Coşkun Özdemir

Memleketimizden Manzaralar

12 Ocak 2011 Çarşamba

Son günlerin gündeme düşen olaylarına bakar mısınız? Ülkenin Başbakanı Kars’ta dünyaca ünlü bir sanatçımızın yaptığı anıtı ‘ucube’ olarak nitelendiriyor ve yıkılması direktifini veriyor. Çünkü sanattan anlayan (!) odur.

Kanuni Sultan Süleyman dönemini konu alan bir TV dizisi muhafazakâr Osmanlı hayranları tarafından tepki ile karşılanıyor. Bu tepkilere birbirinden ilginç çıkışları ve incileri ile ün yapan Bülent Arınç “icabı yapılmalı” diyerek katılıyor.186 kişinin ölümünden sorumlu Hizbullah sanıkları tahliye ediliyor. Kamuoyu bu tahliyeleri vicdanları sızlatan bir olay olarak karşılıyor. Grubun liderlerinden Hacı İnan, “Yıllarca boşuna yattık” diyor.

Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek, Mehmet Haberal, rektörler ve üst düzey, yüksek rütbeli subayların tutukluluğu devam ediyor. Tahliye kararı veren hâkimin görev yeri değiştiriliyor.

Bir fuhuş operasyonunda 25 kadar genç kadın ve manken için soruşturma başlatılıyor. Bilgi Üniversitesi’nde porno içerikli bir tez çalışması nedeni ile 3 öğretim üyesi görevden alınıyor. Ünlü bestecilerimizden Nüvit Kodallı’nın adını taşıyan Mersin’deki okulda müdür, kız ve erkek öğrencileri ayırıyor, aralarına bir demir perde çekiyor ve kız ve erkeklerin birbirine 45 santimden fazla yaklaşmalarını yasaklıyor.

Said Nursi
için yapılan bir film üzerinde uzun süren açık oturumlar yapılıyor ve bu TV programlarında biri radikal İslamcı ve şeriatçı öteki bir devrimci ve laik cumhuriyet kurucusu iki ünlü kişinin neden anlaşamadıkları üzerinde saatler süren tartışmalar yer alıyor. Cumhurbaşkanı’nın davetine katılan öğrenci temsilcilerinden birinin Jaguar arabası gündemde geniş yer tutuyor. Bir üniversite rektörü bazı uygulamalara karşı protesto gösterisi yapan öğrencileri, “Sizi kovarım dışarı atarım siz Atatürk’ten ilham alamazsınız” diye tehdit ediyor. Özerk ve ücretsiz üniversite isteğinde bulunan öğrenciler copla, sopayla dövülerek yerlerde sürükleniyor. Hamile bir öğrenci bebeğini kaybediyor. İlgili bakan çocuklara zarar verilmemiştir buyuruyor. Bu ülkede iktidar mensupları ileri bir demokrasinin gerçekleştiğini iddia ediyorlar. Bir iktidar milletvekili, “Bir zamanlar siz fişliyordunuz şimdi sıra bizde, artık biz fişliyoruz” diyor. Görevdeki hâkim ve savcıların fişlendiği ortaya çıkıyor.

“Çok sayıda yurtseverin ve 3 parti başkanının 57 bin hükümsüz tutuklu ile birlikte hapiste olduğu, basın özgürlüğü, kadın erkek eşitliği, gelir dağılımı sıralamalarında en gerilerde yer alan ve uluslararası endekslerde melez (hibrid) rejim olarak anılan, İslami engizisyondan söz edilen, basının ağır baskılar altında olduğu bu ülkenin Başbakan’ı Libya’dan sonra Katar’da ‘İslam âleminin kahramanı’ üstün Müslüman şahsiyet unvanları ile ödül alarak selamlanıyor.”
         
 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları