Yangında korku dolu anlar

Abone Ol google-news

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 2 katlı bir evde çıkan yangın korku dolu anlar yaşatırken, zamana karşı yarışta itfaiye ekipleri ve vatandaşlar dumanların arasında kalan 3 kişiyi ve 3 kediyi kurtardı. Dışarıya çıkan itfaiye ekipleri ve hayırsever vatandaşlar, içeride bir kedinin daha olduğunu öğrenince, canını tehlikeye atarak o kediyi de kurtardı.

28 Şubat 2019 Perşembe, 12:59

Edinilen bilgiye göre yangın, Bayraklı ilçesi 1651 sokakta öğle saatlerinde çıktı. Nedeni belli olmayan yangın, biranda iki katlı binayı sardı. Dumanlar, kilometrelerce uzaklıktan bile fark edilirken, yangını görenler hemen durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. 5 ekip, yangını söndürmek için yoğun bir çaba harcadı.


Bölgedeki vatandaşlarda, içeride kalanların olduğunu görünce, itfaiye ekipleriyle beraber hayatını riske atarak yanan evin içerisine girdi. Evinin yandığını gören bir kadın ise sinir krizleri geçirdi.

İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar, alevlerin arasından Leman Marmara, Ayfer Orbay, Aşkın Orbay isimli kişileri çekip çıkardı. Evde kedilerin olduğunu gören ekipler, kedileri de kurtardı. Daha sonra ise kurtarılan kişiler ve kediler hemen dışarıya çıkarıldı. Kurtarılanlara ise ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Bir kedi daha içeride kalınca...

Yangın sırasında bir kedinin daha içeride olduğu öğrenildi. Duyarlı bir vatandaşta, bir kez daha içeriye girerek dumanların arasında dördüncü kediyi daha çekip aldı ve kurtardı. Ekipler, daha sonrada yangını güçlükle kontrol altına aldı. Yangında büyük çapta maddi hasar oluştu.

Yangından kurtarılan Aşkın Orbay, söndürme çalışmalarını yine yangından kurtarılan kedisiyle birlikte izledi. Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.