Bağış Erten

Başarılı test

19 Temmuz 2015 Pazar

Maçın başındaki resmi anonsta ‘A Takım Hazırlık Maçı’ dediler. Uyardıkları iyi olmuş. Çünkü o kadar az seyirci vardı ki, bilmeyen Fenerbahçe’nin genç takım maçı zannederdi. Hem Passolig, hem hazırlık maçı olunca, hem de en ucuz bilet 70 liraya satılınca işte bu kadar kişi geliyor.
Maça bakarsak; sonda söylenecek şeyi başta söyleyelim. Fenerbahçe bu kadro çeşitliliği ve kalitesiyle ligin açık ara favorisi. Ama hâlâ ince ayar gerekiyor.
Gelelim satır başlarına:
Forvet: Görünen o ki çift forvet oynayacaklar. Sow, Fernandao ve Van Persie’den 3’ü sahada olacak. Bu müthiş bir pozisyon zenginliği yaratacak gibi. Ama bu üçlüden kim oynamazsa sistem aksar? Cevap çok net: Fernandao.
Kanatlar: Nani ve Alperli (sonradan Stoch’lu) kanatlar hareketli. Nani her hareketiyle klas, ki taraftarın meftun olacağı bir şey bu. Alper de onu gördükçe havaya giriyor. Ama bu sistemde ne olursa olsun ortaya da dalmak zorundalar. Ki bu konuda hiç şikayetçi değiller. Girmedik yer bırakmıyorlar. Arkada Caner (Hasan Ali de fena değil) ve Gökhan’la (Şener de olur) hücumu yönlendirirler.

İmzasını attı
Orta saha: Diego, orta sahadaki ikiliden biriydi dün ve geceye imzasını attı. Çok koştu. Nani de daha şık hareketler yaptı. İkili mücadelelerde ayakta kalmaya çalıştı. Velhasıl klasını konuşturdu. Ama bir hazırlık maçında! Asıl lig temposunda görmek lazım. Josef ise Mehmet Topal’ın replikası gibi. Orta sahanın bir yanı tamam yani. Ya Topal ya Josef. Peki diğeri? Henüz belli değil. Topal ve Josef oynar mı? O da zor. Alın size Fenerbahçeli’ler için harika bir münazara konusu...
Defans: Defans göbeğindeki Kjaer ve Alves için zamana ihtiyaç var. Henüz dağınıklar. Kaliteleri ise belli. Ayırt edici özellikleri ise top hakimiyetleri ve pas görgüleri. Bu onları baskı karşısında işlevsel yaparsa takım çok rahatlar. Abdoulaye Ba bu sefer çok göze batmadı ama bence kadronun en zayıf transferi. İki stoper artı Kadlec’le lig gider mi? Asıl soru bu.
Kale: İlk yarı Volkan, ikinci devre Riberio’yu izledik. Volkan malum. Riberio ise frikikte hatalıydı ama fena da değildi. Keşke iki top daha geleydi de biraz daha yorum yapabilseydik.
Diğerleri: Holmen ve Krasic’in takımda yer bulması zor. Stoch ise, Diego gibi yepyeni bir katkı olabilir. Ama asıl Uygar’a seviniyor insan. Bir önceki maç gibi dün de iyiydi. Forma bulsa ne güzel olmaz mı? 12 yaşından beri kulüpte. Altyapıdan gelip forma bulan son Fenerbahçeli’yi hatırlayan var mı?
Rahattı Sarı-Lacivertliler. Zaten rakibin de çapı belliydi. Bakmayın lig beşincisi olmasına. Gideni geleni toplamı 3 milyon Avro değil. Hazırlık maçı işte. Abartmanın alemi yok. Asıl Şahtar karşısında göreceğiz onları. Peki Caner böyle bir maçta bile neden tekme savurdu? Anlayan beri gelsin.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bu sezon o sezon değil 2 Eylül 2018
Herkes biliyor 29 Ağustos 2018

Günün Köşe Yazıları