Arif Kızılyalın

Başakşehir kollanıyor mu?

06 Şubat 2018 Salı

Gönül isterdi ki, bu soruya, “Hayır..” yanıtı verelim... Gerçekten de teknik direktör Abdullah Avcı’nın emeği, kulüp profesyonellerinin yüzleri Batı’ya dönük çalışmaları, altyapıya verdikleri önem, yurt genelinde oyuncu izleme ekipleri, maddi gelir-gider tabloları ve oynadıkları futbol, aslında ‘Başakşehir kollanıyor...’ algısının fersah fersah önünde.
Özellikle de bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor karşısındaki futbol karakterleriyle, alkışı
hak ediyorlar...
Gel gelelim,‘zengin çocuğu’nu andıran duruşları, ‘Başakşehir birileri tarafından şampiyon yapılacak’ algısına yol açıyor.
Çok basit bir örnek vereceğim; 1-1’lik Konya maçının ilk yarısında, iki futbolcu kafa kafaya çarpışıp yere düştü, oyunu durduran hakem olay yerine geldiği anda yerde kıvranan Konyasporlu’ya değil, sakin sakin yatan Başakşehirli’ye gitti; garibim Konyalı’nın halini bile sormadı. Maçın sonlarında ise takım kaptanı Emre’nin, yüzüne bakarak, sarf ettiği “..... git” lafına ancak ikinci sarıdan kırmızıyı çıkarabildi; raporuna ne yazdı Allah bilir!
Ki aynı hakem bu sezon Başakşehir’i kollamakla mimlenmiş bir isim... Bir çetele tutsak, verip veremediği kartları, garip ihtarları, ihraçları, tartışılan takdir hakları ansiklopedi olur...
Kollanma konusunda hemfikiriz ama Başakşehir niçin kollanıyor gibi bir soru geliyor akla!
Örneğin Kulüp Başkanları Göksel Bey’in Cumhurbaşkanı’na yakınlığı bir gerekçesi olabilir mi bu arka çıkma iddialarının!
Ya da Başakşehir’in AKP’li bir ilçe belediyesinin direkt himayesinde olması gerekçe midir kollanmalarda?
Ve/veya, Yıldırım Demirören federasyonu, kendisini seçtiren Kulüpler Birliği Vakfı’nın ‘eski’ başkanına bir tür diyet ödüyor olabilir mi?
Çoğu akla mantığa sığacak iddialar değil. Ama milletin de ağzı torba değil ki bükesin...
Başakşehir’in maçlarında hakem hataları hep ‘tek taraflı’ gelişip, yayıncı kuruluşun yorumcuları “Hakem, Başakşehir’i kolluyor” diyemediği sürece bu kartopu büyüyecektir...
Görüldüğü gibi ‘İktidarın takımı...’ diye bir algı oluştu Başakşehir için...
Doğrudur, değildir bilemem...
Ama girin sosyal medyaya yazılanları okuyun...
Eğer, bu iddialarda ufacık bir doğruluk payı varsa, ve AKP’nin takımı diye adlandırılan ekip, bu hakem hatalarının açtığı yolda ‘eskaza’ şampiyon olursa inanın, iktidara ve iktidar bağlantılı Cumhurbaşkanı’na karşı ciddi bir ‘hayır’ bloku oluşur spor sahalarında; çünkü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve hatta Trabzon sevgisi din gibidir bu ülkede!
Gerçi, ‘iktidara oy çıkmaz’ dedik ama!
Çok da abartmamak gerek! Bildiğim kadarı ile 3 bin civarında seyircisi var lider Başakşehir’in... Onlar gönül rahatlığı ile verir reylerini, ama geriye kalan 60-70 milyon ne yapar onu bilemem! Çünkü bu ülkede G.Saray Başkanı Alp Yalman, DYP’nin o dönemdeki kalesi Kadıköy’de, sırf Fenerbahçeliler’in muhalefeti ile seçim kaybetmişti; benden söylemesi... 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları