunda 3 Mart Pazar günü gerçekleştirildi. Adaylar sınavda Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden olmak üzere toplam 120 sorudan oluşan bir test çözdü. Peki, Milli Savunma Üniversitesi'nde hangi bölümler var? MSÜ puan türleri neler?
Eğitimde fenalaşan Kara Harp Okulu öğrencisi, hayatını kaybetti Eğitimde fenalaşan Kara Harp Okulu öğrencisi, hayatını kaybetti Isparta'da dün eğitim sırasında fenalaşan Kara Harp Okulu öğrencisi Muhammed İsmail Karaağaç (22), tedaviye alındığı hastanede kurtarılamadı. Karaağaç'ın cenazesi, askeri törenle memleketi Erzincan'a gönderildi.
MSB'den açıklama MSB'den açıklama FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kurulan Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlanan Kara Harp Okulu’nda (KHO), dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
MSÜ tercihleri başladı mı? Milli Savunma Üniversitesi tercihleri nasıl, nereden yapılır? MSÜ tercihleri başladı mı? Milli Savunma Üniversitesi tercihleri nasıl, nereden yapılır? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 02 Nisan 2023 tarihinde icra edilen 2023 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2023-MSÜ) katılan ve 2023-YKS başvurusu bulunan adaylar, MSÜ tercihlerinin ne zaman başlayacağını, tercihlerin nasıl yapıldığını ve nereden yapıldığını araştırıyor. Peki, MSÜ tercihleri başladı mı? Milli Savunma Üniversitesi tercihleri nasıl, nereden yapılır?
'Yılbaşından itibaren' diyerek devam etti 'Yılbaşından itibaren' diyerek devam etti AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük sıkıntı hayat pahalılığı. Yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız" dedi.

En Çok Okunanlar

Bazı suçlara tahliye yolu kapatıldı!
Bazı suçlara tahliye yolu kapatıldı! TBMM Adalet Komisyonunda, kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi. Kovid-19 düzenlemesindeki 27. madde daraltılarak terör, kadın ve çocuklara yönelik kasten öldürme, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçlularının tahliye kapsamı dışında kalması sağlandı.
Çok kuvvetli yağış alarmı!
Çok kuvvetli yağış alarmı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Aralık Cuma gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun batısının yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Akdeniz, İzmir ve Aydın kıyıları ile Denizli'nin güney ilçelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
İl olmaya aday ilçeler belli oldu!
İl olmaya aday ilçeler belli oldu! Türkiye’de uzun süredir tartışılan “il olacak ilçeler” konusu, yeni yapılan bir çalışmayla yeniden şekillendi. İşte il olmaya en uygun ilçeler...
Akıllı elektrik sayacı dönemi başlıyor
Akıllı elektrik sayacı dönemi başlıyor EPDK tarafından, akıllı sayaç sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesine, mevcut sayaçların akıllı sayaçlarla değiştirilmesine, sayaçlardan alınan verilerin işlenmesine ve kullanıcıların erişimine sunulmasına yönelik usul ve esaslar belirlendi.
CHP'li kurmaylardan kritik açıklama!
CHP'li kurmaylardan kritik açıklama! Kurultay sürecini geride bırakan CHP’nin il başkanları, kurultayla son dönemde parti içi yaşanan tartışmaların da sona erdiğini söylüyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve bazı milletvekillerinin son dönemdeki çıkışını “kurultay dönemi hareketliliği” olarak yorumlayan başkanlar “O çıkışı çoğu başkan yanlış bulmuştu ama geride kaldı, artık gündem bile değil. Genel başkan güçlü bir destekle yeniden seçildi. Artık iktidar yolunda yürüyoruz” diyor.
Maliye bürokrasisine çifte zam
Maliye bürokrasisine çifte zam Kamudaki bazı kariyer meslek mensupları ile bazı üst düzey bürokratlara yaklaşık 30 bin liraya varan tutarda seyyanen zam yapılmasını öngören son dakika önergesinde, Maliye bürokrasisine ayrıca bir ek zam daha yapıldığı ortaya çıktı. Böylece bu personele “çifte zam” verilmiş oldu.
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu'
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Özel, Cizre'de KDP lideri Mesud Barzani’nin katıldığı bir programda 'Peşmerge'nin üniformalı ve silahlı görüntülerinin yansımasına ilişkin "Hepimizi de niye salak yerine koyuyorsunuz. Vali, kaymakam, Cumhurbaşkanı başdanışmanı, belediye başkanları AK Parti’nin orada, herkes orada. Gözünün önünde oluyor. Emniyet müdürü orada. Bir kişi demiyor ne oluyor buna. Ta sosyal medyaya düşüp de ‘Ya ne oluyor?’ dendikten sonra, Devlet Bey tepki gösterince ‘Vallahi biz bilmiyorduk.’ Bunlar da soruşturma açıyor. Dört başı mamur AK Parti organizasyonu" ifadelerini kullandı.
Tom Barrack’ın o sözlerine İYİ Parti’den tepki!
Tom Barrack’ın o sözlerine İYİ Parti’den tepki! ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, ulus devletlerin 1919’dan beri ticaret yollarını tıkadığını söyleyerek, bunun refahın artmasıyla aşılabileceğini kaydetmişti. İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı, emekli büyükelçi Ahmet Erozan, ‘ulus devlet’ ifadelerine “Burası, onun dedesinin yaşadığı Osmanlı İmparatorluğu değil. Çok önceden uyarılmalı ve ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmeliydi” sözleriyle tepki gösterdi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye