Cüneyt Arcayürek

Keskin Sirke Küpüne Zarar!

16 Aralık 2011 Cuma
\n

Başbakan RTE, sindirim sistemi ameliyatından sonra 18 gündür dinlendiği İstanbuldan dün başkente döndü.

\n\n\n

Havaalanında partililerce coşkunlukla karşılandı.

\n

Yüzü incelmiş; her zamanki ifadelerden yoksun, yorgun ve hatta kederli.

\n

Doktorlarının, Sağlık Bakanı ile diğer AKP yetkililerinin yalanlamasına karşın RTEnin sağlığıyla ilgili söylentiler sürüyor.

\n

Örneğin Başbakanın tedavisine devam edileceği ve bu nedenle Ankara Hacettepe Hastanesinde özel bir oda hazırlandığı başkent kulislerinde yaygın.

\n

Yalanlamalara karşın süregelen söylentileri ancak RTEnin önümüzdeki günlerde Başbakanlık mesaisindeki performansı yalanlayacak!..

\n

RTEnin, İstanbulda evinden parti ve hükümet çalışmalarına telefonla katılması, değerlendirmelerine özel önem verdiği (örneğin Ulaştırma Bakanı gibi) kişilerle uzun saatler birlikte olması; partinin geleceği ile ilgili yorumları engellemiyor.

\n

***

\n

Şike yasasının ikinci kez Mecliste görüşülmesinden önceki sürede AKPde izlenen dalgalanmalar, kırılma noktası diye nitelendi...

\n

RTEnin İstanbuldan şike yasasının aynen geçmesini buyuran talimatıyla giderek büyümesi olası parti içi çekişmelerin yerini, daha sonra AKPde birlik ve beraberliğin asla bozulamayacağını içeren açıklamalar aldı...

\n

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, RTEnin başkentten uzak durduğu günlerde, hiç gereği yokken RTEye biat etmediğini açıkladı. Şike yasasını Çankayanın vetosunu destekleyen demecinde; Millet Meclisinin, milletvekillerinin özgür iradesini hiçe saydı. Bu yasayı bir daha genel kurula getirmeye kimse cesaret edemez dedi.

\n

Arınçın yasanın ikinci kez aynen kabulünden sonraki açıklamaları bir çeşit günah çıkarma! Kanal Dde haberi sunan Mehmet Ali Birandı hayran bırakan bir davranışla, ilk açıklamasına affedilmez bir hata diyor.

\n

Eveleme geveleme arasında savunu niyetine kimi açıklamalar da yapıyor.

\n

Ne var ki RTEnin müdahalesiyle AKPde birlik ve beraberliğin sağlanması, geleceğe dönük olasılıkların şimdilik üstünü örtüyor.

\n

Ama perşembenin gelişi çarşambadan belli olduğu gibi bugün yalanlanan ayrışmalar yarın gerçekleşecek!

\n

***

\n

Zira AKPyi demir yumrukla yöneterek birlik ve beraberliği sağlayan RTEden sonra; partinin başına geçmesinden söz edilen Çankayadakinde, Arınçta, Ahmet Davutoğlunda, Başbakanın 9 yıldır sergilediği performansı aratmayacak nitelik ve nitelik yok!

\n

Bu nedenle özellikle AKPde ve siyasal çevrelerde RTEnin sağlığı önem taşıyor.

\n

Hele, Arınçın Başbakanın sağlığı konusunda Bizim de aldığımız haberler Başbakanımızın sağlığının gayet iyi olduğunu gösteriyor dedikten sonra, söylenenlere hak verir bir tavırla İnşallah öyledir diye temennide bulunması

\n

Başbakanın dinlendiği günlerde birinci yardımcı sıfatını taşıyan, Bakanlar Kurulu sözcülüğüne getirdiği, 18-20 gün görüşme gereğini duymadığı Bülent Arınçın inşallahlı, maşallahlı ifadeleri, RTEnin sağlığıyla ilgili kuşkulu söylentileri engelleyeceği yerde güçlendiriyor.

\n

***

\n

Sağlığının yanı sıra Time dergisinin düzenlediği ankette oy farkı ile diğer adayları sollayarak yılın insanı seçilen RTE yerine protestocuları yılın insanı seçmesindeki neden üzerinde çeşitli irdelemeler yapılıyor.

\n

Medya haberi, RTEye haksızlık yapıldı havasında yansıtan başlıklarla duyurdu.

\n

Lakin, Timeın protestocuları RTEye neden yeğlediği gerekçesinden söz etme gereğini de duymadı.

\n

Dergi, RTEyi neden kapak yapmadığını şöyle açıkladı: Ankete katılanların büyük çoğunluğu (RTEnin) yılın kişisi olmaması gerektiğini düşünerek hayıroyu verdi. Ama Türk internet siteleri ve e-posta gruplarınca yürütülen büyük bir (bana göre AKP taraftarlarından kaynaklanan) kampanya, onu dünya genelinde yapılan oylamada yukarıda tuttu.

\n

Bu açıklama gösteriyor ki Time, Türkiyeden katılımcıların yürüttüğü büyük kampanyanın kabul edilebilir olmadığına karar veriyor. RTEyi yılın insanı ilan etmiyor.

\n

Üstelik bir terslik var orta yerde. RTEyi yılın insanı seçtiren kampanya sahipleri, aynı zamanda açıklanan; RTEyi yılın sevilmeyenleri arasında gösteren anketten çıkması olası sonucu hesaba katmamışlar...

\n

Ne de olsa keskin sirke küpüne zarar veriyor.

\n

\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları