Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.954,59
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Montrö Boğazlar Sözleşmesi
Rusya'dan 'Montrö' uyarısı Rusya'dan 'Montrö' uyarısı Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Nikolay Patruşev, Moskova'nın, Karadeniz'e yabancı güçlerin burada kalıcı bir deniz varlığı bulundurmasına izin vermeyeceğini söyledi.
Montrö Sözleşmesi’nin 88. yıldönümü Montrö Sözleşmesi’nin 88. yıldönümü Türkiye’ye İstanbul ve Çanakkale boğazları üzerinde kontrol ve savaş gemilerinin geçişini düzenleme hakkı veren Montrö Sözleşmesi 88 yaşında.
'Türkiye bu konumda idarecidir...' 'Türkiye bu konumda idarecidir...' Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, “Karadeniz'e kıyısı olmayan devletlerin Karadeniz sularında kalış rejimi Montrö Sözleşmesi ile oldukça sıkı bir şekilde düzenlenmiştir. Türkiye bu durumda bir idarecidir ve işlevlerini oldukça açık bir şekilde yerine getirmektedir” dedi.
Şüpheli Rus gemisi Karadeniz'e girdi Şüpheli Rus gemisi Karadeniz'e girdi Rus kargo gemisi MV Sparta IV'ün, Suriye'den yüklediği askeri teçhizatlar ve silahlar ile Çanakkale ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e girdiği öne sürüldü.
Sadece İstanbul Sözleşmesi değil Sadece İstanbul Sözleşmesi değil Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını hukuka uygun bulması, tüm uluslararası sözleşmelerin iptaline yönelik de örnek oluşturdu. Hukukçular, “Siyasi bir karar. Bu, Meclis’in yetkisinin gaspıdır. Cumhurbaşkanı isterse örneğin Montrö’yü de feshedebilir” dedi.
Saray cezada ısrarcı Saray cezada ısrarcı Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve “cüppeli amiral” açıklaması nedeniyle açılan davada “suçtan etkilenen” olarak katılan sıfatıyla bulunan Cumhurbaşkanlığı’nın da karardan bir gün sonra mahkemeye “süre tutum” dilekçesi sunduğu öğrenildi.
Savcı bir gün bile beklemedi Savcı bir gün bile beklemedi Emekli amiraller hakkında açılan ve tüm isimlerin beraatıyla sonuçlanan davanın duruşma savcısı "temyiz yoluna gidileceğini” belirterek kararın açıklandığı gün süre tutum dilekçesi verdi.
Amiraller ‘suç’ olmadığını vurguladı Amiraller ‘suç’ olmadığını vurguladı Emekli amiraller hakkında Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve “cüppeli amiral” açıklaması nedeniyle açılan davada savunma yapan emekli amiraller, açıklamada suç unsuru bulunmadığını vurgulayarak, “Açıklamamız, herkesin tabii görevi olması gereken ülkeyi korumak, payına düşeni yapmak ve ülkeyi her türlü tehlikeden uzak tutmak için milletimizi ve ilgili makamları aydınlatmak gibi ulvi bir maksada hizmet etmektedir” dedi.
Emekli amiraller yargılanıyor Emekli amiraller yargılanıyor Emekli amirallerin yargılandığı davada konuşan eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, mütalaanın azarlar gibi yazıldığını, yanlışlar, tuzaklar ve cinliklerle dolu olduğunu söyledi.
'Montrö başını ağrıtıyor' 'Montrö başını ağrıtıyor' İngiliz basını, Türkiye’nin, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni uygulama kararı almasıyla Putin'i Karadeniz'de zora soktuğunu iddia etti.
'Bizim vicdanımız rahat' 'Bizim vicdanımız rahat' Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve “cüppeli amiral” açıklamaları nedeniyle 12 emekli amiral için 12 yıla kadar hapis istendi. Cumhurbaşkanlığı avukatının açıklamayı “devletin varlığına karşı yapılan eylem” olarak nitelendirmesi tartışma yarattı.
Üçüncü duruşma Üçüncü duruşma Montrö Sözleşmesi ile ilgili bildiri yayımladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 104 emekli amiral yarın üçüncü kez daha yargıç karşısına çıkacak.
Amiraller önemini vurguladı Amiraller önemini vurguladı “Amiraller Duyurusu” nedeniyle hedef haline getirilen amiraller, 1936’da imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tarihteki önemini anlattı. Amiraller, “Bugün ise Montrö sayesinde Ukrayna-Rusya savaş alanına, dışarıdan yardımın önüne geçilmektedir” dedi.
86 yıldır yürürlükte: Boğazların teminatı Montrö 86 yıldır yürürlükte: Boğazların teminatı Montrö İktidarın “çılgın projesi” Kanal İstanbul’un ortaya atılmasıyla gündeme gelen Rusya-Ukrayna savaşıyla önemi yeniden anlaşılan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin bugün 86. yıldönümü.
Bakanlığın koruma ısrarı Bakanlığın koruma ısrarı Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve “cüppeli amiral” açıklaması nedeniyle emekli amiraller hakkında açılan davanın iki duruşması arasında, savcı ve hâkimin değiştiği anlaşıldı. Amirallerin avukatı Ceylan, “Pardon” filmine işaret ederek “Hangi aşamada pardon denilecek merak ediyorum” dedi.

En Çok Okunanlar

Teğmen cezanın iptali için başvurdu: Mahkeme kararını verdi
Teğmen cezanın iptali için başvurdu: Mahkeme kararını verdi Ankara 4. İdare Mahkemesi, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, mevzuattan kaldırılan andın okunmasına katılan teğmen M.T. hakkında, "emre itaatsizlik"ten verilen disiplin cezasını hukuka uygun buldu. Mahkeme, andın okunmaması yönündeki emrin önceden ve açık biçimde tebliğ edildiğini, buna rağmen eylemin planlı şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.
Ankara semalarında düşürülen İHA hakkında iki ülkeye ikaz
Ankara semalarında düşürülen İHA hakkında iki ülkeye ikaz MSB, 15 Aralık tarihinde Ankara semalarında düşürülen kimliği belirsiz İHA hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, İHA'nın en uygun yerde düşürüldüğü belirtildi. Ayrıca Rusya ve Ukrayna'ya İHA hakkında ikazda bulunulduğu belirtildi.
Zehra Kınık'ın cezası 2 yıl 6 ay hapse düştü
Zehra Kınık'ın cezası 2 yıl 6 ay hapse düştü İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 ay önce 4 yıl 2 ay hapse çarptırdığı önceki Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir hakkında bu kez 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olduğu halde tek gün tutuklu kalmayan Zehra Kınık'in 2 yıl süreyle ehliyetine el konulmuştu.
'Oğlunu öldürdüm, gel cenazeni götür'
'Oğlunu öldürdüm, gel cenazeni götür' Bucak ilçesinde damadı Deniz Top'u katlettiği gerekçesiyle tutuklanan Ali Şengül'ün ömür boyu hapisle yargılandığı davada dinlenen Şeref Top, "Ali Şengül daha önce bana 'Oğlunu öldüreceğim, buradan cenazesini götüreceksin' demişti. Olay günü de 'Oğlunu öldürdüm. Gel cenazeni götür' dedi. Bilerek ve tasarlayarak öldürdü" dedi.
Memur ve emekli zammında o düğüm çözüldü!
Memur ve emekli zammında o düğüm çözüldü! TÜİK tarafından paylaşılan kasım ayı enflasyon verileriyle birlikte, milyonlarca memur ve emeklinin yeni yıl maaş tablosu büyük oranda şekillendi. 5 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı üzerinden yapılan güncel hesaplamalar, ocak ayında yapılacak kesin artış öncesi en düşük maaş beklentilerini ve zam oranlarını ortaya koydu. Peki en düşük memur ve emekli maaşı kaç TL’ye yükselecek? Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? İşte tüm ayrıntılar...
'Hiçbir mahzurlu yanı yoktur'
'Hiçbir mahzurlu yanı yoktur' Son dakika haberi... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti'nin 4 Ocak'ta Diyarbakır'da yapacağı 'Öcalan'a özgürlük' mitingine ilişkin ''DEM Parti'nin 4 Ocak'ta yapacağı mitingin hiçbir mahzurlu yanı yoktur'' ifadelerini kullandı.
'Erdoğan ile dayanışma gösteriyor'
'Erdoğan ile dayanışma gösteriyor' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Zirvesi kapsamında Brüksel’de düzenlenen PES hazırlık toplantısında, "İngiliz İşçi Partisi, bugün Erdoğan ile Erdoğan’ın beklediğinin üzerinde bir dayanışma gösteriyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi.
Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak Adli Tıp Kurumu’na götürülüyor!
Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak Adli Tıp Kurumu’na götürülüyor! Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Melisa Döngel, Yusuf Güney ve Cihan Şensözlü'nün ise adreslerinde bulunamadığı aktarıldı. Öte yandan, yurtdışında olduğu tespit edilen Şeyma Subaşı, Şevval Şahin ve Mert Vidinli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan İrem Sak, Aleyna Tilki, Danla Bilic ve Senna Yıldız; Adli Tıp Kurumu’na götürülüyor.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye