Ali İsmet Ural

Manuel Fernandes

04 Mart 2013 Pazartesi

\n

Mükemmel tribünleriyle karnaval havasında başlayan mücadelenin, pozisyonun ve temponun yoğun olduğu keyifli bir maçtı. Aslında her Beşiktaş-Fenerbahçe maçı böyle olmuştur ama bu stadın son derbisi olması geceye ayrı bir hava kattı. Amaç kazanmak ise Beşiktaş bunu başardı dün gece. Yani kısaca Fenerbahçe oynadı, Beşiktaş bir Fernandes ile direndi ve kazandı. Kazandıysa da bunu tamamen Fernandese bağlamak lazım. Yalnız adam Fernandes herkesi oynattı, koşturdu ve attırdı. Fernandesi alın Meireles ile yer değiştirin Fenerbahçe 4-5 yapardı dün gece ve her gece. Adamı izlemek büyük keyif veriyor. Manuel değil otomatik Fernandes demek lazım ona... Emre dışında yabancılardan kurulu Fenerbahçe orta sahasına tek başına direndi. Biraz da Toraman ve Sivok. Sonradan ona destek veren Oğuzhan. Gerisi savunma ağırlıklı işler yapmaya çalıştılar. Maç boyunca sahada görünmeyen ve Gökhan Gönüle teslim olan Olcay, Niang abisi sayesinde tarihi derbinin tarihe geçen golünü attı. Niang demişken o da sanırım dün geceki performansıyla Beşiktaşlıların gözünde aldığı parayı hak etmiştir. Tüm yabancı haklarını orta saha ve ileri uç için kullanan Aykut Hoca bunun karşılığını ilk yarıda fazlasıyla aldı. Fenerbahçe ilk yarıda bir gömlek üstün oynadı. Attığı, kaçırdığı yanında verilmeyen golü kısaca her şeyiyle ilk 45 dakikada Fenerbahçe vardı sahada.

\n

İkinci yarıda da aynı görüntü vardı. Fenerbahçe oynuyor ve pozisyonlar buluyor, Beşiktaş çizgiden çıkarıyordu. Aslında Meireles ve Cristian biraz daha etkili olabilseler maç çoktan kopardı. Sadece sigorta görevi üstlendiler.

\n

Aykut Hoca 2-2den sonra taktik değişimler denedi. Meireles ve Cristian yerine Caner - Topal değişimiyle 4-4-2 denedi. Sow - Webo yakın oynayıp gol aradılar. Samet Hoca da Fernandese destek Oğuzhanı sürdü sahaya... Ama dedim ya, tek başına Fernandes şartları lehine çevirmek için Oğuzhanı da yanına alıp takımını oynattı. Bu sonuç akılları çok karıştırmasın aslında... Fenerbahçe daha iyi işler yapıp ve pozisyonu daha çok buldu ama kazanan Beşiktaş oldu demek yanlış olmaz. Bu tarihi stadın son derbisine çıkıp ilk derbisini yöneten Mete Kalkavan ve yardımcıları için de ayrı bir önem vardı ortada. Ama 19. dakikada Webonun golünde yanlış kararları ve 40. dakikada Meirelesin vücuda yapışık eline çarpan topa (ben öyle gördüm) çaldığı düdükten sonra gelen Beşiktaşın golü talihsizlikti onlar için.

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları