Batman'ın tescilli lezzetinde ekim başladı: Bozulmadan 1 yıl dayanıyor...
Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü coğrafi işaretli mehina sarımsağının ekimine başlandı.
Sarımsağın tarihteki yolculuğu: Köle sofralarından tıbba ve modern mutfağa
Sarımsak binlerce yıldır, sadece keskin ve kendine özgü tadıyla değil, tıbbi özellikleriyle de değer görüyor.
9 ay boyunca bebek gibi bakılıyor: Araban Ovası’nda hasat başladı...
Gaziantep'te tecilli Araban sarımsağı ekimine başlandı.
Taşköprü'de zorlu hasat başladı: Güneşin altında bin 200 TL yevmiye ile çalışıyorlar !
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağının hasadına devam ediliyor. 37 dereceyi bulan sıcaklıkta tarlada çalışan kadın işçiler zorluklarına rağmen işlerini severek yaptıklarını belirtiyor.
İçerdiği selenyum oranıyla dünyaca ünlü! Hasadı 20 gün sürecek...
Avrupa Birliği'nce tescillenerek adını dünyaya duyuran Taşköprü sarımsağının hasadına başlandı. Kadın işçiler güneş altında çalışarak sarımsakları tarlalardan topluyor.
Rusya, Almanya ve İspanya'nın antibiyotiği Aksaray'dan :Hasadı başladı
Türkiye'de ilk olarak Aksaray'dan Rusya'ya ilaç sanayiinde antibiyotiklerde kullanması için ihraç edilen sarımsakların hasadı başlarken, bu yıl sarımsaklara Almanya ve İspanya'dan da talep geldi.
Yılda sadece 3 hafta yapılıyor: Yemek için çevre illerden geliyorlar!
Mevsimine göre meyve ve sebzelerle kebapların yapıldığı gastronomi şehri Gaziantep'te yılda sadece 3 hafta yapılan sarımsak kebabı büyük ilgi görüyor.
Araban Ovası hasada hazırlanıyor: AB tescilli lezzete bebek gibi bakıyorlar
Gaziantep’in Araban ilçesinde, sonbahar ve kış mevsimlerinde beklenen yağışların gerçekleşmemesi kuraklık endişesine yol açtı.
'Beyaz altın' toprakla buluştu! 4 bin ailenin geçim kaynağı: Hasat temmuz ayında...
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bölge halkının "beyaz altın" olarak nitelendirdiği Taşköprü sarımsağının dikim sezonu başladı.
Soyulmuş sarımsakları en uzun süre saklamanın pratik yöntemi...
Mutfakta pratikliğin sırrı ürünleri çoğunlukla dondurucuda saklamak olur. İşte soyulmuş sarımsakları saklamanın en pratik yolu...
Protein deposu ve sağlık bombası: Sarımsaklı pilav tarifi
Sarımsak aromasıyla sıradan pilavlara lezzet katan, kolay ve pratik bir tarif arıyorsanız, sarımsaklı pilav tam size göre! Bu nefis pilav, yemeklerinize eşlik ederken lezzetiyle fark yaratacak.
Bu şekilde tüketildiğinde koku yapmıyor, yararları saymakla bitmiyor: Aç karnına sarımsak yutmanın vücuda 8 önemli faydası
Her sabah sarımsak yutmak, genel sağlığı iyileştiren doğal bir yöntemdir. Peki, hangi şekilde tüketildiğinde koku yapmıyor ve yararları saymakla bitmiyor? İşte, aç karnına sarımsak yutmanın vücuda 8 önemli faydası...
Taşköprü'de hasat tamamlandı: 90 köyde üretiliyor! Bu yıl 25 bin ton ürün toplandı..
Taşköprü Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, Avrupa Birliği (AB) coğrafi işaret tescilli olmasının yanı sıra Türkiye'de de coğrafi işaret tescili bulunan Taşköprü sarımsağında hasat sürecinin tamamlandığını söyledi.
Kastamonu'nun beyaz altını: Hasadı yapıldıktan sonra 10 gün toprağın üstünde kalmaya devam ediyor...
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde "beyaz altın" olarak nitelendirilen sarımsak hasadında çalışan gençler, harçlıklarını çıkartıyor.
Avrupa Birliği tescilli lezzette hasat devam ediyor: 5 bin ailenin geçim kaynağı, doğal antibiyotik!
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Avrupa Birliği tarafından tescillenen Taşköprü sarımsağının hasadı devam ediyor. Tezgahlarda da yerini almaya başlayan sarımsak, boyutuna göre 40 ila 130 lira arasında satılıyor.
Dünya üzerinde sadece Tunceli’de yetişiyor: Toplamanın cezası 387 bin lira
Dünya üzerinde sadece Tunceli’de yetişen Tunceli dağ sarımsağını (Allium Tuncelianum) toplamanın cezası 387 bin 141 lira.
Dünyaca ünlü lezzette hasat başladı: Yüzde 30 verim kaybı bekleniyor...
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Avrupa Birliği tarafından tescillenen Taşköprü sarımsağının hasadına başlandı. Yaşanan çil hastalığı sebebiyle yüzde 30 verim kaybı bekleniyor.
Aksaray'ın tarlalarında yetişiyor, Almanya ve Rusya'da antibiyotik oluyor! Rekolte çok yüksek...
Organik sarımsağın üretildiği Aksaray'da hasat edilen selenyum ve germanyumu yüksek sarımsaklar Almanya ve Rusya'ya gidiyor. İlaç sanayisinde antibiyotik ilaçlarında kullanılan organik sarımsaklar yurt dışında yoğun ilgi görüyor.
Sosyal medyanın yeni trendi: Her gün bir diş yutanlar güzelleşiyor
Mutfakta en sık kullanılan besinlerin başında yer alan sarımsak, doğal antibiyotik olarak biliniyor. Alternatif tıbbın vazgeçilmez besinlerinden biri olan sarımsağın insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor. İşte, sarımsak yutmanın faydaları...
Türkiye'de ilk ve tek: 100 dönüm arazide 200 ton ürün...
Nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da sarımsak hasadı başladı. Tamamen organik ve GDO'suz üretilen sarımsakta bu yıl geçtiğimiz yıla oranla yükselerek 100 dönüm arazide 200 ton bandında rekolte bekleniyor.
Arkadaşı Tayland'dan getirdi, Adana'da üretime başladı! Gören bir daha bakıyor...
Adana'da bir doktorun hobi olarak evinin bahçesinde yetiştirdiği fil sarımsağı, görenleri hayrete düşürüyor.
Gaziantep'te 8 bin tarım işçisiyle hasat başladı! Üretim süreci 9 ay sürdü...
Türkiye'nin sarımsak üretiminin yüzde 22’sinin yapıldığı Gaziantep'in Araban ilçesinde, 8 bin tarım işçisiyle hasat başladı. Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, 20 bin dönüm araziye ekilen ve tarlada 45-50 lira arasında fiyatlandırılan sarımsağın, tüketiciye ise 100 liradan satıldığını söyledi.
Ellerde kalan soğan ve sarımsak kokusuna birebir çözüm: İşte kokuyu anında kesen o yöntem...
Soğan ve sarımsak, birçok yemeğe muhteşem bir lezzet katar, ancak elde kalan kokuları bazen rahatsız edici olabilir. Peki bu kokunun giderilmesi için izlenecek yol nedir? İşte kokuyu anında kesen o yöntem....
Görüntüsüne aldanmayın... Doğanın en güçlü antibiyotiğinin faydaları saymakla bitmiyor....
Mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu doğal antibiyotiğin faydalarını öğrendikten sonra daha fazla tüketmek isteyeceksiniz...
Taşköprü'de 4 bin ailenin geçim kapısı! Bu yıl ekim erken başladı...
Taşköprü sarımsağı hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle bu yıl toprakla erken buluşturuldu.
Sakın pişirmeyin! Çiğ tüketmek faydasını 10 kat artırıyor....
Sarımsak ve maydanoz doğru tüketilirse bağışıklığı güçlendirir"
Ojenin içine sarımsak koyunca olacaklara şaşıracaksınız!
Güzellik ve estetik dünyasının hızla evrim geçirdiği günümüzde, tırnak bakımı ve uzatma yöntemleri adeta bir sanat haline dönüşüyor. Kadınların ve hatta bazı erkeklerin güzellik ritüellerinde vazgeçilmez bir yer edinen tırnak uzatma teknikleri, hem estetik anlamda memnuniyet sağlıyor hem de kişisel ifadenin bir parçası haline geliyor.