Ali İsmet Ural

Robot mu Bunlar!

26 Ocak 2012 Perşembe
\n

Bu takım 4 gün önce Kayserispor’a 4 atıp ardından bu kadar bitik bir oyun sergiliyorsa yorgunluk bahanesini, ağır saha şartlarını falan bir yere kadar kabul edebilirim. Hatta buna Olimpiyat Stadı krizini de katabiliriz. Yok yol kazası da diyebiliriz; her takımın bir düşüşü olacaktır, o da dün gece oldu diyebiliriz. Zieglerden hem de en kötü oynadığı gece stoper olur mu? Yapma be Aykut Hoca... demek de mümkün. Ancak takım olmaktan uzak oyun sergilemek, aynı şeyleri düşünememek, zaman zaman iyi zaman zaman çok kopuk oynamak başka şeydir. Bu olsa olsa konsantrasyon kaybıdır. Arkasını saha içinde aramak yanlış olur.

\n

Yazık bu çocuklara, gerçekten yazık. Eleştirmek, hatalarını yanlışlarını yazmak içinden gelmiyor insanın. Bakın, dün gece Fenerbahçede uzun süredir görmediğim şeyleri gördüm. Bu takımın geçen sezon dahil bir maçta rakibine bu kadar pozisyon verdiği 2. maç yok. Geçen sezon dahil orta sahanın bu kadar ferdi oynadığı, takım oyunundan uzak olduğu bir maç yok. Şöyle bir düşünün; daha dün Alex, “Çocuğum 20 yaşına geldiğinde ona geçen sezonki şampiyonluğumuzu anlatacağım dedi. Aynı Alex önceki gün de 12 puanımızı silseler bile play-offlara yetişir şampiyonluk yarışında oluruz ifadesini kullanmıştı. Takım otobüsünde maça gidilirken bugün yapılacak TFF Genel Kurulunda neler olacağı bile konuşulduğuna eminim.

\n

Ne sanıyorsunuz bu çocukları, ‘robot mu bunlar? Bir yerde film kopacaktı. O da dün geceye rastladı. Aykut Hoca ne yapsın? Kimi, neye, nasıl hazırlasın? Kendisini nasıl ya da kim hazırlasın? Şu dananın kuyruğu bir an önce kopsa da ne olacaksa olsa, artık yeter... demeyen futbolcu yoktur desem yanlış olmaz sanırım. Yanlız futbolcular mı?..

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları